Parsa, mozzarella ja gremolata
Parsa, mozzarella ja gremolata
Yhteistyössä

Parsa, mozzarella ja gremolata

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplnippu vihreää parsaa
200 gburrataa tai puhvelimozzarellaa
1 kplavokado
2 kpltomaattia
n. 80 g prosciutto crudoa (ilmakuivattu kinkku)
oliiviöljyä paistamiseen
sormisuolaa, mustapippuria

Gremolata:

2 rklsitruunan keltaista kuorta raastettuna
4 rklhienonnettua lehtipersiljaa
1 kplhienonnettu valkosipulinkynsi
6 rkloliiviöljyä
suolaa, pippuria

Valmistus

  1. 1

    Sekoita gremolatan ainekset ja anna maustua.

  2. 2

    Aseta prosciuttoviipaleet väljästi leivinpaperille. Paahda 185-asteisessa uunissa rapeiksi, n. 10–12 minuuttia.

  3. 3

    Leikkaa tai napsauta parsoista 1-2 cm tyvestä pois. Kuori varret kevyesti parsan- tai perunankuorimaveitsellä. Jos parsat ovat ohuita, niitä ei tarvitse kuoria.

  4. 4

    Kuumenna oliiviöljy pannussa. Lisää parsat ja paahda niitä pari minuuttia välillä kääntäen.

  5. 5

    Leikkaa burratasta tai mozzarellasta ja tomaatista viipaleita. Halkaise avokado ja poista kivi. Kuori varovasti ja viipaloi.

  6. 6

    Aseta lautaselle viipaloidut ainekset limittäin ja parsat niiden viereen. Murusta prosciutto ja lusikoi gremolata annoksen pinnalle.

  7. 7

    Tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025