Pekaanipähkinä-kinuskijäätelö jäätelökoneella | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pekaanipähkinä-kinuskijäätelö jäätelökoneella

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 1/2 dl
Maitoa
2 kpl
Kananmunankeltuaista
2 rkl
Sokeria
3/4 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Rouhittuja pekaanipähkinöitä
3 rkl
Kinuskikastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Nosta jäätelökoneen kulho pakastimeen vuorokautta ennen jäätelön valmistamista.

Kiehauta maito. Sekoita keltuaiset, sokeri ja kerma kevyesti keskenään teräskulhossa. Kaada kuuma maito keltuais-kermaseokseen koko ajan vatkaten. Nosta kulho vesihauteen päälle ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta jäähtymään kelmulla peitettynä, jottei seoksen päälle muodostu kalvoa. Anna viilentyä jääkaapissa.

Ota jäätelökoneen kulho pakastimesta ja kaada jäätelöseos kulhoon. Anna laitteen käydä ensin 10 minuuttia. Lisää rouhitut pähkinät. Anna koneen käydä vielä 5 minuuttia. Siirrä jäätelö rasiaan ja valuta päälle kinuskikastike. Vedä veitsellä raitoja, jotta kinuski hieman sekoittuu. Pakasta vähintään tunnin ajaksi.

Ohje on kokeiltu OBH Nordican (6623) Ice Cream Maker -jäätelökoneella.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.6.2011
Muokattu: 23.7.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.