Pähkinäkuorrutettu seiti ja Välimeren muusi
Ainekset
Paistamiseen
Välimeren muusi
Valmistus
Anna seitipalojen sulaa ja valuta ne. Valmista muusi. Keitä kuoritut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta, säästä osa keitinliemestä. Survo perunat sähkövatkaimella. Lisää joukkoon keitinliemi, aurinkokuivattujen tomaattien palat, ruohosipuli ja suola. Vatkaa tasaiseksi. Hienonna pähkinät, mantelit ja siemenet mausteiden kanssa. Kääntele seitipalat jauhoissa, sen jälkeen vatkatussa kananmunassa ja lopuksi pähkinä-mausteseoksessa. Paista seitipalat keskilämmöllä öljyssä pannulla noin 4 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile muusin kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
324
1356
14,0 g
1,3 g
27,0 g
1,8 g
4,8 g
18,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Jauhettua juustokuminaa,
Suolaa,
1 dl Vehnäjauhoja,
Voita,
1 dl Keitinlientä,
3 rkl Aurinkokuivatun tomaatin paloja,
Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli