Pataleipä riisipuurosta - Yhteishyvä

Pataleipä riisipuurosta

???
Kappaleita
1
Keitä iso kattilallinen riisipuuroa ja sujauta osa mehevään jouluiseen pataleipään. Hyödynnä tähän riisipuuron jämät!
Jaa Somessa

Ainekset

4 dl
Riisipuuroa
1 dl
Manteleita (kuorellisia)
2 1/2 dl
Vettä
3/10 kpl
(1/3 pkt) hiivaa
1 tl
Jauhettua inkivääriä
2 tl
Suolaa
1 1/2 rkl
Hunajaa
1 1/2 dl
Kaurahiutaleita
1/2 dl
Kuivattuja karpaloita
9 dl
Hiivaleipäjauhoja

PINNALLE

1 rkl
Öljyä tai kananmunaa
1 rkl
Kaurahiutaleita

Näin teet

1

Valmista puuro pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Jos käytät jääkaapissa ollutta puuroa, lämmitä se haaleaksi ja ohenna tarvittaessa vedellä.

Rouhi mantelit veitsellä karkeaksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää inkivääri, suola, hunaja, kaurahiutaleet ja riisipuuro. Sekoita. Lisää karpalot ja mantelit. Vaivaa jauhoja taikinaan vähän kerrallaan, kunnes taikina on pehmeää ja irtoaa kulhon reunoilta. Peitä kulho liinalla ja kohota 45–60 minuuttia.

Muotoile taikinasta jauhotetulla alustalla pyöreä leipä ja jätä se liinan alle lepäämään. Laita kannellinen uunipata (noin 3 l) uuniin ja säädä uuni 225 asteeseen. Kun uuni ja pata ovat kuumenneet, ota pata uunista. Jos leipä on kohonnut paljon, muotoile se uudelleen. Öljyä pata kevyesti ja aseta leipä varovasti pataan. Voitele pinta öljyllä tai kananmunalla ja ripota kaurahiutaleita päälle.

Paista leipää ensin kannen alla uunissa 15 minuuttia ja sitten ilman kantta noin 30 minuuttia. Anna leivän jäähtyä padassa 5 minuuttia. Siirrä se sitten ritilälle jäähtymään. Leipä on parhaimmillaan tuoreena.

2

Rouhi mantelit veitsellä karkeaksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää inkivääri, suola, hunaja, kaurahiutaleet ja riisipuuro. Sekoita. Lisää karpalot ja mantelit. Vaivaa jauhoja taikinaan vähän kerrallaan, kunnes taikina on pehmeää ja irtoaa kulhon reunoilta. Peitä kulho liinalla ja kohota 45–60 minuuttia.

1 dl
Manteleita (kuorellisia)
3/10 kpl
(1/3 pkt) hiivaa
2 1/2 dl
Vettä
1 tl
Jauhettua inkivääriä
2 tl
Suolaa
1 1/2 rkl
Hunajaa
1 1/2 dl
Kaurahiutaleita
4 dl
Riisipuuroa
1/2 dl
Kuivattuja karpaloita
9 dl
Hiivaleipäjauhoja
3

Muotoile taikinasta jauhotetulla alustalla pyöreä leipä ja jätä se liinan alle lepäämään. Laita kannellinen uunipata (noin 3 l) uuniin ja säädä uuni 225 asteeseen. Kun uuni ja pata ovat kuumenneet, ota pata uunista. Jos leipä on kohonnut paljon, muotoile se uudelleen. Öljyä pata kevyesti ja aseta leipä varovasti pataan. Voitele pinta öljyllä tai kananmunalla ja ripota kaurahiutaleita päälle.

1 rkl
Öljyä tai kananmunaa
1 rkl
Kaurahiutaleita
4

Paista leipää ensin kannen alla uunissa 15 minuuttia ja sitten ilman kantta noin 30 minuuttia. Anna leivän jäähtyä padassa 5 minuuttia. Siirrä se sitten ritilälle jäähtymään. Leipä on parhaimmillaan tuoreena.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Päivi Ristell
Julkaistu: 15.11.2017
Muokattu: 7.8.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja470 g470 g
Proteiinia107 g107 g
Rasvaa71 g71 g
Kuituja45 g45 g
Energiaa kj12857 12857
Energiaa kcal3072 3072

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2,5 dl Vettä

  • 0,3 pakettia (1/3 pkt) hiivaa

  • 1 tl Jauhettua inkivääriä

  • 2 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja470 g470 g
Proteiinia107 g107 g
Rasvaa71 g71 g
Kuituja45 g45 g
Energiaa kj12857 12857
Energiaa kcal3072 3072

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2,5 dl Vettä

  • 0,3 pakettia (1/3 pkt) hiivaa

  • 1 tl Jauhettua inkivääriä

  • 2 tl Suolaa

Resepti
Taina Salovaara

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.