Pähkinäsolmut | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pähkinäsolmut

Fork and knife
27 Kappaletta
Fork and knife
27 Kappaletta

Ainekset

5 dl
Piimää
50 g
Tuorehiivaa
2 rkl
Siirappia
2 tl
Suolaa
1 rkl
Rypsiöljyä
2 dl
Spelttihiutaleita
11 dl
Sämpyläjauhoja
1 kpl
(200 g) pähkinä-kuivahedelmäsekoitusta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Kaas se kulhoon tai yleiskoneen kuhlhoon, Murenna hiiva piimän sekaan ja lisää siirappi, suola ja öljy. Lisää hiutaleet ja jauhot. Anna koneen käydä keskinopeudella noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja, kunnes taikina tuntuu kimmoisalta ja irtoaa kulhon reunoilta. Taikinan voi alustaa myös käsin, mutta vaivaamiseen menee hieman enemmän aikaa. Sekoita takinaan rouhittu pähkinä-hedelmäsekoitus.Kohota taikinaa peitettynä vedottomassa paikassa 40 - 60 minuuttia. Kumoataikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 25 - 30 palaan. Rullaa taikinapalat jauhojen avulla pitkiksi ja kapeiksi tangoiksi ja pyöräytä ne solmuiksi. Nosta taikinasolmut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kohota peitettynä vielä 30 minuuttia. Paista 225-asteisen uunin keksitasolla noin 15 minuuttia.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 14.2.2011
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.