Pastasalaatti parsalla ja herkkusienillä
Pastasalaatti parsalla ja herkkusienillä
Yhteistyössä

Pastasalaatti parsalla ja herkkusienillä

Arvostele resepti
8 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Tämä pastasalaatti syntyy helposti isommallekin joukolle. Lisää joukkoon sesongin ykkösherkkua parsaa ja sekoittele joukkoon raikas sitruunavinegretti. Se on raikkaampi ja kevyempi vaihtoehto perinteisen majoneesikastikkeen sijaan.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
200 gherkkusieniä
nippu parsaa
punasipuli
5 kplkevätsipulia
1 pnt lehtipersiljaa
500 gpastaa keitettynä

Sitruunavinegretti

2 kplsitruunan mehu ja raastettu kuori
1 dlöljyä
2 kplraastettua valkosipunkynttä
sokeria
suolaa
mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Ruskista pilkotut herkkusienet nopeasti kuumassa pannussa reilussa öljyssä.

    MääräAinesosa
    200 gherkkusieniä
  2. 2

    Paista parsat juuri ja juuri kypsiksi ja pilko. Leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi ja silppua kevätsipuli sekä lehtipersilja.

    MääräAinesosa
    nippu parsaa
    punasipuli
    5 kplkevätsipulia
    1 pnt lehtipersiljaa
  3. 3

    Sekoita salaatin ainekset keskenään. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää salaatin joukkoon. Tarjoile pastasalaatti halutessasi leivän kera.

    MääräAinesosa
    2 kplsitruunan mehu ja raastettu kuori
    sokeria
    suolaa
    1 dlöljyä
    mustapippuria
    2 kplraastettua valkosipunkynttä
    500 gpastaa keitettynä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Nippu parsaa, Punasipuli, 5 kpl kevätsipulia, 1 pnt lehtipersiljaa, sokeria, suolaa, mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä