Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsarisotto ja lämminsavulohi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 g
vihreää parsaa paloiteltuna
4 dl
carnaroliriisiä
1 kpl
sipuli silputtuna
1 rkl
voita
1 l
kanalientä
800 g
lämminsavulohta
1 kpl
sitruuna
raastettua sitruunankuorta
lasillinen valkoviiniä
parmesaania tai muuta granajuustoa raastettuna
suolaa ja pippuria
iso nokare voita

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Kuori parsat, paloittele ne ja ota nuput talteen. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

2

Laita nokare voita kattilaan ja kuullota ensin voissa hienoksi silputtu sipuli.

3

Lisää riisi, parsan varsiosat sekä aavistus sitruunankuorta ja jatka kuullottamista vielä hetken ajan. Lisää seuraavaksi sekaan kiehuvan kuumaa kasvislientä vähän kerrallaan aina muutama kauhallinen sitä mukaan, kun nestettä imeytyy riisiin.

4

Jatka näin kunnes risotto alkaa olla sopivan kypsää, muista sekoittaa risottoa säännöllisin välein. Lisää valmistuksen loppuvaiheessa valkoviini ja parsan nuppuosat.

5

Juuri ennen tarjoilua lisää joukkoon raastettua juustoa ja nokare kylmää voita.

6

Tarjoile lämminsavulohen ja sitruunalohkojen kanssa.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.