Papu-sipulisalaatti
Ainekset
2 kpl
(a`250 g) säilöttyjä ruskeita papuja
3 - 4 kpl
Tomaattia
1 - 2 kpl
Sipulia
Pala purjoa
1 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
KASTIKE:
1 dl
Oliivi- tai rypsiöljyä
3/10 dl
Viinietikkaa
1/2 tl
Suolaa tai yrttisuolaa
Ripaus sokeria ja mustapippuria
(1 tl kuivattua tai 1 rkl tuoretta basilikaa)
Näin teet
1
Huuhdo ja viipaloi tomaatit. Silppua sipuli. Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.Yhdistä kaikki ainekset. Lisää säilötyt pavut ja mausta seos mieleiseksesi puristetuilla valkosipulinkynsillä.Sekoita kastike ja kaada salaatin päälle. Sekoita. Peitä salaatti kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.Sekoita vielä kerran ennen tarjoamista.
Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 21.1.2005
Muokattu: 31.1.2019