Perinteinen waldorfinsalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Raikas sellerisalaatti sopii alkuruoaksi, lisukkeeksi ja juustotarjottimelle. Pähkinäinen klassikkosalaatti syntyi 1800-luvun lopulla Waldorf Astoria -hotellissa New Yorkissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 g(½) juuriselleriä
1 kplomena
140 g(1 tlk, 230/140 g) ananaspaloja mehussa
1/2 dlsaksanpähkinöitä
1/2 dlmajoneesia
1/2 dlturkkilaista jogurttia
1 rklsitruunanmehua
1/4 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
1/2 tlsokeria

Lisäksi

50 gjääsalaattia
6 kplsaksanpähkinää

Valmistus

  1. 1

    Kuori selleri ja omena. Leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Valuta ja paloittele ananaspalat halutessasi pienemmiksi. Rouhi pähkinät veitsellä muutamaan osaan. Sekoita kasvikset ja pähkinät kulhossa.

    MääräAinesosa
    200 g(½) juuriselleriä
    1 kplomena
    140 g(1 tlk, 230/140 g) ananaspaloja mehussa
    1/2 dlsaksanpähkinöitä
  2. 2

    Sekoita majoneesi, jogurtti ja sitruunanmehu. Lisää mausteet.

    MääräAinesosa
    1/2 dlmajoneesia
    1/2 dlturkkilaista jogurttia
    1 rklsitruunanmehua
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria
    1/2 tlsokeria
  3. 3

    Yhdistä kastike ja kasvikset. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

  4. 4

    Laita salaatinlehdet tarjoiluastiaan ja lusikoi waldorfinsalaatti päälle. Koristele rouhituilla saksanpähkinöillä. Säilytä salaatti jääkaapissa tarjoiluun saakka.

    MääräAinesosa
    50 gjääsalaattia
    6 kplsaksanpähkinää

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä