Perinteinen sianlihakastike | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perinteinen sianlihakastike

Perinteinen sianlihakastike

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista perinteistä läskisoosia kevyempi sianlihakastike käyttämällä porsaanlihasuikaleita kylkisiivujen sijaan. Maukkain kastike syntyy hyvin ruskistetusta lihasta kiireettä haudutellen.

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
(1 pkt) porsaanlihasuikaleita
1 kpl
sipuli
2 rkl
Margariinia
1/2 dl
Vehnäjauhoja
5 dl
Vettä
1 rkl
Sinappia
1 tl
Suolaa
1/4 tl
valkopippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ruskista lihat huolellisesti kuumalla pannulla. Siirrä kattilaan.

400 g
(1 pkt) porsaanlihasuikaleita
2

Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pannulle sipuli, rasva ja jauhot. Ruskista sekoitellen. Lisää kuuma vesi koko ajan sekoittaen. Kiehauta kastike tasaiseksi ja kaada se lihapalojen päälle kattilaan. Lisää sinappi ja mausteet.

1 kpl
sipuli
2 rkl
Margariinia
1/2 dl
Vehnäjauhoja
5 dl
Vettä
1 rkl
Sinappia
1/4 tl
valkopippuria
1 tl
Suolaa
3

Hauduta kastiketta kannen alla miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia tai kunnes liha on pehmeää. Lisää tarvittaessa vettä. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Vinkki: Täyteläisen kastikkeen saat korvaamalla 2 dl vettä vastaavalla määrällä ruokakermaa.

Resepti:
Katri Shröder, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 26.9.2006
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1084

259

18,5 g

2,8 g

8,5 g

1,8 g

0,5 g

14,8 g

2,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli