Parsaa ja mozzarellaa yrttiöljyllä
Parsaa ja mozzarellaa yrttiöljyllä
Yhteistyössä

Parsaa ja mozzarellaa yrttiöljyllä

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplnippua vihreää parsaa
2 kplmozzarellapallo
2 kplavokado
3 kpltomaattia
1 kplpkt pekonia
oliiviöljyä paistamiseen
sormisuolaa, mustapippuria
tuoretta leipää

Yrttiöljy:

2 rklraastettua sitruunankuorta
2 rklsitruunamehua
4 rkllehtipersiljaa hienonnettuna
1 kplvalkosipulinkynsi hienonnettuna
6 rkloliiviöljyä
suolaa, pippuria

Valmistus

  1. 1

    Sekoita yrttiöljyn ainekset keskenään ja anna maustua.

  2. 2

    Aseta pekoniviipaleet väljästi leivinpaperille. Paahda pekoni 185 asteisessa uunissa 10–12 minuuttia kunnes ovat rapeat.

  3. 3

    Leikkaa tai napsauta parsoista 1–2 cm tyvestä pois. Kuori parsatangot kevyesti parsan- tai perunankuorimaveitsellä. Jos parsat ovat ohuet, niitä ei tarvitse kuoria.

  4. 4

    Kuumenna oliiviöljyä pannussa. Lisää parsat ja paahda niitä pari minuuttia välillä kääntäen.

  5. 5

    Viipaloi mozzarella, avokado ja tomaatti. Aseta lautaselle viipaloidut ainekset limittäin, parsat viereen. Murusta pekonia päälle ja mausta vielä yrttiöljyllä.

  6. 6

    Tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025