Päärynäinen toscapiiras - Yhteishyvä

Päärynäinen toscapiiras

???
Annokset
7
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA:

2 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 dl
Maitoa
150 g
Margariinia

VÄLIIN:

1 kpl
(400 g) säilykepäärynöitä kuutioina

KUORRUTUS:

50 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
100 g
Mantelilastuja
1 rkl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Maitoa

Näin teet

1

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon. Lisää sulatettu rasva ja maito, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Valmista kuorrutus. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kiehauta ne varovasti sekoitellen. Valuta päärynäkuutiot ja kaada ne puolikypsän pohjan päälle. Levitä päälle kuorrutus. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes piiras saa kauniin värin.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa