Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pellillinen omenapiirakkaa

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Helppo, kauraisa omenapiirakka syntyy keittiön perusaineksista. Taikina vain sekoitetaan keskenään – ei vatkaamista! Viipaloi täytteeksi runsaasti omenaa.

Ainekset

Pohja

100 g
Margariinia
4 dl
Kaurahiutaleita
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
Sokeria
3 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Kardemummaa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
maitoa tai muuta nestettä

Täyte

6 - 8 kpl
omenaa
4 rkl
Sokeria
2 tl
Kanelia
4 rkl
margariinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Sulata pohjaan tuleva margariini. Yhdistä margariini ja kuivat aineet kulhossa. Riko kananmunat joukkoon, lisää neste ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina pellille.

4 dl
Kaurahiutaleita
100 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
3 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Kardemummaa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
maitoa tai muuta nestettä
2

Huuhtele ja viipaloi omenat ja asettele viipaleet piirakkapohjalle.

6 - 8 kpl
omenaa
3

Sulata margariini. Sekoita sokeri ja kaneli siihen. Levitä seos omenoiden päälle. Paista piirakkaa uunissa 30–35 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

4 rkl
Sokeria
4 rkl
margariinia
2 tl
Kanelia

Vinkki: Voit käyttää maidon sijasta myös piimää, jogurttia, kaurajuomaa tai omenamehua.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.1.2005
|
Muokattu: 12.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

220

921

7,8 g

2,8 g

31,8 g

17,4 g

2,9 g

3,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Kardemummaa,

2 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli