Pekaanipähkinä-kinuskijäätelö jäätelökoneella

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 dlmaitoa
2 kplkananmunankeltuaista
2 rklsokeria
3/4 dlkuohukermaa
2 rklrouhittuja pekaanipähkinöitä
3 rklkinuskikastiketta

Valmistus

  1. 1

    Nosta jäätelökoneen kulho pakastimeen vuorokautta ennen jäätelön valmistamista.

    Kiehauta maito. Sekoita keltuaiset, sokeri ja kerma kevyesti keskenään teräskulhossa. Kaada kuuma maito keltuais-kermaseokseen koko ajan vatkaten. Nosta kulho vesihauteen päälle ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta jäähtymään kelmulla peitettynä, jottei seoksen päälle muodostu kalvoa. Anna viilentyä jääkaapissa.

    Ota jäätelökoneen kulho pakastimesta ja kaada jäätelöseos kulhoon. Anna laitteen käydä ensin 10 minuuttia. Lisää rouhitut pähkinät. Anna koneen käydä vielä 5 minuuttia. Siirrä jäätelö rasiaan ja valuta päälle kinuskikastike. Vedä veitsellä raitoja, jotta kinuski hieman sekoittuu. Pakasta vähintään tunnin ajaksi.

    Ohje on kokeiltu OBH Nordican (6623) Ice Cream Maker -jäätelökoneella.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä