Perinteinen kaalilaatikko
Annokset
4
Ainekset
6 dl
Vettä
1 1/2 dl
Puuroriisiä
1 kpl
Sipuli
1 kg
Keräkaalia
400 g
Jauhelihaa
2 rkl
Siirappia
Valko- tai mustapippuria
1 tl
Suolaa
1 - 2 tl
Meiramia
4 dl
Maitoa
1 kpl
Kananmuna
Korppujauhoja (pinnalle)
Näin teet
1
Keitä riisiä vedessä 15 minuuttia. Valuta ylimääräinen vesi pois. Hienonna sipuli ja leikkaa kaali suikaleiksi. Ruskista jauheliha padassa kevyesti ja lisää joukkoon kaali- ja sipulisilppu. Anna pehmentyä usein sekoitellen 5–10 minuuttia.
1 1/2 dl
Puuroriisiä
6 dl
Vettä
1 kpl
Sipuli
1 kg
Keräkaalia
400 g
Jauhelihaa
2
Lisää seokseen riisi, mausteet, maito ja muna. Kaada seos voideltuun vuokaan. Sirottele pinnalle hiukan korppujauhoja. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1–1½ tuntia.
Valko- tai mustapippuria
1 tl
Suolaa
2 rkl
Siirappia
1 - 2 tl
Meiramia
4 dl
Maitoa
1 kpl
Kananmuna
Korppujauhoja (pinnalle)
Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 29.8.2011
Muokattu: 16.9.2018