Pellillinen omenapiirakkaa | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pellillinen omenapiirakkaa

Pellillinen omenapiirakkaa

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Helppo ja mehukas omenapiirakka syntyy keittiön perusaineista. Voit käyttää maidon sijasta myös piimää, jogurttia, kaurajuomaa tai omenamehua.

Ainekset

pohja

100 g
Margariinia
4 dl
Kaurahiutaleita
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
Sokeria
3 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Kardemummaa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
maitoa tai muuta nestettä

täyte

6 - 8 kpl
omenaa
4 rkl
Sokeria
2 tl
Kanelia
4 rkl
margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Sulata pohjaan tuleva margariini. Yhdistä margariini ja kuivat aineet kulhossa. Riko kananmunat joukkoon, lisää neste ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina pellille.

4 dl
Kaurahiutaleita
100 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
3 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Kardemummaa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
maitoa tai muuta nestettä
2

Viipaloi omenat ja asettele viipaleet piirakkapohjalle.

6 - 8 kpl
omenaa
3

Sulata margariini. Sekoita sokeri ja kaneli siihen. Levitä seos omenoiden päälle. Paista piirakkaa uunissa 30–35 minuuttia.

1 kpl
(2 dl) paistonkestävää marmeladia
4 rkl
Sokeria
4 rkl
margariinia
2 tl
Kanelia
Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.1.2005
Muokattu: 9.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

11206

2678

150,0 g

55,0 g

282,0 g

182,0 g

16,0 g

43,0 g

7,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 dl vehnäjauhoja,

2 tl Kardemummaa,

6 - 8 kpl omenaa,

4 rkl Sokeria,

2 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli