Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsa-pekonisalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
nippu vihreää parsaa
1 kpl
rasia kirsikkatomaatteja
2 kpl
avokadoa
2 kpl
ruukkua salaattia
1/2 kpl
kurkkua
4 kpl
keitettyä kananmunaa
1 kpl
pkt pekonia
½–1 dl Caesar-kastiketta
tuoretta leipää

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Leikkaa tai napsauta parsoista 1–2 cm tyvestä pois. Kuori parsatangot parsan- tai perunankuorimaveitsellä. Vihreä parsa tarvitsee kevyen kuorinnan.

2

Kuumenna kattilassa vettä, lisää 2 tl merisuolaa/litra ja 1 tl sokeria.

3

Leikkaa parsat n. 3 cm pituisiksi paloiksi. Keitä niitä n. 2–3 minuuttia, valuta ja anna jäähtyä.

4

Keitä kananmunat koviksi (n. 8 min.). Valuta kylmän veden alla. Kuori ja halkaise.

5

Hienonna pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Valuta talouspaperilla ja anna jäähtyä.

6

Revi salaatit kulhoon. Lisää halkaistut tomaatit sekä kuutioidut avokadot ja kurkut. Lisää caesar-kastike ja sekoita pyöräyttämällä.

7

Jaa salaatti neljälle lautaselle. Asettele annoksiin parsat, kananmunat ja pekonit.

8

Tarjoile tuoreen leivän kanssa.

9

Pekonin voi vaihtaa kylmäsavuloheen, mikäli haluat salaatista lihattoman.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 4.10.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.