Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pähkinäinen hedelmäkakku

Fork and knife
16 Annosta
Fork and knife
16 Annosta
Tässä mehevässä hedelmäkakussa ovat joulun maut yhdessä paketissa. Sekahedelmät, rommi ja pähkinät tekevät tästä hedelmäkakusta täydellisen herkun kahvipöytään. Helppo pähkinäinen hedelmäkakku on parhaimmillaan, kun se saa tekeytyä seuraavaan päivään.

Ainekset

150 g
(2 ¼ dl) kuivattuja sekahedelmiä
1 dl
Rommia, punssia tai omenamehua
200 g
Margariinia tai voita
2 dl
Fariinisokeria
3 kpl
Kananmunaa
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Hasselpähkinärouhetta
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Jauhettua neilikkaa

Pinnalle

1 dl
Pekaanipähkinöitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Hienonna sekahedelmät ja laita kulhoon. Lisää rommi, punssi tai omenamehu. Anna maustua vähintään 30 minuuttia.

Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri kulhossa keskenään. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Sekoita jauhot, pähkinärouhe, leivinjauhe, kaneli ja neilikka toisessa kulhossa keskenään. Lisää jauhoseos ja hedelmäseos taikinaan.

Vuoraa leipävuoka (2 l) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Painele taikinan pinnalle pekaanipähkinöitä.

Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, niin kakku on kypsä.

Anna kakun jäähtyä vuoassaan. Nosta kakku leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle.

Vinkki! Paloittele loput kuivatut sekahedelmät aamupuuron- tai jogurtin joukkoon.)

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 14.11.2005
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.