Pähkinäinen hedelmäkakku
Noin 2 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pähkinäinen hedelmäkakku on täydellinen herkku kahvipöytään. Helppo sekahedelmäkakku on parhaimmillaan, kun se saa tekeytyä seuraavaan päivään.
| 150 g | kuivattuja sekahedelmiä |
| 1 dl | omenamehua |
| 200 g | margariinia tai voita |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | hasselpähkinärouhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 tl | neilikkaa |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1 dl | pekaanipähkinöitä |
- 1.
Hienonna sekahedelmät ja laita kulhoon. Lisää omenamehu. Anna maustua vähintään 30 minuuttia.
- 2.
Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri kulhossa keskenään. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
- 3.
Sekoita jauhot, pähkinärouhe, leivinjauhe, kaneli ja neilikka toisessa kulhossa keskenään. Lisää jauhoseos ja hedelmäseos taikinaan.
- 4.
Vuoraa leipävuoka (2 l) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Painele taikinan pinnalle pekaanipähkinöitä.
- 5.
Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, niin kakku on kypsä.
Pähkinäinen hedelmäkakku
arvosana3/5
Noin 2 tuntia (josta 20 min aktiivista)
Pähkinäinen hedelmäkakku on täydellinen herkku kahvipöytään. Helppo sekahedelmäkakku on parhaimmillaan, kun se saa tekeytyä seuraavaan päivään.
Ainekset (16 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | kuivattuja sekahedelmiä |
| 1 dl | omenamehua |
| 200 g | margariinia tai voita |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | hasselpähkinärouhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 tl | neilikkaa |
Pinnalle | |
| 1 dl | pekaanipähkinöitä |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Hienonna sekahedelmät ja laita kulhoon. Lisää omenamehu. Anna maustua vähintään 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 150 g kuivattuja sekahedelmiä 1 dl omenamehua - 2
Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri kulhossa keskenään. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Määrä Ainesosa 200 g margariinia tai voita 2 dl fariinisokeria 3 kpl kananmunaa - 3
Sekoita jauhot, pähkinärouhe, leivinjauhe, kaneli ja neilikka toisessa kulhossa keskenään. Lisää jauhoseos ja hedelmäseos taikinaan.
Määrä Ainesosa 3 1/2 dl vehnäjauhoja 1 dl hasselpähkinärouhetta 2 tl leivinjauhetta 1 tl kanelia 1/2 tl neilikkaa - 4
Vuoraa leipävuoka (2 l) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Painele taikinan pinnalle pekaanipähkinöitä.
Määrä Ainesosa 1 dl pekaanipähkinöitä - 5
Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, niin kakku on kypsä.
Voit käyttää omenamehun tilalla rommia tai punssia. Myös tippa rommiaromia sopii kakkuun.
Ravintosisältö
252
Energiaa kcal
1054
Energiaa kj
13,9 g
Rasvaa
7,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,4 g
Hiilihydraatteja
15,9 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
252
Energiaa kcal
1054
Energiaa kj
13,9 g
Rasvaa
7,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,4 g
Hiilihydraatteja
15,9 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl pekaanipähkinöitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























