Pellillinen omenapiirakkaa

arvosana3/5

(6)arviota
20 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Helppo, kauraisa omenapiirakka syntyy keittiön perusaineksista. Taikina vain sekoitetaan keskenään – ei vatkaamista! Viipaloi täytteeksi runsaasti omenaa.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

100 gmargariinia
4 dlkaurahiutaleita
4 dlvehnäjauhoja
2 dlsokeria
3 tlleivinjauhetta
2 tlkardemummaa
2 kplkananmunaa
2 dlmaitoa

Täyte

7 kplomenaa
4 rklsokeria
2 tlkanelia
4 rklmargariinia

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Sulata pohjaan tuleva margariini. Yhdistä margariini ja kuivat aineet kulhossa. Riko kananmunat joukkoon, lisää neste ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina pellille.

    MääräAinesosa
    4 dlkaurahiutaleita
    100 gmargariinia
    2 dlsokeria
    3 tlleivinjauhetta
    2 tlkardemummaa
    2 kplkananmunaa
    2 dlmaitoa
  2. 2

    Huuhtele ja viipaloi omenat ja asettele viipaleet piirakkapohjalle.

    MääräAinesosa
    7 kplomenaa
  3. 3

    Sulata margariini. Sekoita sokeri ja kaneli siihen. Levitä seos omenoiden päälle. Paista piirakkaa uunissa 30–35 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

    MääräAinesosa
    4 rklsokeria
    4 rklmargariinia
    2 tlkanelia

Vinkki: Voit käyttää maidon sijasta myös piimää, jogurttia, kaurajuomaa tai omenamehua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Kardemummaa, 2 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
16.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä