Ei kuvaa
Ei kuvaa
Yhteistyössä

Osso buco

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplsuurta naudan potkakiekkoa
2 kplpientä sipulia
3 kplpientä porkkanaa kuutioina
4 rklvehnäjauhoja
2 tlsuolaa
2 dllihalientä
1 1/2 dlvalkoviiniä
2 rkloliiviöljyä paistamiseen
50 gvoita
4 dltuoreita kaltattuja, siemenettömiä tomaatteja
pala selleriä kuutioina
palsternakka kuutioina
mustapippuria
tai paloiteltuja säilyketomaatteja

Gremolata

2 kplvalkosipulin kynttä viipaloituna
1 tlsitruunankuorta raastettuna
persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Pyöräytä potkakiekot vehnäjauhossa. Ruskista ensin pannulla, ripottele hiukan suolaa ja pippuria ja siirrä lihat pataan tai vuokaan.

  2. 2

    Ruskista kasvikset ja sipuli kevyesti samassa pannussa. Laita kasvikset lihan seuraksi, huuhdo pannu lihaliemellä ja lisää liemi pataan. Lisää tomaatit ja valkoviini.

  3. 3

    Kypsennä uunissa n. 4 tuntia 150 asteessa. Valele lihoja ajoittain. Lisää nestettä tarvittaessa.

  4. 4

    Lisää gremolata n. 10 min ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Yhteishyvä
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025