Pähkinäinen hedelmäkakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pähkinäinen hedelmäkakku

Pähkinäinen hedelmäkakku
Annokset
14
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
Margariinia
2 dl
Fariinisokeria
3 kpl
Munaa
1 dl
Rusinoita
65 g
Hienonnettua appelsiininkuorta
65 g
Sukaattia
1 dl
Pilkottuja vihreitä ja punaisia kirsikoita
3 rkl
Omenamehua, konjakkia, viskiä tai punssia
1 dl
Hasselpähkinöitä
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Neilikkaa
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 tl
Leivinjauhetta

Näin teet

1

Vaahdota pehmeä margariini ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen seokseen välillä sekoittaen. Sekoita rusinat ja kuivatut hedelmäpalat sekä 1 dl vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää hedelmäseos, omenamehu sekä hieman rouhitut pähkinät margariini-munaseokseen. Lisää taikinaan mausteet sekä loput jauhot.Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun 2 l kakkuvuokaan. Paista kakkua 150 asteessa noin 75 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Jos tikkuun ei tartu enää taikinaa, niin kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetken vuoassa ennen kumoamista. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 14.11.2005
Muokattu: 15.5.2019