Pähkinäsolmut - Yhteishyvä

Pähkinäsolmut

???
Kappaleita
27
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Piimää
50 g
Tuorehiivaa
2 rkl
Siirappia
2 tl
Suolaa
1 rkl
Rypsiöljyä
2 dl
Spelttihiutaleita
11 dl
Sämpyläjauhoja
1 kpl
(200 g) pähkinä-kuivahedelmäsekoitusta

Näin teet

1

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Kaas se kulhoon tai yleiskoneen kuhlhoon, Murenna hiiva piimän sekaan ja lisää siirappi, suola ja öljy. Lisää hiutaleet ja jauhot. Anna koneen käydä keskinopeudella noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja, kunnes taikina tuntuu kimmoisalta ja irtoaa kulhon reunoilta. Taikinan voi alustaa myös käsin, mutta vaivaamiseen menee hieman enemmän aikaa. Sekoita takinaan rouhittu pähkinä-hedelmäsekoitus.Kohota taikinaa peitettynä vedottomassa paikassa 40 - 60 minuuttia. Kumoataikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 25 - 30 palaan. Rullaa taikinapalat jauhojen avulla pitkiksi ja kapeiksi tangoiksi ja pyöräytä ne solmuiksi. Nosta taikinasolmut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kohota peitettynä vielä 30 minuuttia. Paista 225-asteisen uunin keksitasolla noin 15 minuuttia.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 14.2.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa