Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pariloitua lohta, uunikasviksia ja salsa verde

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

800 g
kirjolohifileetä
2 kpl
fenkolia
150 g
kauden kasviksia
Tilliä
Ruohosipulia
Oliiviöljyä
Suolaa ja mustapippuria

Salsa verde

3 kpl
tomaattia
30 g
anjovista
50 g
vihreitä oliiveja
1 kpl
valkosipulinkynsi
30 g
persiljaa
20 g
pieniä kapriksia
Oliiviöljyä
Tilkka hunajaa
Loraus valkoviinietikkaa
Suolaa ja mustapippuria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Mausta kirjolohifilee suolalla ja hiero kevyesti oliiviöljyä nahkapuolelle. Grillaa nahkapuoli rapeaksi ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 3-7 minuutin ajan.

2

Leikkaa fenkolit lohkoiksi. Mausta varsiparsakaalit oliiviöljyllä ja suolalla. Paahda kasviksia 240-asteisessa uunissa 6-10 minuuttia.

3

Valmista salsa verde. Kuutioi tomaatit ja hienonna anjovis, oliivit, valkosipuli, kapris ja persilja. Sekoita ainekset yhteen ja mausta lopuksi lorauksella etikkaa ja oliiviöljyä. Viimeistele suolalla, pippurilla ja hunajalla. Anna seoksen tekeytyä 1-2 tuntia jääkaapissa.

4

Viimeistele valmis annos tillinoksilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 8.10.2019
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.