Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pastasalaatti parsalla ja herkkusienillä

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tämä pastasalaatti syntyy helposti isommallekin joukolle. Lisää joukkoon sesongin ykkösherkkua parsaa ja sekoittele joukkoon raikas sitruunavinegretti. Se on raikkaampi ja kevyempi vaihtoehto perinteisen majoneesikastikkeen sijaan.

Ainekset

200 g
herkkusieniä
Nippu parsaa
Punasipuli
5 kpl
kevätsipulia
1 pnt lehtipersiljaa
500 g
pastaa keitettynä

Sitruunavinegretti

2 kpl
sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 dl
öljyä
2 kpl
raastettua valkosipunkynttä
sokeria
suolaa
mustapippuria

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Ruskista pilkotut herkkusienet nopeasti kuumassa pannussa reilussa öljyssä.

200 g
herkkusieniä
2

Paista parsat juuri ja juuri kypsiksi ja pilko. Leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi ja silppua kevätsipuli sekä lehtipersilja.

Nippu parsaa
Punasipuli
5 kpl
kevätsipulia
1 pnt lehtipersiljaa
3

Sekoita salaatin ainekset keskenään. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää salaatin joukkoon. Tarjoile pastasalaatti halutessasi leivän kera.

2 kpl
sitruunan mehu ja raastettu kuori
sokeria
suolaa
1 dl
öljyä
mustapippuria
2 kpl
raastettua valkosipunkynttä
500 g
pastaa keitettynä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

315

1319

12,0 g

0,8 g

42,3 g

0,8 g

2,9 g

7,1 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Nippu parsaa,

Punasipuli,

5 kpl kevätsipulia,

1 pnt lehtipersiljaa,

sokeria,

suolaa,

mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli