Pataleipä riisipuurosta

arvosana3/5

(2)arviota
1 Kappaletta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Keitä iso kattilallinen riisipuuroa ja sujauta osa mehevään jouluiseen pataleipään. Tähän leipään voit hyödyntää myös riisipuuron jämät!

Ainekset

MääräAinesosa
4 dlriisipuuroa
1 dlmanteleita (kuorellisia)
2 1/2 dlvettä
17 g(1/3 pkt) hiivaa
1 tljauhettua inkivääriä
2 tlsuolaa
1 1/2 rklhunajaa
1 1/2 dlkaurahiutaleita
1/2 dlkuivattuja karpaloita
9 dlhiivaleipäjauhoja

Pinnalle

1 rklöljyä
1 rklkaurahiutaleita

Valmistus

  1. 1

    Valmista puuro pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Jos käytät jääkaapissa ollutta puuroa, lämmitä se haaleaksi ja ohenna tarvittaessa vedellä.

    MääräAinesosa
    4 dlriisipuuroa
  2. 2

    Rouhi mantelit veitsellä karkeaksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää inkivääri, suola, hunaja, kaurahiutaleet ja riisipuuro. Sekoita. Lisää karpalot ja mantelit. Vaivaa jauhoja taikinaan vähän kerrallaan, kunnes taikina on pehmeää ja irtoaa kulhon reunoilta. Peitä kulho liinalla ja kohota 45–60 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 dlmanteleita (kuorellisia)
    17 g(1/3 pkt) hiivaa
    2 1/2 dlvettä
    1 tljauhettua inkivääriä
    2 tlsuolaa
    1 1/2 rklhunajaa
    1 1/2 dlkaurahiutaleita
    4 dlriisipuuroa
    1/2 dlkuivattuja karpaloita
    9 dlhiivaleipäjauhoja
  3. 3

    Muotoile taikinasta jauhotetulla alustalla pyöreä leipä ja jätä se liinan alle kohoamaan. Laita kannellinen uunipata (noin 3 l) uuniin ja säädä uuni 225 asteeseen. Kun uuni ja pata ovat kuumenneet, ota pata uunista. Jos leipä on kohonnut paljon, muotoile se uudelleen. Öljyä pata kevyesti ja aseta leipä varovasti pataan. Voitele pinta öljyllä ja ripota kaurahiutaleita päälle.

    MääräAinesosa
    1 rklöljyä
    1 rklkaurahiutaleita
  4. 4

    Paista leipää ensin kannen alla uunissa 15 minuuttia ja sitten ilman kantta noin 30 minuuttia. Anna leivän jäähtyä padassa 5 minuuttia. Siirrä se sitten ritilälle jäähtymään. Leipä on parhaimmillaan tuoreena.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2,5 dl Vettä, 17 g (1/3 pkt) hiivaa, 1 tl Jauhettua inkivääriä, 2 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä