Yhteistyössä: Kulman Keittiö

30 min

Nappaa talteen!
Tämä pastasalaatti syntyy helposti isommallekin joukolle. Lisää joukkoon sesongin ykkösherkkua parsaa ja sekoittele joukkoon raikas sitruunavinegretti. Se on raikkaampi ja kevyempi vaihtoehto perinteisen majoneesikastikkeen sijaan.
| 200 g | herkkusieniä |
| nippu parsaa | |
| punasipuli | |
| 5 kpl | kevätsipulia |
| 1 pnt lehtipersiljaa | |
| 500 g | pastaa keitettynä |
| Sitruunavinegretti | |
|---|---|
| 2 kpl | sitruunan mehu ja raastettu kuori |
| 1 dl | öljyä |
| 2 kpl | raastettua valkosipunkynttä |
| sokeria | |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
Ruskista pilkotut herkkusienet nopeasti kuumassa pannussa reilussa öljyssä.
Paista parsat juuri ja juuri kypsiksi ja pilko. Leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi ja silppua kevätsipuli sekä lehtipersilja.
Sekoita salaatin ainekset keskenään. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää salaatin joukkoon. Tarjoile pastasalaatti halutessasi leivän kera.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Tämä pastasalaatti syntyy helposti isommallekin joukolle. Lisää joukkoon sesongin ykkösherkkua parsaa ja sekoittele joukkoon raikas sitruunavinegretti. Se on raikkaampi ja kevyempi vaihtoehto perinteisen majoneesikastikkeen sijaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | herkkusieniä |
| nippu parsaa | |
| punasipuli | |
| 5 kpl | kevätsipulia |
| 1 pnt lehtipersiljaa | |
| 500 g | pastaa keitettynä |
Sitruunavinegretti | |
| 2 kpl | sitruunan mehu ja raastettu kuori |
| 1 dl | öljyä |
| 2 kpl | raastettua valkosipunkynttä |
| sokeria | |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
Ruskista pilkotut herkkusienet nopeasti kuumassa pannussa reilussa öljyssä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | herkkusieniä |
Paista parsat juuri ja juuri kypsiksi ja pilko. Leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi ja silppua kevätsipuli sekä lehtipersilja.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| nippu parsaa | |
| punasipuli | |
| 5 kpl | kevätsipulia |
| 1 pnt lehtipersiljaa |
Sekoita salaatin ainekset keskenään. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää salaatin joukkoon. Tarjoile pastasalaatti halutessasi leivän kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | sitruunan mehu ja raastettu kuori |
| sokeria | |
| suolaa | |
| 1 dl | öljyä |
| mustapippuria | |
| 2 kpl | raastettua valkosipunkynttä |
| 500 g | pastaa keitettynä |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
315
Energiaa kcal
1319
Energiaa kj
12,0 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,3 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
2,9 g
Kuituja
7,1 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
315
Energiaa kcal
1319
Energiaa kj
12,0 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,3 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
2,9 g
Kuituja
7,1 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Nippu parsaa, Punasipuli, 5 kpl kevätsipulia, 1 pnt lehtipersiljaa, sokeria, suolaa, mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli