Pähkinäkuorrutettu seiti ja Välimeren muusi

arvosana3/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(4 x 100 g) seitiä annospaloina
3 rklhasselpähkinöitä
3 rklmanteleita
3 rklseesaminsiemeniä
1 tljauhettua juustokuminaa
suolaa
1 dlvehnäjauhoja
1 kplkananmuna

Paistamiseen

voita

Välimeren muusi

800 gjauhoisia perunoita
1 dlkeitinlientä
3 rklaurinkokuivatun tomaatin paloja
2 rklhienonnettua ruohosipulia
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Anna seitipalojen sulaa ja valuta ne. Valmista muusi. Keitä kuoritut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta, säästä osa keitinliemestä. Survo perunat sähkövatkaimella. Lisää joukkoon keitinliemi, aurinkokuivattujen tomaattien palat, ruohosipuli ja suola. Vatkaa tasaiseksi. Hienonna pähkinät, mantelit ja siemenet mausteiden kanssa. Kääntele seitipalat jauhoissa, sen jälkeen vatkatussa kananmunassa ja lopuksi pähkinä-mausteseoksessa. Paista seitipalat keskilämmöllä öljyssä pannulla noin 4 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile muusin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Jauhettua juustokuminaa, Suolaa, 1 dl Vehnäjauhoja, Voita, 1 dl Keitinlientä, 3 rkl Aurinkokuivatun tomaatin paloja, Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä