Pese, kuori ja lohko punajuuret. Levitä punajuuret leivinpaperin päälle pellille. Valuta öljy sekä hunaja punajuurille ja mausta suolalla. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Valmista piparjuurikastike. Kuori ja raasta piparjuuri. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja laita maustumaan jääkaappiin.
Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla 1–2 minuuttia. Kokoa punajuuret tarjoiluastialle ja lusikoi piparjuurikastike päälle. Viimeistele hunajalla, pähkinöillä ja piparjuuriraasteella sekä halutessasi timjamilla.
Vinkki: Raasta koristeeksi tuleva piparjuuri juuri ennen tarjoilua, sillä piparjuurelle ominainen aromi alkaa haihtumaan raastamisen jälkeen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
233
976
12,1 g
2,8 g
24,3 g
24,0 g
6,6 g
3,6 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 rkl piparjuurta raastettuna,
2 rkl piparjuurta raastettuna ,
(timjamia koristeluun).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli