Pähkinäkuorrutettu seiti ja Välimeren muusi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pähkinäkuorrutettu seiti ja Välimeren muusi

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
(4 x 100 g) seitiä annospaloina
3 rkl
Hasselpähkinöitä
3 rkl
Manteleita
3 rkl
Seesaminsiemeniä
1 tl
Jauhettua juustokuminaa
Suolaa
1 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Kananmuna

paistamiseen

Voita

välimeren muusi

800 g
Jauhoisia perunoita
1 dl
Keitinlientä
3 rkl
Aurinkokuivatun tomaatin paloja
2 rkl
Hienonnettua ruohosipulia
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Anna seitipalojen sulaa ja valuta ne. Valmista muusi. Keitä kuoritut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta, säästä osa keitinliemestä. Survo perunat sähkövatkaimella. Lisää joukkoon keitinliemi, aurinkokuivattujen tomaattien palat, ruohosipuli ja suola. Vatkaa tasaiseksi. Hienonna pähkinät, mantelit ja siemenet mausteiden kanssa. Kääntele seitipalat jauhoissa, sen jälkeen vatkatussa kananmunassa ja lopuksi pähkinä-mausteseoksessa. Paista seitipalat keskilämmöllä öljyssä pannulla noin 4 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile muusin kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1356

324

14,0 g

1,3 g

27,0 g

1,8 g

4,8 g

18,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Jauhettua juustokuminaa,

Suolaa,

1 dl Vehnäjauhoja,

Voita,

1 dl Keitinlientä,

3 rkl Aurinkokuivatun tomaatin paloja,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli