Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen waldorfinsalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Raikas sellerisalaatti sopii alkuruoaksi, lisukkeeksi ja juustotarjottimelle. Pähkinäinen klassikkosalaatti syntyi 1800-luvun lopulla Waldorf Astoria -hotellissa New Yorkissa.

Ainekset

200 g
(½) juuriselleriä
1 kpl
omena
140 g
(1 tlk, 230/140 g) ananaspaloja mehussa
1/2 dl
saksanpähkinöitä
1/2 dl
majoneesia
1/2 dl
turkkilaista jogurttia
1 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
1/2 tl
sokeria

Lisäksi

1/2 kpl
jääsalaatti
6 kpl
saksanpähkinää

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori selleri ja omena. Leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Paloittele ananaspalat halutessasi pienemmiksi. Rouhi pähkinät veitsellä muutamaan osaan. Sekoita kasvikset ja pähkinät kulhossa.

200 g
(½) juuriselleriä
1 kpl
omena
140 g
(1 tlk, 230/140 g) ananaspaloja mehussa
1/2 dl
saksanpähkinöitä
2

Sekoita majoneesi, jogurtti ja sitruunanmehu. Lisää mausteet.

1/2 dl
majoneesia
1/2 dl
turkkilaista jogurttia
1 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
1/2 tl
sokeria
3

Yhdistä kastike ja kasvikset. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

4

Laita salaatinlehdet tarjoiluastiaan ja lusikoi waldorfinsalaatti päälle. Koristele rouhituilla saksanpähkinöillä. Säilytä salaatti jääkaapissa tarjoiluun saakka.

1/2 kpl
jääsalaatti
6 kpl
saksanpähkinää
Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 8.2.2005
|
Muokattu: 29.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

349

1460

29,5 g

3,3 g

11,5 g

10,8 g

5,0 g

7,5 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli