Paraisten piparkakut | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paraisten piparkakut

Paraisten piparkakut

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
120 Kappaletta
Fork and knife
120 Kappaletta
Perinteiset paraisten piparkakut ovat ohuen ohuita ja ihanan mureita. Kun kiehautat siirapin ja mausteet, pipareiden maku tiivistyy juuri sellaiseksi kuin ennen vanhaan mummolassa.

Ruokavaliot

Ainekset

2 1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
siirappia
250 g
leivontamargariinia
2 rkl
piparkakkumaustetta
8 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
soodaa
1/2 tl
suolaa
2 kpl
kananmunaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kiehauta sokeri, siirappi, margariini ja piparkakkumauste kattilassa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

1 1/2 dl
siirappia
2 1/2 dl
sokeria
250 g
leivontamargariinia
2 rkl
piparkakkumaustetta
2

Yhdistä jauhot, sooda ja suola keskenään.

8 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
soodaa
1/2 tl
suolaa
3

Vaahdota jäähtynyt piparkakkuseos sähkövatkaimella. Vatkaa munat yksitellen vaahtoon. Sekoita jauhot joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

2 kpl
kananmunaa
4

Kauli taikina ohueksi levyksi ja tee siitä muoteilla piparkakkuja. Laita piparit leivinpaperille pellille ja paista uunin keskiosassa noin 7 minuuttia. Tarkkaile paistumista, sillä ohuet piparkakut palavat helposti.

Taikinan kauliminen ja käsittely on helpompaa, kun laitat sen paloina pakastimeen noin tunniksi ennen leipomista.

Resepti:
Pirjo Muurinen, Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 7.1.2005
Muokattu: 17.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

190

45

1,8 g

0,6 g

6,5 g

3,1 g

0,2 g

0,7 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl piparkakkumaustetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli