Parsa-pekonisalaatti
Parsa-pekonisalaatti
Yhteistyössä

Parsa-pekonisalaatti

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplnippu vihreää parsaa
1 kplrasia kirsikkatomaatteja
2 kplavokadoa
2 kplruukkua salaattia
1/2 kplkurkkua
4 kplkeitettyä kananmunaa
1 kplpkt pekonia
½–1 dl caesar-kastiketta
tuoretta leipää

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa tai napsauta parsoista 1–2 cm tyvestä pois. Kuori parsatangot parsan- tai perunankuorimaveitsellä. Vihreä parsa tarvitsee kevyen kuorinnan.

  2. 2

    Kuumenna kattilassa vettä, lisää 2 tl merisuolaa/litra ja 1 tl sokeria.

  3. 3

    Leikkaa parsat n. 3 cm pituisiksi paloiksi. Keitä niitä n. 2–3 minuuttia, valuta ja anna jäähtyä.

  4. 4

    Keitä kananmunat koviksi (n. 8 min.). Valuta kylmän veden alla. Kuori ja halkaise.

  5. 5

    Hienonna pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Valuta talouspaperilla ja anna jäähtyä.

  6. 6

    Revi salaatit kulhoon. Lisää halkaistut tomaatit sekä kuutioidut avokadot ja kurkut. Lisää caesar-kastike ja sekoita pyöräyttämällä.

  7. 7

    Jaa salaatti neljälle lautaselle. Asettele annoksiin parsat, kananmunat ja pekonit.

  8. 8

    Tarjoile tuoreen leivän kanssa.

  9. 9

    Pekonin voi vaihtaa kylmäsavuloheen, mikäli haluat salaatista lihattoman.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025