Päärynäinen toscapiiras | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Päärynäinen toscapiiras

Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta

Ainekset

pohja:

2 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 dl
Maitoa
150 g
Margariinia

väliin:

1 kpl
(400 g) säilykepäärynöitä kuutioina

kuorrutus:

50 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
100 g
Mantelilastuja
1 rkl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Maitoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon. Lisää sulatettu rasva ja maito, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Valmista kuorrutus. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kiehauta ne varovasti sekoitellen. Valuta päärynäkuutiot ja kaada ne puolikypsän pohjan päälle. Levitä päälle kuorrutus. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes piiras saa kauniin värin.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.