Parsa-saksanpähkinäwok
Parsa-saksanpähkinäwok
Yhteistyössä

Parsa-saksanpähkinäwok

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kotimaista parsaa voi käyttää myös eksoottisempiin ruokalajeihin. Aasialaisilla mausteilla ja tulikuumalla pannulla parsasta ja saksanpähkinöistä syntyy helppo wokki vain 15 minuutissa. Viimeistele annos Lindrothin puutarha Deliverden tuoreella korianterilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gkotimaista parsaa
2 rklöljyä
suolaa
1/2 tljauhettua sichuanpippuria tai mustapippuria
1/4 tlkiinalaista viismaustetta
1 tlraastettua valkosipulia
2 tlraastettua inkivääriä
1 rklruokosokeria
ohueksi leikattu punainen chili
2 tlsoijakastiketta
1 dlsaksanpähkinöitä
1 tlseesamiöljyä

Tarjoiluun

riisinuudeleita
3 kplsiivutettua kevätsipulia
3 kplkorianterin oksaa

Valmistus

  1. 1

    Katkaise parsojen tyvestä kova osuus ja leikkaa 5 cm paloiksi. Lämmitä wokkipannu tai iso paistinpannu kuumaksi ja lisää öljyä. Lisää parsat, mausta suolalla ja paista minuutti.

    MääräAinesosa
    500 gkotimaista parsaa
    2 rklöljyä
    suolaa
  2. 2

    Lisää loput ainesosat ja jatka paistamista kuumalla pannulla pari minuuttia kunnes kaikki ainekset ovat sekaisin ja parsa on lähes kypsää.

    MääräAinesosa
    ohueksi leikattu punainen chili
    1 tlseesamiöljyä
    2 tlraastettua inkivääriä
    1/2 tljauhettua sichuanpippuria tai mustapippuria
    2 tlsoijakastiketta
    1/4 tlkiinalaista viismaustetta
    1 rklruokosokeria
    1 tlraastettua valkosipulia
    1 dlsaksanpähkinöitä
  3. 3

    Tarjoile parsa-saksanpähkinäwok riisinuudelien kanssa ja koristele kevätsipulilla ja korianterilla.

    MääräAinesosa
    riisinuudeleita
    3 kplsiivutettua kevätsipulia
    3 kplkorianterin oksaa

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: suolaa, 0.25 tl kiinalaista viismaustetta, 1 tl raastettua valkosipulia, 2 tl raastettua inkivääriä, 1 rkl ruokosokeria, Ohueksi leikattu punainen chili, 1 tl seesamiöljyä, riisinuudeleita, 3 kpl siivutettua kevätsipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Kuvat:
TOK
27.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025