Parsakaali-karpalopiirakka - Yhteishyvä

Parsakaali-karpalopiirakka

???
Paloja
10
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

100 g
Perunamuusijauhetta
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Paprikajauhetta
100 g
Margariinia tai voita
150 g
Kevytranskankermaa
2 rkl
Kylmää vettä

TÄYTE

400 g
Parsakaalia
1 dl
Kuivattuja karpaloita
150 g
Fetajuustoa
1 dl
Silputtuja tuoreyrttejä
3 dl
Ruokakermaa
3 kpl
Kananmunaa

Näin teet

1

Valmista taikina. Nypi yhteen perunamuusijauhe,  jauhot, paprikajauhe ja kuutioitu rasva.

Lisää ranskankerma ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä enää vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

Huuhtele parsakaali, leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi. Höyrytä parsakaali pienessä vesimäärässä muutaman minuutin ajan, älä kypsennä hajoavan pehmeäksi. Valuta parsakaali hyvin. Jaa parsakaali ja kuivatut karpalot pohjataikinalle. Murenna päälle fetajuusto ja lisää yrtit.

Yhdistä kulhossa kerma ja kananmunat. Kaada seos täytteelle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy ja saa kauniin värin.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 6.5.2013
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja22 g219 g
Proteiinia10 g102 g
Rasvaa13 g129 g
Kuituja2 g23 g
Energiaa kj1058 10579
Energiaa kcal253 2526

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Paprikajauhetta

  • 100 g Margariinia tai voita

  • 2 rkl Kylmää vettä

  • 1 dl Kuivattuja karpaloita

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja22 g219 g
Proteiinia10 g102 g
Rasvaa13 g129 g
Kuituja2 g23 g
Energiaa kj1058 10579
Energiaa kcal253 2526

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Paprikajauhetta

  • 100 g Margariinia tai voita

  • 2 rkl Kylmää vettä

  • 1 dl Kuivattuja karpaloita

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.