Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsa-saksanpähkinäwok

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kotimaista parsaa voi käyttää myös eksoottisempiin ruokalajeihin. Aasialaisilla mausteilla ja tulikuumalla pannulla parsasta ja saksanpähkinöistä syntyy helppo wokki vain 15 minuutissa. Viimeistele annos Lindrothin puutarha Deliverden tuoreella korianterilla.

Ainekset

500 g
kotimaista parsaa
2 rkl
öljyä
suolaa
1/2 tl
jauhettua sichuanpippuria tai mustapippuria
1/4 tl
kiinalaista viismaustetta
1 tl
raastettua valkosipulia
2 tl
raastettua inkivääriä
1 rkl
ruokosokeria
Ohueksi leikattu punainen chili
2 tl
soijakastiketta
1 dl
saksanpähkinöitä
1 tl
seesamiöljyä

Tarjoiluun

riisinuudeleita
3 kpl
siivutettua kevätsipulia
3 kpl
korianterin oksaa

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Katkaise parsojen tyvestä kova osuus ja leikkaa 5 cm paloiksi. Lämmitä wokkipannu tai iso paistinpannu kuumaksi ja lisää öljyä. Lisää parsat, mausta suolalla ja paista minuutti.

500 g
kotimaista parsaa
2 rkl
öljyä
suolaa
2

Lisää loput ainesosat ja jatka paistamista kuumalla pannulla pari minuuttia kunnes kaikki ainekset ovat sekaisin ja parsa on lähes kypsää.

Ohueksi leikattu punainen chili
1 tl
seesamiöljyä
2 tl
raastettua inkivääriä
1/2 tl
jauhettua sichuanpippuria tai mustapippuria
2 tl
soijakastiketta
1/4 tl
kiinalaista viismaustetta
1 rkl
ruokosokeria
1 tl
raastettua valkosipulia
1 dl
saksanpähkinöitä
3

Tarjoile parsa-saksanpähkinäwok riisinuudelien kanssa ja koristele kevätsipulilla ja korianterilla.

riisinuudeleita
3 kpl
siivutettua kevätsipulia
3 kpl
korianterin oksaa

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 27.10.2018
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

209

873

17,3 g

1,5 g

3,5 g

2,8 g

6,3 g

7,0 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

suolaa,

0,25 tl kiinalaista viismaustetta,

1 tl raastettua valkosipulia,

2 tl raastettua inkivääriä,

1 rkl ruokosokeria,

Ohueksi leikattu punainen chili,

1 tl seesamiöljyä,

riisinuudeleita,

3 kpl siivutettua kevätsipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli