Yhteistyössä: Kulman Keittiö

15 min

Nappaa talteen!
Kotimaista parsaa voi käyttää myös eksoottisempiin ruokalajeihin. Aasialaisilla mausteilla ja tulikuumalla pannulla parsasta ja saksanpähkinöistä syntyy helppo wokki vain 15 minuutissa. Viimeistele annos Lindrothin puutarha Deliverden tuoreella korianterilla.
| 500 g | kotimaista parsaa |
| 2 rkl | öljyä |
| suolaa | |
| 1/2 tl | jauhettua sichuanpippuria tai mustapippuria |
| 1/4 tl | kiinalaista viismaustetta |
| 1 tl | raastettua valkosipulia |
| 2 tl | raastettua inkivääriä |
| 1 rkl | ruokosokeria |
| ohueksi leikattu punainen chili | |
| 2 tl | soijakastiketta |
| 1 dl | saksanpähkinöitä |
| 1 tl | seesamiöljyä |
| Tarjoiluun | |
|---|---|
| riisinuudeleita | |
| 3 kpl | siivutettua kevätsipulia |
| 3 kpl | korianterin oksaa |
Katkaise parsojen tyvestä kova osuus ja leikkaa 5 cm paloiksi. Lämmitä wokkipannu tai iso paistinpannu kuumaksi ja lisää öljyä. Lisää parsat, mausta suolalla ja paista minuutti.
Lisää loput ainesosat ja jatka paistamista kuumalla pannulla pari minuuttia kunnes kaikki ainekset ovat sekaisin ja parsa on lähes kypsää.
Tarjoile parsa-saksanpähkinäwok riisinuudelien kanssa ja koristele kevätsipulilla ja korianterilla.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kotimaista parsaa voi käyttää myös eksoottisempiin ruokalajeihin. Aasialaisilla mausteilla ja tulikuumalla pannulla parsasta ja saksanpähkinöistä syntyy helppo wokki vain 15 minuutissa. Viimeistele annos Lindrothin puutarha Deliverden tuoreella korianterilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | kotimaista parsaa |
| 2 rkl | öljyä |
| suolaa | |
| 1/2 tl | jauhettua sichuanpippuria tai mustapippuria |
| 1/4 tl | kiinalaista viismaustetta |
| 1 tl | raastettua valkosipulia |
| 2 tl | raastettua inkivääriä |
| 1 rkl | ruokosokeria |
| ohueksi leikattu punainen chili | |
| 2 tl | soijakastiketta |
| 1 dl | saksanpähkinöitä |
| 1 tl | seesamiöljyä |
Tarjoiluun | |
| riisinuudeleita | |
| 3 kpl | siivutettua kevätsipulia |
| 3 kpl | korianterin oksaa |
Katkaise parsojen tyvestä kova osuus ja leikkaa 5 cm paloiksi. Lämmitä wokkipannu tai iso paistinpannu kuumaksi ja lisää öljyä. Lisää parsat, mausta suolalla ja paista minuutti.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | kotimaista parsaa |
| 2 rkl | öljyä |
| suolaa |
Lisää loput ainesosat ja jatka paistamista kuumalla pannulla pari minuuttia kunnes kaikki ainekset ovat sekaisin ja parsa on lähes kypsää.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| ohueksi leikattu punainen chili | |
| 1 tl | seesamiöljyä |
| 2 tl | raastettua inkivääriä |
| 1/2 tl | jauhettua sichuanpippuria tai mustapippuria |
| 2 tl | soijakastiketta |
| 1/4 tl | kiinalaista viismaustetta |
| 1 rkl | ruokosokeria |
| 1 tl | raastettua valkosipulia |
| 1 dl | saksanpähkinöitä |
Tarjoile parsa-saksanpähkinäwok riisinuudelien kanssa ja koristele kevätsipulilla ja korianterilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| riisinuudeleita | |
| 3 kpl | siivutettua kevätsipulia |
| 3 kpl | korianterin oksaa |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
209
Energiaa kcal
873
Energiaa kj
17,3 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,5 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
209
Energiaa kcal
873
Energiaa kj
17,3 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,5 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: suolaa, 0.25 tl kiinalaista viismaustetta, 1 tl raastettua valkosipulia, 2 tl raastettua inkivääriä, 1 rkl ruokosokeria, Ohueksi leikattu punainen chili, 1 tl seesamiöljyä, riisinuudeleita, 3 kpl siivutettua kevätsipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli