Päärynäinen toscapiiras

Ainekset (7 annosta)

MääräAinesosa

Pohja:

2 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 tlleivinjauhetta
1/2 dlmaitoa
150 gmargariinia

Väliin:

1 kpl(400 g) säilykepäärynöitä kuutioina

Kuorrutus:

50 gmargariinia
1 dlsokeria
100 gmantelilastuja
1 rklvehnäjauhoja
1/2 dlmaitoa

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon. Lisää sulatettu rasva ja maito, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Valmista kuorrutus. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kiehauta ne varovasti sekoitellen. Valuta päärynäkuutiot ja kaada ne puolikypsän pohjan päälle. Levitä päälle kuorrutus. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes piiras saa kauniin värin.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 13.10.2025