Parsarisotto ja lämminsavulohi
Parsarisotto ja lämminsavulohi
Yhteistyössä

Parsarisotto ja lämminsavulohi

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gvihreää parsaa paloiteltuna
4 dlcarnaroliriisiä
1 kplsipuli silputtuna
1 rklvoita
1 lkanalientä
800 glämminsavulohta
1 kplsitruuna
raastettua sitruunankuorta
lasillinen valkoviiniä
parmesaania tai muuta granajuustoa raastettuna
suolaa ja pippuria
iso nokare voita

Valmistus

  1. 1

    Kuori parsat, paloittele ne ja ota nuput talteen. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

  2. 2

    Laita nokare voita kattilaan ja kuullota ensin voissa hienoksi silputtu sipuli.

  3. 3

    Lisää riisi, parsan varsiosat sekä aavistus sitruunankuorta ja jatka kuullottamista vielä hetken ajan. Lisää seuraavaksi sekaan kiehuvan kuumaa kasvislientä vähän kerrallaan aina muutama kauhallinen sitä mukaan, kun nestettä imeytyy riisiin.

  4. 4

    Jatka näin kunnes risotto alkaa olla sopivan kypsää, muista sekoittaa risottoa säännöllisin välein. Lisää valmistuksen loppuvaiheessa valkoviini ja parsan nuppuosat.

  5. 5

    Juuri ennen tarjoilua lisää joukkoon raastettua juustoa ja nokare kylmää voita.

  6. 6

    Tarjoile lämminsavulohen ja sitruunalohkojen kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä