Pariloitua lohta, uunikasviksia ja salsa verde
Pariloitua lohta, uunikasviksia ja salsa verde
Yhteistyössä

Pariloitua lohta, uunikasviksia ja salsa verde

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gkirjolohifileetä
2 kplfenkolia
150 gkauden kasviksia
tilliä
ruohosipulia
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Salsa verde

3 kpltomaattia
30 ganjovista
50 gvihreitä oliiveja
1 kplvalkosipulinkynsi
30 gpersiljaa
20 gpieniä kapriksia
oliiviöljyä
tilkka hunajaa
loraus valkoviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Mausta kirjolohifilee suolalla ja hiero kevyesti oliiviöljyä nahkapuolelle. Grillaa nahkapuoli rapeaksi ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 3-7 minuutin ajan.

  2. 2

    Leikkaa fenkolit lohkoiksi. Mausta varsiparsakaalit oliiviöljyllä ja suolalla. Paahda kasviksia 240-asteisessa uunissa 6-10 minuuttia.

  3. 3

    Valmista salsa verde. Kuutioi tomaatit ja hienonna anjovis, oliivit, valkosipuli, kapris ja persilja. Sekoita ainekset yhteen ja mausta lopuksi lorauksella etikkaa ja oliiviöljyä. Viimeistele suolalla, pippurilla ja hunajalla. Anna seoksen tekeytyä 1-2 tuntia jääkaapissa.

  4. 4

    Viimeistele valmis annos tillinoksilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä