Valmista taikina. Nypi yhteen perunamuusijauhe, jauhot, paprikajauhe ja kuutioitu rasva.
Lisää ranskankerma ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä enää vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
Huuhtele parsakaali, leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi. Höyrytä parsakaali pienessä vesimäärässä muutaman minuutin ajan, älä kypsennä hajoavan pehmeäksi. Valuta parsakaali hyvin. Jaa parsakaali ja kuivatut karpalot pohjataikinalle. Murenna päälle fetajuusto ja lisää yrtit.
Yhdistä kulhossa kerma ja kananmunat. Kaada seos täytteelle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy ja saa kauniin värin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
253
1058
12,9 g
7,4 g
21,9 g
2,7 g
2,3 g
10,2 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Paprikajauhetta,
100 g Margariinia tai voita,
2 rkl Kylmää vettä,
1 dl Kuivattuja karpaloita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli