Pataleipä riisipuurosta | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pataleipä riisipuurosta

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Keitä iso kattilallinen riisipuuroa ja sujauta osa mehevään jouluiseen pataleipään. Hyödynnä tähän riisipuuron jämät!

Ainekset

4 dl
Riisipuuroa
1 dl
Manteleita (kuorellisia)
2 1/2 dl
Vettä
3/10 kpl
(1/3 pkt) hiivaa
1 tl
Jauhettua inkivääriä
2 tl
Suolaa
1 1/2 rkl
Hunajaa
1 1/2 dl
Kaurahiutaleita
1/2 dl
Kuivattuja karpaloita
9 dl
Hiivaleipäjauhoja

pinnalle

1 rkl
Öljyä tai kananmunaa
1 rkl
Kaurahiutaleita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista puuro pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Jos käytät jääkaapissa ollutta puuroa, lämmitä se haaleaksi ja ohenna tarvittaessa vedellä.

Rouhi mantelit veitsellä karkeaksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää inkivääri, suola, hunaja, kaurahiutaleet ja riisipuuro. Sekoita. Lisää karpalot ja mantelit. Vaivaa jauhoja taikinaan vähän kerrallaan, kunnes taikina on pehmeää ja irtoaa kulhon reunoilta. Peitä kulho liinalla ja kohota 45–60 minuuttia.

Muotoile taikinasta jauhotetulla alustalla pyöreä leipä ja jätä se liinan alle lepäämään. Laita kannellinen uunipata (noin 3 l) uuniin ja säädä uuni 225 asteeseen. Kun uuni ja pata ovat kuumenneet, ota pata uunista. Jos leipä on kohonnut paljon, muotoile se uudelleen. Öljyä pata kevyesti ja aseta leipä varovasti pataan. Voitele pinta öljyllä tai kananmunalla ja ripota kaurahiutaleita päälle.

Paista leipää ensin kannen alla uunissa 15 minuuttia ja sitten ilman kantta noin 30 minuuttia. Anna leivän jäähtyä padassa 5 minuuttia. Siirrä se sitten ritilälle jäähtymään. Leipä on parhaimmillaan tuoreena.

2

Rouhi mantelit veitsellä karkeaksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää inkivääri, suola, hunaja, kaurahiutaleet ja riisipuuro. Sekoita. Lisää karpalot ja mantelit. Vaivaa jauhoja taikinaan vähän kerrallaan, kunnes taikina on pehmeää ja irtoaa kulhon reunoilta. Peitä kulho liinalla ja kohota 45–60 minuuttia.

1 dl
Manteleita (kuorellisia)
3/10 kpl
(1/3 pkt) hiivaa
2 1/2 dl
Vettä
1 tl
Jauhettua inkivääriä
2 tl
Suolaa
1 1/2 rkl
Hunajaa
1 1/2 dl
Kaurahiutaleita
4 dl
Riisipuuroa
1/2 dl
Kuivattuja karpaloita
9 dl
Hiivaleipäjauhoja
3

Muotoile taikinasta jauhotetulla alustalla pyöreä leipä ja jätä se liinan alle lepäämään. Laita kannellinen uunipata (noin 3 l) uuniin ja säädä uuni 225 asteeseen. Kun uuni ja pata ovat kuumenneet, ota pata uunista. Jos leipä on kohonnut paljon, muotoile se uudelleen. Öljyä pata kevyesti ja aseta leipä varovasti pataan. Voitele pinta öljyllä tai kananmunalla ja ripota kaurahiutaleita päälle.

1 rkl
Öljyä tai kananmunaa
1 rkl
Kaurahiutaleita
4

Paista leipää ensin kannen alla uunissa 15 minuuttia ja sitten ilman kantta noin 30 minuuttia. Anna leivän jäähtyä padassa 5 minuuttia. Siirrä se sitten ritilälle jäähtymään. Leipä on parhaimmillaan tuoreena.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 15.11.2017
Muokattu: 27.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

12857

3072

71,0 g

10,0 g

470,0 g

60,0 g

45,0 g

107,0 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl Vettä,

0,3 pakettia (1/3 pkt) hiivaa,

1 tl Jauhettua inkivääriä,

2 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli