Pavlovakranssi - Yhteishyvä

Pavlovakranssi

???
Annokset
10
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Munan valkuaista
2 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Valkoviinietikkaa
1 tl
Maissitärkkelystä

TÄYTE

1 kpl
(250 g) mascarponejuustoa
1/2 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
1 rkl
Appelsiinimehua
2 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Kuohukermaa

LISÄKSI

1 kpl
Granaattiomenaa
1 dl
Pakastekarpaloita
4 rkl
Hasselpähkinöitä
2 rkl
Sokeria

Näin teet

1

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri. Sekoita pienessä astiassa etikka ja maissitärkkelys. Lisää seos ohuena nauhana valkuaisten joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on jäykkää. Nostele vaahto pyöreäksi (halk. n. 27 cm) rinkulaksi leivinpaperoidulle pellille. Paista 125 asteessa 1,5 tuntia. Avaa uuninluukku raolleen ja anna marengin kuivua uunissa yön yli. Raasta pestyn appelsiinin kuori mascarponejuuston joukkoon. Lisää mehu ja sokerit. Vaahdota kerma ja sekoita juustoon. Pyöritä granaattiomenaa voimakkaasti pöydällä, jotta siemenet irtoavat kuoresta. Halkaise granaattiomena ja leikkaa lohkoiksi kalvojen kohdilta. Irrota siemenet lohkoista suureen kulhoon. Sekoita karpalot siementen joukkoon. Paahda hasselpähkinöitä ja sokeria kuivalla pannulla 3–4 minuuttia kunnes ne karamellisoituvat. Rouhi pähkinät. Levitä täyte marengin päälle. Lisää granaattiomena- ja pähkinäseos.

Katso myös

Vegaaninen pavlova

9 ihanaa kakkua jouluksi

Joulun jälkiruoat

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
Muokattu: 27.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja27 g274 g
Proteiinia3 g27 g
Rasvaa10 g100 g
Kuituja1 g9 g
Energiaa kj896 8961
Energiaa kcal214 2139

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Maissitärkkelystä

  • Appelsiinin raastettu kuori

  • 1 tl Vaniljasokeria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja27 g274 g
Proteiinia3 g27 g
Rasvaa10 g100 g
Kuituja1 g9 g
Energiaa kj896 8961
Energiaa kcal214 2139

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Maissitärkkelystä

  • Appelsiinin raastettu kuori

  • 1 tl Vaniljasokeria

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.