Perinteinen waldorfinsalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perinteinen waldorfinsalaatti

Perinteinen waldorfinsalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Raikas sellerisalaatti sopii alkuruoaksi, lisukkeeksi ja juustotarjottimelle. Pähkinäinen klassikkosalaatti syntyi 1800-luvun lopulla Waldorf Astoria -hotellissa New Yorkissa.

Ainekset

200 g
(½) juuriselleriä
1 kpl
omena
140 g
(1 tlk, 230/140 g) ananaspaloja mehussa
1/2 dl
saksanpähkinöitä
1/2 dl
majoneesia
1/2 dl
turkkilaista jogurttia
1 rkl
sitruunanmehua
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus sokeria

lisäksi

1/2 kpl
jääsalaatti
6 kpl
saksanpähkinää

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori selleri ja omena. Leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Paloittele ananaspalat halutessasi pienemmiksi. Rouhi pähkinät veitsellä muutamaan osaan. Sekoita kasvikset ja pähkinät kulhossa.

200 g
(½) juuriselleriä
1 kpl
omena
140 g
(1 tlk, 230/140 g) ananaspaloja mehussa
1/2 dl
saksanpähkinöitä
2

Sekoita majoneesi, jogurtti ja sitruunanmehu. Lisää mausteet.

1/2 dl
majoneesia
1/2 dl
turkkilaista jogurttia
1 rkl
sitruunanmehua
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus sokeria
3

Yhdistä kastike ja kasvikset. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

4

Laita salaatinlehdet tarjoiluastiaan ja lusikoi waldorfinsalaatti päälle. Koristele rouhituilla saksanpähkinöillä. Säilytä salaatti jääkaapissa tarjoiluun saakka.

1/2 kpl
jääsalaatti
6 kpl
saksanpähkinää
Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 8.2.2005
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1450

346

29,5 g

3,3 g

11,0 g

10,3 g

5,0 g

7,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa,

ripaus valkopippuria,

ripaus sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli