Paraisten piparkakut | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paraisten piparkakkutaikina piparkakkumauste

Paraisten piparkakut

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Klassiset paraisten piparkakut valmistuvat Yhteishyvän ohjeella käyttäen piparkakkumaustetta. Valmista piparkakkutaikina jo edellisenä iltana.

Ainekset

1 1/2 dl
Siirappia
2 1/2 dl
Sokeria
250 g
Leivontamargariinia
2 rkl
Piparkakkumaustetta
2 kpl
Munaa
1/2 tl
Suolaa
1 1/2 tl
Soodaa
1/2 kg
(runsas 8 dl) vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kiehauta siirappi, sokeri, rasva ja mausteet. Jäähdytä seos ja vatkaa sitten vaahdoksi.

1 1/2 dl
Siirappia
2 1/2 dl
Sokeria
250 g
Leivontamargariinia
2 rkl
Piparkakkumaustetta
1/2 tl
Suolaa
2

Lisää vaahtoon yksitellen edelleen vatkaten munat ja lopuksi jauhot, joihin olet sekoittanut suolan ja tasapäiset lusikalliset soodaa. Nosta taikina kovettumaan seuraavaan päivään asti.

2 kpl
Munaa
1/2 kg
(runsas 8 dl) vehnäjauhoja
1 1/2 tl
Soodaa
3

Kaaviloi siitä sitten levy, josta otat haluamasi muotoisia piparkakkuja leivinpaperille pellille. Kypsennä piparkakut uunin keskiosassa 175 asteessa. Pellillisen kypsymisaika on noin 7 minuuttia. Ole tarkkana, sillä piparkakut ovat ohuita ja palavat helposti!

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste
Julkaistu: 7.1.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.