Parsakaalipesto

Itse tehty pesto maistuu taivaalliselle. Kokeile vaihteeksi tehdä pestoa parsakaalista. Sopii pastan sekaan, leivälle, salaattiin, kasvisten kanssa...

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
1 kplparsakaali (300 g)
3 rklpinjansiemeniä
1/2 kplruukkubasilikaa
1 kplpieni valkosipulinkynsi
1 dlparmesaaniraastetta
4 - 5 rkloliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele parsakaali ja paloittele se. Keitä parsakaalit suolalla maustetussa vähässä vedessä muutama minuutti. Valuta vesi ja huuhtele parsakaalit kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa.Hienonna pinjansiemenet tehosekoittimessa. Lisää parsakaali, basilika, murskattu pala valkosipulinkynttä ja juustoraaste. Lisää joukkoon öljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta saat juoksevamman kastikkeen.Tarjoile parsakaalipestoa esimerkiksi keitetyn nauhapastan kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä