Perinteinen sianlihakastike

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Valmista perinteistä läskisoosia kevyempi sianlihakastike käyttämällä porsaanlihasuikaleita kylkisiivujen sijaan. Maukkain kastike syntyy hyvin ruskistetusta lihasta kiireettä haudutellen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) porsaanlihasuikaleita
1 kplsipuli
2 rklmargariinia
1/2 dlvehnäjauhoja
5 dlvettä
1 rklsinappia
1 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria

Valmistus

  1. 1

    Ruskista lihat huolellisesti kuumalla korkeareunaisella pannulla. Siirrä lautaselle odottamaan.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) porsaanlihasuikaleita
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pannulle sipuli, rasva ja jauhot. Ruskista sekoitellen. Lisää kuuma vesi koko ajan sekoittaen. Kiehauta kastike tasaiseksi ja lisää kastikkeeseen lihapalat. Lisää sinappi ja mausteet.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 rklmargariinia
    1/2 dlvehnäjauhoja
    5 dlvettä
    1 rklsinappia
    1/4 tlvalkopippuria
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Hauduta kastiketta kannen alla miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia tai kunnes liha on pehmeää. Lisää tarvittaessa vettä. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Vinkki: Täyteläisen kastikkeen saat korvaamalla 2 dl vettä vastaavalla määrällä ruokakermaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä