Kiehauta sokeri, siirappi, margariini ja piparkakkumauste kattilassa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Yhdistä jauhot, sooda ja suola keskenään.
Vaahdota jäähtynyt piparkakkuseos sähkövatkaimella. Vatkaa munat yksitellen vaahtoon. Sekoita jauhot joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kauli taikina ohueksi levyksi ja tee siitä muoteilla piparkakkuja. Laita piparit leivinpaperille pellille ja paista uunin keskiosassa noin 7 minuuttia. Tarkkaile paistumista, sillä ohuet piparkakut palavat helposti.
Taikinan kauliminen ja käsittely on helpompaa, kun laitat sen paloina pakastimeen noin tunniksi ennen leipomista.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
190
45
1,8 g
0,6 g
6,5 g
3,1 g
0,2 g
0,7 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl piparkakkumaustetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli