Pavlovakranssi
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee kaunis pavlovakranssi talven juhliin. Appelsiini-mascarponetäyte, granaattiomenan siemenet ja pakastekarpalot viimeistelevät ihanan kepeän jälkiruoan.
| 4 kpl | munan valkuaista |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | valkoviinietikkaa |
| 1 tl | maissitärkkelystä |
| Täyte | |
|---|---|
| 250 g | (1 prk) mascarponejuustoa |
| 1/2 kpl | appelsiinin raastettu kuori |
| 1 rkl | appelsiinimehua |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 dl | kuohukermaa |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | granaattiomena |
| 100 g | pakastekarpaloita |
| 4 rkl | hasselpähkinöitä |
| 2 rkl | sokeria |
- 1.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri ja vtakaa hetki. Lisää etikka ja tärkkelys valkuaisten joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on jäykkää.
- 2.
Nostele vaahto pyöreäksi (halk. n. 27 cm) rinkulaksi leivinpaperoidulle pellille. Paista 125 asteessa 1,5 tuntia. Avaa uuninluukku raolleen ja anna marengin kuivua uunissa yön yli.
- 3.
Valmista täyte. Raasta pestyn appelsiinin kuori mascarponejuuston joukkoon. Lisää mehu ja sokerit. Vaahdota kerma ja sekoita mascarponeen.
- 4.
Pyöritä granaattiomenaa voimakkaasti pöydällä, jotta siemenet irtoavat kuoresta. Halkaise granaattiomena ja leikkaa lohkoiksi kalvojen kohdilta. Irrota siemenet lohkoista suureen kulhoon. Sekoita karpalot siementen joukkoon. Paahda hasselpähkinöitä ja sokeria kuivalla pannulla 3–4 minuuttia kunnes ne karamellisoituvat. Rouhi pähkinät. Levitä täyte marengin päälle. Lisää pinnalle granaattiomena-karpaloseos ja pähkinät.
Pavlovakranssi
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Tee kaunis pavlovakranssi talven juhliin. Appelsiini-mascarponetäyte, granaattiomenan siemenet ja pakastekarpalot viimeistelevät ihanan kepeän jälkiruoan.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | munan valkuaista |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | valkoviinietikkaa |
| 1 tl | maissitärkkelystä |
Täyte | |
| 250 g | (1 prk) mascarponejuustoa |
| 1/2 kpl | appelsiinin raastettu kuori |
| 1 rkl | appelsiinimehua |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 dl | kuohukermaa |
Lisäksi | |
| 1 kpl | granaattiomena |
| 100 g | pakastekarpaloita |
| 4 rkl | hasselpähkinöitä |
| 2 rkl | sokeria |
Valmistus
- 1
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri ja vtakaa hetki. Lisää etikka ja tärkkelys valkuaisten joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on jäykkää.
Määrä Ainesosa 4 kpl munan valkuaista 2 1/2 dl sokeria 1 tl valkoviinietikkaa 1 tl maissitärkkelystä - 2
Nostele vaahto pyöreäksi (halk. n. 27 cm) rinkulaksi leivinpaperoidulle pellille. Paista 125 asteessa 1,5 tuntia. Avaa uuninluukku raolleen ja anna marengin kuivua uunissa yön yli.
- 3
Valmista täyte. Raasta pestyn appelsiinin kuori mascarponejuuston joukkoon. Lisää mehu ja sokerit. Vaahdota kerma ja sekoita mascarponeen.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl appelsiinin raastettu kuori 250 g (1 prk) mascarponejuustoa 1 rkl appelsiinimehua 2 rkl sokeria 1 tl vaniljasokeria 2 dl kuohukermaa - 4
Pyöritä granaattiomenaa voimakkaasti pöydällä, jotta siemenet irtoavat kuoresta. Halkaise granaattiomena ja leikkaa lohkoiksi kalvojen kohdilta. Irrota siemenet lohkoista suureen kulhoon. Sekoita karpalot siementen joukkoon. Paahda hasselpähkinöitä ja sokeria kuivalla pannulla 3–4 minuuttia kunnes ne karamellisoituvat. Rouhi pähkinät. Levitä täyte marengin päälle. Lisää pinnalle granaattiomena-karpaloseos ja pähkinät.
Määrä Ainesosa 1 kpl granaattiomena 100 g pakastekarpaloita 4 rkl hasselpähkinöitä 2 rkl sokeria
Ravintosisältö
295
Energiaa kcal
1236
Energiaa kj
17,0 g
Rasvaa
9,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,2 g
Hiilihydraatteja
29,2 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
295
Energiaa kcal
1236
Energiaa kj
17,0 g
Rasvaa
9,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,2 g
Hiilihydraatteja
29,2 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Maissitärkkelystä, Appelsiinin raastettu kuori, 1 tl Vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























