Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsaa, parmesaania ja karitsanfileitä

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
nippu vihreää parsaa
1 kpl
nippu valkoista parsaa
1/2 dl
pinjansiemeniä
1 dl
parmesaanilastuja
voita paistamiseen
suola, mustapippuri

Karitsanfileet:

n. 600 g karitsan ulkofileitä
suolaa, mustapippuria
voita paistamiseen

Yrttiperunat:

1/2 kpl
ruukkua basilikaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 dl
oliiviöljyä
n. 600 g varhaisperunoita
sormisuolaa, mustapippuria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Leikkaa tai napsauta parsoista 1-2 cm tyvestä pois.

2

Höylää parsat ohuesti pituussuunnassa lastuiksi.

3

Lämmitä voita (wok)pannussa ja paista parsalastut kevyesti. Jos käytössäsi on pienehkö pannu, paista parsat kahdessa erässä.

4

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

5

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla, varo palamista.

6

Lisää parmesaanilastut ja pinjansiemenet parsan päälle tarjoiluhetkellä.

7

Mausta karitsat suolalla ja mustapippurilla.

8

Sulata voita pannussa ja anna pannuun lämmetä kuumaksi. Paista karitsanfileisiin kaunis paistopinta.

9

Nosta lihat 150-asteiseen uuniin 8-10 minuutiksi, kunnes sisälämpötila on n. 52 °C. Viipaloi liha ennen tarjoilua.

Yrttiperunat

Pese perunat ja keitä ne suolatussa vedessä kypsiksi. Valuta siivilässä. Aseta perunat uunivuokaan ja painele niitä kevyesti haarukalla. Sekoita öljy ja hienonnettu valkosipulinkynsi, kaada öljy kuumien perunoiden päälle. Mausta sormisuolalla ja pippurilla. Paahda 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Suikaloi basilikanlehdet ja lisää juuri ennen tarjoilua.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.