Paahdetut punajuuret piparjuurikastikkeella
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Lempeän makea punajuuri ja hieman potkua antava piparjuuri on vastustamaton yhdistelmä. Paahdetut pähkinät viimeistelevät maukkaan juhlaankin sopivan lisukkeen.
| 2 kg | punajuuria |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1 tl | suolaa |
| Piparjuurikastike | |
|---|---|
| 3 rkl | piparjuurta raastettuna |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 tl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| 40 g | (1 dl) saksanpähkinöitä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 2 rkl | piparjuurta raastettuna |
| (timjamia koristeluun) | |
- 1.
Pese, kuori ja lohko punajuuret. Levitä punajuuret leivinpaperin päälle pellille. Valuta öljy sekä hunaja punajuurille ja mausta suolalla. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
- 2.
Valmista piparjuurikastike. Kuori ja raasta piparjuuri. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja laita maustumaan jääkaappiin.
- 3.
Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla 1–2 minuuttia. Kokoa punajuuret tarjoiluastialle ja lusikoi piparjuurikastike päälle. Viimeistele hunajalla, pähkinöillä ja piparjuuriraasteella sekä halutessasi timjamilla.
Paahdetut punajuuret piparjuurikastikkeella
arvosana5/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Lempeän makea punajuuri ja hieman potkua antava piparjuuri on vastustamaton yhdistelmä. Paahdetut pähkinät viimeistelevät maukkaan juhlaankin sopivan lisukkeen.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kg | punajuuria |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1 tl | suolaa |
Piparjuurikastike | |
| 3 rkl | piparjuurta raastettuna |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 tl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 40 g | (1 dl) saksanpähkinöitä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 2 rkl | piparjuurta raastettuna |
| (timjamia koristeluun) | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese, kuori ja lohko punajuuret. Levitä punajuuret leivinpaperin päälle pellille. Valuta öljy sekä hunaja punajuurille ja mausta suolalla. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kg punajuuria 3 rkl rypsiöljyä 2 rkl hunajaa 1 tl suolaa - 2
Valmista piparjuurikastike. Kuori ja raasta piparjuuri. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja laita maustumaan jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 3 rkl piparjuurta raastettuna 150 g (1 prk) ranskankermaa 1 tl sitruunanmehua 1/2 tl sokeria 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla 1–2 minuuttia. Kokoa punajuuret tarjoiluastialle ja lusikoi piparjuurikastike päälle. Viimeistele hunajalla, pähkinöillä ja piparjuuriraasteella sekä halutessasi timjamilla.
Määrä Ainesosa 40 g (1 dl) saksanpähkinöitä 1 rkl hunajaa 2 rkl piparjuurta raastettuna (timjamia koristeluun)
Vinkki: Raasta koristeeksi tuleva piparjuuri juuri ennen tarjoilua, sillä piparjuurelle ominainen aromi alkaa haihtumaan raastamisen jälkeen.
Ravintosisältö
233
Energiaa kcal
976
Energiaa kj
12,1 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,3 g
Hiilihydraatteja
24,0 g
Sokereita
6,6 g
Kuituja
3,6 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
233
Energiaa kcal
976
Energiaa kj
12,1 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,3 g
Hiilihydraatteja
24,0 g
Sokereita
6,6 g
Kuituja
3,6 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl piparjuurta raastettuna, 2 rkl piparjuurta raastettuna , (timjamia koristeluun).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























