Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri. Sekoita pienessä astiassa etikka ja maissitärkkelys. Lisää seos ohuena nauhana valkuaisten joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on jäykkää. Nostele vaahto pyöreäksi (halk. n. 27 cm) rinkulaksi leivinpaperoidulle pellille. Paista 125 asteessa 1,5 tuntia. Avaa uuninluukku raolleen ja anna marengin kuivua uunissa yön yli. Raasta pestyn appelsiinin kuori mascarponejuuston joukkoon. Lisää mehu ja sokerit. Vaahdota kerma ja sekoita juustoon. Pyöritä granaattiomenaa voimakkaasti pöydällä, jotta siemenet irtoavat kuoresta. Halkaise granaattiomena ja leikkaa lohkoiksi kalvojen kohdilta. Irrota siemenet lohkoista suureen kulhoon. Sekoita karpalot siementen joukkoon. Paahda hasselpähkinöitä ja sokeria kuivalla pannulla 3–4 minuuttia kunnes ne karamellisoituvat. Rouhi pähkinät. Levitä täyte marengin päälle. Lisää granaattiomena- ja pähkinäseos.
Katso myös
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
896
214
10,0 g
5,3 g
27,4 g
27,4 g
0,9 g
2,7 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Maissitärkkelystä,
Appelsiinin raastettu kuori,
1 tl Vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli