Parsakaali-karpalopiirakka

Nappaa talteen!
| Taikina | |
|---|---|
| 100 g | perunamuusijauhetta |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 100 g | margariinia tai voita |
| 150 g | kevytranskankermaa |
| 2 rkl | kylmää vettä |
| Täyte | |
| 400 g | parsakaalia |
| 1 dl | kuivattuja karpaloita |
| 150 g | fetajuustoa |
| 1 dl | silputtuja tuoreyrttejä |
| 3 dl | ruokakermaa |
| 3 kpl | kananmunaa |
- 1.
Valmista taikina. Nypi yhteen perunamuusijauhe, jauhot, paprikajauhe ja kuutioitu rasva.
Lisää ranskankerma ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä enää vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
Huuhtele parsakaali, leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi. Höyrytä parsakaali pienessä vesimäärässä muutaman minuutin ajan, älä kypsennä hajoavan pehmeäksi. Valuta parsakaali hyvin. Jaa parsakaali ja kuivatut karpalot pohjataikinalle. Murenna päälle fetajuusto ja lisää yrtit.
Yhdistä kulhossa kerma ja kananmunat. Kaada seos täytteelle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy ja saa kauniin värin.
Parsakaali-karpalopiirakka
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 100 g | perunamuusijauhetta |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 100 g | margariinia tai voita |
| 150 g | kevytranskankermaa |
| 2 rkl | kylmää vettä |
Täyte | |
| 400 g | parsakaalia |
| 1 dl | kuivattuja karpaloita |
| 150 g | fetajuustoa |
| 1 dl | silputtuja tuoreyrttejä |
| 3 dl | ruokakermaa |
| 3 kpl | kananmunaa |
Valmistus
- 1
Valmista taikina. Nypi yhteen perunamuusijauhe, jauhot, paprikajauhe ja kuutioitu rasva.
Lisää ranskankerma ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä enää vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
Huuhtele parsakaali, leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi. Höyrytä parsakaali pienessä vesimäärässä muutaman minuutin ajan, älä kypsennä hajoavan pehmeäksi. Valuta parsakaali hyvin. Jaa parsakaali ja kuivatut karpalot pohjataikinalle. Murenna päälle fetajuusto ja lisää yrtit.
Yhdistä kulhossa kerma ja kananmunat. Kaada seos täytteelle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy ja saa kauniin värin.
Ravintosisältö
253
Energiaa kcal
1058
Energiaa kj
12,9 g
Rasvaa
7,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,9 g
Hiilihydraatteja
2,7 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
10,2 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
253
Energiaa kcal
1058
Energiaa kj
12,9 g
Rasvaa
7,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,9 g
Hiilihydraatteja
2,7 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
10,2 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Paprikajauhetta, 100 g Margariinia tai voita, 2 rkl Kylmää vettä, 1 dl Kuivattuja karpaloita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












