Pähkinäsolmut

Nappaa talteen!
| 5 dl | piimää |
| 50 g | tuorehiivaa |
| 2 rkl | siirappia |
| 2 tl | suolaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 dl | spelttihiutaleita |
| 11 dl | sämpyläjauhoja |
| 1 kpl | (200 g) pähkinä-kuivahedelmäsekoitusta |
- 1.
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Kaas se kulhoon tai yleiskoneen kuhlhoon, Murenna hiiva piimän sekaan ja lisää siirappi, suola ja öljy. Lisää hiutaleet ja jauhot. Anna koneen käydä keskinopeudella noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja, kunnes taikina tuntuu kimmoisalta ja irtoaa kulhon reunoilta. Taikinan voi alustaa myös käsin, mutta vaivaamiseen menee hieman enemmän aikaa. Sekoita takinaan rouhittu pähkinä-hedelmäsekoitus.Kohota taikinaa peitettynä vedottomassa paikassa 40 - 60 minuuttia. Kumoataikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 25 - 30 palaan. Rullaa taikinapalat jauhojen avulla pitkiksi ja kapeiksi tangoiksi ja pyöräytä ne solmuiksi. Nosta taikinasolmut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kohota peitettynä vielä 30 minuuttia. Paista 225-asteisen uunin keksitasolla noin 15 minuuttia.
Pähkinäsolmut
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | piimää |
| 50 g | tuorehiivaa |
| 2 rkl | siirappia |
| 2 tl | suolaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 dl | spelttihiutaleita |
| 11 dl | sämpyläjauhoja |
| 1 kpl | (200 g) pähkinä-kuivahedelmäsekoitusta |
Valmistus
- 1
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Kaas se kulhoon tai yleiskoneen kuhlhoon, Murenna hiiva piimän sekaan ja lisää siirappi, suola ja öljy. Lisää hiutaleet ja jauhot. Anna koneen käydä keskinopeudella noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja, kunnes taikina tuntuu kimmoisalta ja irtoaa kulhon reunoilta. Taikinan voi alustaa myös käsin, mutta vaivaamiseen menee hieman enemmän aikaa. Sekoita takinaan rouhittu pähkinä-hedelmäsekoitus.Kohota taikinaa peitettynä vedottomassa paikassa 40 - 60 minuuttia. Kumoataikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 25 - 30 palaan. Rullaa taikinapalat jauhojen avulla pitkiksi ja kapeiksi tangoiksi ja pyöräytä ne solmuiksi. Nosta taikinasolmut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kohota peitettynä vielä 30 minuuttia. Paista 225-asteisen uunin keksitasolla noin 15 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























