Paprikakeitto
4 Annosta
|| MunatonGluteeniton
Nappaa talteen!
| 1 kpl | oranssi paprika |
| 1 kpl | keltainen paprika |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 2 rkl | öljyä |
| 500 g | tomaattimurskaa |
| 2 1/2 dl | vettä |
| 1 kpl | suolakurkku |
| 200 g | maustamatonta (kevyt) tuorejuustoa |
| 1 1/2 rkl | piparjuuritahnaa |
| 1 tl | basilikaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
- 1.
Pese ja paloittele paprikat. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia noin 10 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja vesi. Kuutioi suolakurkku ja lisää kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää joukkoon tuorejuusto ja mausteet. Kuumenna, mutta älä enää keitä.
Paprikakeitto
Arvostele resepti
4 Annosta
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | oranssi paprika |
| 1 kpl | keltainen paprika |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 2 rkl | öljyä |
| 500 g | tomaattimurskaa |
| 2 1/2 dl | vettä |
| 1 kpl | suolakurkku |
| 200 g | maustamatonta (kevyt) tuorejuustoa |
| 1 1/2 rkl | piparjuuritahnaa |
| 1 tl | basilikaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
Valmistus
- 1
Pese ja paloittele paprikat. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia noin 10 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja vesi. Kuutioi suolakurkku ja lisää kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää joukkoon tuorejuusto ja mausteet. Kuumenna, mutta älä enää keitä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|Päivitetty: 26.9.2025





























