Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen sianlihakastike

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista perinteistä läskisoosia kevyempi sianlihakastike käyttämällä porsaanlihasuikaleita kylkisiivujen sijaan. Maukkain kastike syntyy hyvin ruskistetusta lihasta kiireettä haudutellen.

Ainekset

400 g
(1 pkt) porsaanlihasuikaleita
1 kpl
sipuli
2 rkl
Margariinia
1/2 dl
Vehnäjauhoja
5 dl
Vettä
1 rkl
Sinappia
1 tl
Suolaa
1/4 tl
valkopippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ruskista lihat huolellisesti kuumalla korkeareunaisella pannulla. Siirrä lautaselle odottamaan.

400 g
(1 pkt) porsaanlihasuikaleita
2

Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pannulle sipuli, rasva ja jauhot. Ruskista sekoitellen. Lisää kuuma vesi koko ajan sekoittaen. Kiehauta kastike tasaiseksi ja lisää kastikkeeseen lihapalat. Lisää sinappi ja mausteet.

1 kpl
sipuli
2 rkl
Margariinia
1/2 dl
Vehnäjauhoja
5 dl
Vettä
1 rkl
Sinappia
1/4 tl
valkopippuria
1 tl
Suolaa
3

Hauduta kastiketta kannen alla miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia tai kunnes liha on pehmeää. Lisää tarvittaessa vettä. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Vinkki: Täyteläisen kastikkeen saat korvaamalla 2 dl vettä vastaavalla määrällä ruokakermaa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 30.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

262

1096

18,5 g

2,8 g

9,0 g

2,0 g

0,5 g

15,0 g

2,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli