Parsaa, parmesaania ja karitsanfileitä
Parsaa, parmesaania ja karitsanfileitä
Yhteistyössä

Parsaa, parmesaania ja karitsanfileitä

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplnippu vihreää parsaa
1 kplnippu valkoista parsaa
1/2 dlpinjansiemeniä
1 dlparmesaanilastuja
voita paistamiseen
suola, mustapippuri

Karitsanfileet:

n. 600 g karitsan ulkofileitä
suolaa, mustapippuria
voita paistamiseen

Yrttiperunat:

1/2 kplruukkua basilikaa
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 dloliiviöljyä
n. 600 g varhaisperunoita
sormisuolaa, mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa tai napsauta parsoista 1-2 cm tyvestä pois.

  2. 2

    Höylää parsat ohuesti pituussuunnassa lastuiksi.

  3. 3

    Lämmitä voita (wok)pannussa ja paista parsalastut kevyesti. Jos käytössäsi on pienehkö pannu, paista parsat kahdessa erässä.

  4. 4

    Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  5. 5

    Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla, varo palamista.

  6. 6

    Lisää parmesaanilastut ja pinjansiemenet parsan päälle tarjoiluhetkellä.

  7. 7

    Mausta karitsat suolalla ja mustapippurilla.

  8. 8

    Sulata voita pannussa ja anna pannuun lämmetä kuumaksi. Paista karitsanfileisiin kaunis paistopinta.

  9. 9

    Nosta lihat 150-asteiseen uuniin 8-10 minuutiksi, kunnes sisälämpötila on n. 52 °C. Viipaloi liha ennen tarjoilua.

Yrttiperunat

Pese perunat ja keitä ne suolatussa vedessä kypsiksi. Valuta siivilässä. Aseta perunat uunivuokaan ja painele niitä kevyesti haarukalla. Sekoita öljy ja hienonnettu valkosipulinkynsi, kaada öljy kuumien perunoiden päälle. Mausta sormisuolalla ja pippurilla. Paahda 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Suikaloi basilikanlehdet ja lisää juuri ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025