Paahdettu naudanfilee

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gnaudan ulkofileetä
1 rklöljyä
1 kplmurskattu valkosipulin kynsi
1 tlsuolaa
2 tlrouhittua mustapippuria

Paistamiseen:

1 rklöljyä
2 kploksaa tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua

Lisäksi:

paahdettua kuivattua sipulia, kapriksia

Valmistus

  1. 1

    Sekoita öljy ja mausteet ja hiero tasaisesti huoneenlämpöisen lihan pintaan. Kuumenna pannulla öljy ja lisää tuoreet timjaminoksat tai kuivattu timjami. Paista filee kauttaaltaan kauniin ruskeaksi. Nosta ruskistettu filee uunivuokaan ja työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä uunissa 150 asteessa, kunnes sisälämpötila näyttää 60 astetta. Aikaa kuluu noin tunnin verran. Kääri filee folioon vetäytymään noin 15 minuutiksi ennen leikkaamista. Kaada fileestä kertynyt neste halutessasi talteen kastiketta varten. Viipaloi tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle mausteeksi paahdettua sipulia sekä kapriksia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025