Pavlovakranssi

arvosana5/5

(1)arvio
10 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Tee kaunis pavlovakranssi talven juhliin. Appelsiini-mascarponetäyte, granaattiomenan siemenet ja pakastekarpalot viimeistelevät ihanan kepeän jälkiruoan.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
4 kplmunan valkuaista
2 1/2 dlsokeria
1 tlvalkoviinietikkaa
1 tlmaissitärkkelystä

Täyte

250 g(1 prk) mascarponejuustoa
1/2 kplappelsiinin raastettu kuori
1 rklappelsiinimehua
2 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria
2 dlkuohukermaa

Lisäksi

1 kplgranaattiomena
100 gpakastekarpaloita
4 rklhasselpähkinöitä
2 rklsokeria

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri ja vtakaa hetki. Lisää etikka ja tärkkelys valkuaisten joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on jäykkää.

    MääräAinesosa
    4 kplmunan valkuaista
    2 1/2 dlsokeria
    1 tlvalkoviinietikkaa
    1 tlmaissitärkkelystä
  2. 2

    Nostele vaahto pyöreäksi (halk. n. 27 cm) rinkulaksi leivinpaperoidulle pellille. Paista 125 asteessa 1,5 tuntia. Avaa uuninluukku raolleen ja anna marengin kuivua uunissa yön yli.

  3. 3

    Valmista täyte. Raasta pestyn appelsiinin kuori mascarponejuuston joukkoon. Lisää mehu ja sokerit. Vaahdota kerma ja sekoita mascarponeen.

    MääräAinesosa
    1/2 kplappelsiinin raastettu kuori
    250 g(1 prk) mascarponejuustoa
    1 rklappelsiinimehua
    2 rklsokeria
    1 tlvaniljasokeria
    2 dlkuohukermaa
  4. 4

    Pyöritä granaattiomenaa voimakkaasti pöydällä, jotta siemenet irtoavat kuoresta. Halkaise granaattiomena ja leikkaa lohkoiksi kalvojen kohdilta. Irrota siemenet lohkoista suureen kulhoon. Sekoita karpalot siementen joukkoon. Paahda hasselpähkinöitä ja sokeria kuivalla pannulla 3–4 minuuttia kunnes ne karamellisoituvat. Rouhi pähkinät. Levitä täyte marengin päälle. Lisää pinnalle granaattiomena-karpaloseos ja pähkinät.

    MääräAinesosa
    1 kplgranaattiomena
    100 gpakastekarpaloita
    4 rklhasselpähkinöitä
    2 rklsokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Maissitärkkelystä, Appelsiinin raastettu kuori, 1 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä