Ainekset

MääräAinesosa
5 dlpiimää
50 gtuorehiivaa
2 rklsiirappia
2 tlsuolaa
1 rklrypsiöljyä
2 dlspelttihiutaleita
11 dlsämpyläjauhoja
1 kpl(200 g) pähkinä-kuivahedelmäsekoitusta

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Kaas se kulhoon tai yleiskoneen kuhlhoon, Murenna hiiva piimän sekaan ja lisää siirappi, suola ja öljy. Lisää hiutaleet ja jauhot. Anna koneen käydä keskinopeudella noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja, kunnes taikina tuntuu kimmoisalta ja irtoaa kulhon reunoilta. Taikinan voi alustaa myös käsin, mutta vaivaamiseen menee hieman enemmän aikaa. Sekoita takinaan rouhittu pähkinä-hedelmäsekoitus.Kohota taikinaa peitettynä vedottomassa paikassa 40 - 60 minuuttia. Kumoataikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 25 - 30 palaan. Rullaa taikinapalat jauhojen avulla pitkiksi ja kapeiksi tangoiksi ja pyöräytä ne solmuiksi. Nosta taikinasolmut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kohota peitettynä vielä 30 minuuttia. Paista 225-asteisen uunin keksitasolla noin 15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Lisää reseptejä aiheesta

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä