Pehmeä fenkoli-perunakeitto
15 min

Nappaa talteen!
| 2 kpl | sipulia |
| 3 kpl | vartta salaattifenkolia |
| 1 kg | jauhoisia perunoita |
| 1 1/2 l | kasvislientä tai perunoiden keitinvesi |
| 1/2 dl | paahdettuja mantelilastuja |
| 1 - 1 1/2 dl | kuohukermaa |
| kuullottamiseen rasvaa, mieluiten oliiviöljyä | |
| ruohosipulia | |
| suolaa |
- 1.
Kuullota pieneksi silputtu sipuli rasvassa. Lisää pieneksi lohkotut kuoritut perunat ja paloiteltu fenkoli. Anna vihannesten hautua kannen alla miedolla lämmöllä pehmeiksi. Lisää liemi sekä paahdetut mantelilastut. Keitä seosta hiljalleen noin 15 minuuttia. Soseuta keitto ja lisää kerma. Mausta ja suurusta tarvittaessa. Koristele ruohosipulisilpulla.
Pehmeä fenkoli-perunakeitto
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | sipulia |
| 3 kpl | vartta salaattifenkolia |
| 1 kg | jauhoisia perunoita |
| 1 1/2 l | kasvislientä tai perunoiden keitinvesi |
| 1/2 dl | paahdettuja mantelilastuja |
| 1 - 1 1/2 dl | kuohukermaa |
| kuullottamiseen rasvaa, mieluiten oliiviöljyä | |
| ruohosipulia | |
| suolaa |
Valmistus
- 1
Kuullota pieneksi silputtu sipuli rasvassa. Lisää pieneksi lohkotut kuoritut perunat ja paloiteltu fenkoli. Anna vihannesten hautua kannen alla miedolla lämmöllä pehmeiksi. Lisää liemi sekä paahdetut mantelilastut. Keitä seosta hiljalleen noin 15 minuuttia. Soseuta keitto ja lisää kerma. Mausta ja suurusta tarvittaessa. Koristele ruohosipulisilpulla.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























