Paahdettu naudanfilee - Yhteishyvä

Paahdettu naudanfilee

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

800 g
Naudan ulkofileetä
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Murskattu valkosipulin kynsi
1 tl
Suolaa
2 tl
Rouhittua mustapippuria

PAISTAMISEEN:

1 rkl
Öljyä
2 kpl
Oksaa tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua

LISÄKSI:

Paahdettua kuivattua sipulia, kapriksia

Näin teet

1

Sekoita öljy ja mausteet ja hiero tasaisesti huoneenlämpöisen lihan pintaan. Kuumenna pannulla öljy ja lisää tuoreet timjaminoksat tai kuivattu timjami. Paista filee kauttaaltaan kauniin ruskeaksi. Nosta ruskistettu filee uunivuokaan ja työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä uunissa 150 asteessa, kunnes sisälämpötila näyttää 60 astetta. Aikaa kuluu noin tunnin verran. Kääri filee folioon vetäytymään noin 15 minuutiksi ennen leikkaamista. Kaada fileestä kertynyt neste halutessasi talteen kastiketta varten. Viipaloi tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle mausteeksi paahdettua sipulia sekä kapriksia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 3.1.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa