Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Sulata pohjaan tuleva margariini. Yhdistä margariini ja kuivat aineet kulhossa. Riko kananmunat joukkoon, lisää neste ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina pellille.
Huuhtele ja viipaloi omenat ja asettele viipaleet piirakkapohjalle.
Sulata margariini. Sekoita sokeri ja kaneli siihen. Levitä seos omenoiden päälle. Paista piirakkaa uunissa 30–35 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki: Voit käyttää maidon sijasta myös piimää, jogurttia, kaurajuomaa tai omenamehua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
220
921
7,8 g
2,8 g
31,8 g
17,4 g
2,9 g
3,8 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Kardemummaa,
2 tl Kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli