Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pähkinäkuorrutettu seiti ja Välimeren muusi

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
(4 x 100 g) seitiä annospaloina
3 rkl
Hasselpähkinöitä
3 rkl
Manteleita
3 rkl
Seesaminsiemeniä
1 tl
Jauhettua juustokuminaa
Suolaa
1 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Kananmuna

Paistamiseen

Voita

Välimeren muusi

800 g
Jauhoisia perunoita
1 dl
Keitinlientä
3 rkl
Aurinkokuivatun tomaatin paloja
2 rkl
Hienonnettua ruohosipulia
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Anna seitipalojen sulaa ja valuta ne. Valmista muusi. Keitä kuoritut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta, säästä osa keitinliemestä. Survo perunat sähkövatkaimella. Lisää joukkoon keitinliemi, aurinkokuivattujen tomaattien palat, ruohosipuli ja suola. Vatkaa tasaiseksi. Hienonna pähkinät, mantelit ja siemenet mausteiden kanssa. Kääntele seitipalat jauhoissa, sen jälkeen vatkatussa kananmunassa ja lopuksi pähkinä-mausteseoksessa. Paista seitipalat keskilämmöllä öljyssä pannulla noin 4 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile muusin kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

324

1356

14,0 g

1,3 g

27,0 g

1,8 g

4,8 g

18,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Jauhettua juustokuminaa,

Suolaa,

1 dl Vehnäjauhoja,

Voita,

1 dl Keitinlientä,

3 rkl Aurinkokuivatun tomaatin paloja,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli