Paahdettu naudanfilee | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Paahdettu naudanfilee

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

800 g
Naudan ulkofileetä
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Murskattu valkosipulin kynsi
1 tl
Suolaa
2 tl
Rouhittua mustapippuria

paistamiseen:

1 rkl
Öljyä
2 kpl
Oksaa tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua

lisäksi:

Paahdettua kuivattua sipulia, kapriksia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita öljy ja mausteet ja hiero tasaisesti huoneenlämpöisen lihan pintaan. Kuumenna pannulla öljy ja lisää tuoreet timjaminoksat tai kuivattu timjami. Paista filee kauttaaltaan kauniin ruskeaksi. Nosta ruskistettu filee uunivuokaan ja työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä uunissa 150 asteessa, kunnes sisälämpötila näyttää 60 astetta. Aikaa kuluu noin tunnin verran. Kääri filee folioon vetäytymään noin 15 minuutiksi ennen leikkaamista. Kaada fileestä kertynyt neste halutessasi talteen kastiketta varten. Viipaloi tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle mausteeksi paahdettua sipulia sekä kapriksia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 3.1.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.