Paraisten piparkakut

arvosana5/5

(2)arviota
120 Kappaletta

Useita tunteja

Perinteiset Paraisten piparkakut ovat ohuen ohuita ja ihanan mureita. Kun kiehautat siirapin ja mausteet, pipareiden maku tiivistyy juuri sellaiseksi kuin ennen vanhaan mummolassa.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlsokeria
1 1/2 dlsiirappia
250 gleivontamargariinia
2 rklpiparkakkumaustetta
8 1/2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 tlsoodaa
1/2 tlsuolaa
2 kplkananmunaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kiehauta sokeri, siirappi, margariini ja piparkakkumauste kattilassa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlsokeria
    1 1/2 dlsiirappia
    250 gleivontamargariinia
    2 rklpiparkakkumaustetta
  2. 2

    Yhdistä jauhot, sooda ja suola keskenään.

    MääräAinesosa
    8 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 1/2 tlsoodaa
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Vaahdota jäähtynyt piparkakkuseos sähkövatkaimella. Vatkaa munat yksitellen vaahtoon. Sekoita jauhot joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
  4. 4

    Kauli taikina ohueksi levyksi ja tee siitä muoteilla piparkakkuja. Laita piparit leivinpaperille pellille ja paista uunin keskiosassa noin 7 minuuttia. Tarkkaile paistumista, sillä ohuet piparkakut palavat helposti.

Taikinan kauliminen ja käsittely on helpompaa, kun laitat sen paloina pakastimeen noin tunniksi ennen leipomista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl piparkakkumaustetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja, Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä