Pavlovakranssi | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pavlovakranssi

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

4 kpl
Munan valkuaista
2 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Valkoviinietikkaa
1 tl
Maissitärkkelystä

täyte

1 kpl
(250 g) mascarponejuustoa
1/2 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
1 rkl
Appelsiinimehua
2 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Kuohukermaa

lisäksi

1 kpl
Granaattiomenaa
1 dl
Pakastekarpaloita
4 rkl
Hasselpähkinöitä
2 rkl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri. Sekoita pienessä astiassa etikka ja maissitärkkelys. Lisää seos ohuena nauhana valkuaisten joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on jäykkää. Nostele vaahto pyöreäksi (halk. n. 27 cm) rinkulaksi leivinpaperoidulle pellille. Paista 125 asteessa 1,5 tuntia. Avaa uuninluukku raolleen ja anna marengin kuivua uunissa yön yli. Raasta pestyn appelsiinin kuori mascarponejuuston joukkoon. Lisää mehu ja sokerit. Vaahdota kerma ja sekoita juustoon. Pyöritä granaattiomenaa voimakkaasti pöydällä, jotta siemenet irtoavat kuoresta. Halkaise granaattiomena ja leikkaa lohkoiksi kalvojen kohdilta. Irrota siemenet lohkoista suureen kulhoon. Sekoita karpalot siementen joukkoon. Paahda hasselpähkinöitä ja sokeria kuivalla pannulla 3–4 minuuttia kunnes ne karamellisoituvat. Rouhi pähkinät. Levitä täyte marengin päälle. Lisää granaattiomena- ja pähkinäseos.

Katso myös

Vegaaninen pavlova

9 ihanaa kakkua jouluksi

Joulun jälkiruoat

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

896

214

10,0 g

5,3 g

27,4 g

27,4 g

0,9 g

2,7 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Maissitärkkelystä,

Appelsiinin raastettu kuori,

1 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli