Perinteinen waldorfinsalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Raikas sellerisalaatti sopii alkuruoaksi, lisukkeeksi ja juustotarjottimelle. Pähkinäinen klassikkosalaatti syntyi 1800-luvun lopulla Waldorf Astoria -hotellissa New Yorkissa.
| 200 g | (½) juuriselleriä |
| 1 kpl | omena |
| 140 g | (1 tlk, 230/140 g) ananaspaloja mehussa |
| 1/2 dl | saksanpähkinöitä |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 1/2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 1/2 tl | sokeria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 50 g | jääsalaattia |
| 6 kpl | saksanpähkinää |
- 1.
Kuori selleri ja omena. Leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Valuta ja paloittele ananaspalat halutessasi pienemmiksi. Rouhi pähkinät veitsellä muutamaan osaan. Sekoita kasvikset ja pähkinät kulhossa.
- 2.
Sekoita majoneesi, jogurtti ja sitruunanmehu. Lisää mausteet.
- 3.
Yhdistä kastike ja kasvikset. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
- 4.
Laita salaatinlehdet tarjoiluastiaan ja lusikoi waldorfinsalaatti päälle. Koristele rouhituilla saksanpähkinöillä. Säilytä salaatti jääkaapissa tarjoiluun saakka.
Perinteinen waldorfinsalaatti
Raikas sellerisalaatti sopii alkuruoaksi, lisukkeeksi ja juustotarjottimelle. Pähkinäinen klassikkosalaatti syntyi 1800-luvun lopulla Waldorf Astoria -hotellissa New Yorkissa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (½) juuriselleriä |
| 1 kpl | omena |
| 140 g | (1 tlk, 230/140 g) ananaspaloja mehussa |
| 1/2 dl | saksanpähkinöitä |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 1/2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 1/2 tl | sokeria |
Lisäksi | |
| 50 g | jääsalaattia |
| 6 kpl | saksanpähkinää |
Valmistus
- 1
Kuori selleri ja omena. Leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Valuta ja paloittele ananaspalat halutessasi pienemmiksi. Rouhi pähkinät veitsellä muutamaan osaan. Sekoita kasvikset ja pähkinät kulhossa.
Määrä Ainesosa 200 g (½) juuriselleriä 1 kpl omena 140 g (1 tlk, 230/140 g) ananaspaloja mehussa 1/2 dl saksanpähkinöitä - 2
Sekoita majoneesi, jogurtti ja sitruunanmehu. Lisää mausteet.
Määrä Ainesosa 1/2 dl majoneesia 1/2 dl turkkilaista jogurttia 1 rkl sitruunanmehua 1/4 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria 1/2 tl sokeria - 3
Yhdistä kastike ja kasvikset. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
- 4
Laita salaatinlehdet tarjoiluastiaan ja lusikoi waldorfinsalaatti päälle. Koristele rouhituilla saksanpähkinöillä. Säilytä salaatti jääkaapissa tarjoiluun saakka.
Määrä Ainesosa 50 g jääsalaattia 6 kpl saksanpähkinää
Ravintosisältö
353
Energiaa kcal
1477
Energiaa kj
29,5 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,0 g
Hiilihydraatteja
11,0 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
353
Energiaa kcal
1477
Energiaa kj
29,5 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,0 g
Hiilihydraatteja
11,0 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























