Parsakaali-karpalopiirakka

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

100 gperunamuusijauhetta
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlpaprikajauhetta
100 gmargariinia tai voita
150 gkevytranskankermaa
2 rklkylmää vettä

Täyte

400 gparsakaalia
1 dlkuivattuja karpaloita
150 gfetajuustoa
1 dlsilputtuja tuoreyrttejä
3 dlruokakermaa
3 kplkananmunaa

Valmistus

  1. 1

    Valmista taikina. Nypi yhteen perunamuusijauhe,  jauhot, paprikajauhe ja kuutioitu rasva.

    Lisää ranskankerma ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä enää vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

    Huuhtele parsakaali, leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi. Höyrytä parsakaali pienessä vesimäärässä muutaman minuutin ajan, älä kypsennä hajoavan pehmeäksi. Valuta parsakaali hyvin. Jaa parsakaali ja kuivatut karpalot pohjataikinalle. Murenna päälle fetajuusto ja lisää yrtit.

    Yhdistä kulhossa kerma ja kananmunat. Kaada seos täytteelle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy ja saa kauniin värin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Paprikajauhetta, 100 g Margariinia tai voita, 2 rkl Kylmää vettä, 1 dl Kuivattuja karpaloita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä