Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Parsa, mozzarella ja gremolata

Parsa, mozzarella ja gremolata

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info

Ainekset

1 kpl
nippu vihreää parsaa
200 g
burrataa tai puhvelimozzarellaa
1 kpl
avokado
2 kpl
tomaattia
n. 80 g prosciutto crudoa (ilmakuivattu kinkku)
oliiviöljyä paistamiseen
sormisuolaa, mustapippuria

Gremolata:

2 rkl
sitruunan keltaista kuorta raastettuna
4 rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
1 kpl
hienonnettu valkosipulinkynsi
6 rkl
oliiviöljyä
suolaa, pippuria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Sekoita gremolatan ainekset ja anna maustua.

2

Aseta prosciuttoviipaleet väljästi leivinpaperille. Paahda 185-asteisessa uunissa rapeiksi, n. 10–12 minuuttia.

3

Leikkaa tai napsauta parsoista 1-2 cm tyvestä pois. Kuori varret kevyesti parsan- tai perunankuorimaveitsellä. Jos parsat ovat ohuita, niitä ei tarvitse kuoria.

4

Kuumenna oliiviöljy pannussa. Lisää parsat ja paahda niitä pari minuuttia välillä kääntäen.

5

Leikkaa burratasta tai mozzarellasta ja tomaatista viipaleita. Halkaise avokado ja poista kivi. Kuori varovasti ja viipaloi.

6

Aseta lautaselle viipaloidut ainekset limittäin ja parsat niiden viereen. Murusta prosciutto ja lusikoi gremolata annoksen pinnalle.

7

Tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.