Perinteinen sianlihakastike
Ainekset
Valmistus
Ruskista lihat huolellisesti kuumalla korkeareunaisella pannulla. Siirrä lautaselle odottamaan.
Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pannulle sipuli, rasva ja jauhot. Ruskista sekoitellen. Lisää kuuma vesi koko ajan sekoittaen. Kiehauta kastike tasaiseksi ja lisää kastikkeeseen lihapalat. Lisää sinappi ja mausteet.
Hauduta kastiketta kannen alla miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia tai kunnes liha on pehmeää. Lisää tarvittaessa vettä. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
Vinkki: Täyteläisen kastikkeen saat korvaamalla 2 dl vettä vastaavalla määrällä ruokakermaa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
262
1096
18,5 g
2,8 g
9,0 g
2,0 g
0,5 g
15,0 g
2,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli