Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paraisten piparkakut

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
120 Kappaletta
Fork and knife
120 Kappaletta
Perinteiset paraisten piparkakut ovat ohuen ohuita ja ihanan mureita. Kun kiehautat siirapin ja mausteet, pipareiden maku tiivistyy juuri sellaiseksi kuin ennen vanhaan mummolassa.

Ainekset

2 1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
siirappia
250 g
leivontamargariinia
2 rkl
piparkakkumaustetta
8 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
soodaa
1/2 tl
suolaa
2 kpl
kananmunaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta sokeri, siirappi, margariini ja piparkakkumauste kattilassa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

1 1/2 dl
siirappia
2 1/2 dl
sokeria
250 g
leivontamargariinia
2 rkl
piparkakkumaustetta
2

Yhdistä jauhot, sooda ja suola keskenään.

8 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
soodaa
1/2 tl
suolaa
3

Vaahdota jäähtynyt piparkakkuseos sähkövatkaimella. Vatkaa munat yksitellen vaahtoon. Sekoita jauhot joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

2 kpl
kananmunaa
4

Kauli taikina ohueksi levyksi ja tee siitä muoteilla piparkakkuja. Laita piparit leivinpaperille pellille ja paista uunin keskiosassa noin 7 minuuttia. Tarkkaile paistumista, sillä ohuet piparkakut palavat helposti.

Taikinan kauliminen ja käsittely on helpompaa, kun laitat sen paloina pakastimeen noin tunniksi ennen leipomista.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Kati Pohja, Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 7.1.2005
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

45

190

1,8 g

0,6 g

6,5 g

3,1 g

0,2 g

0,7 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl piparkakkumaustetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli