Parsakaalipesto - Yhteishyvä

Parsakaalipesto

Parsakaalipesto
Itse tehty pesto maistuu taivaalliselle. Kokeile vaihteeksi tehdä pestoa parsakaalista. Sopii pastan sekaan, leivälle, salaattiin, kasvisten kanssa...
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Parsakaali (300 g)
3 rkl
Pinjansiemeniä
1/2 kpl
Ruukkubasilikaa
1 kpl
Pieni valkosipulinkynsi
1 dl
Parmesaaniraastetta
4 - 5 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Huuhtele parsakaali ja paloittele se. Keitä parsakaalit suolalla maustetussa vähässä vedessä muutama minuutti. Valuta vesi ja huuhtele parsakaalit kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa.Hienonna pinjansiemenet tehosekoittimessa. Lisää parsakaali, basilika, murskattu pala valkosipulinkynttä ja juustoraaste. Lisää joukkoon öljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta saat juoksevamman kastikkeen.Tarjoile parsakaalipestoa esimerkiksi keitetyn nauhapastan kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 25.9.2010
Muokattu: 14.2.2019
Jaa Somessa