Nypi kulhossa margariini ja kuivat aineet sekaisin. Lisää joukkoon tuorejuusto ja kääntele taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkappiin. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä pannulla. Kuori ja paloittele perunat. Lisää pannulle perunat, kuorittu ja raastettu valkosipuli sekä mausteet. Kääntele hetki. Anna jäähtyä.
Jaa taikina muffinivuokiin tai voideltuun piirakkavuokaan. Painele taikina pohjalle ja reunoille. Pistele pohjiin reikiä. Jaa perunaseos vuokiin. Raasta juusto ja jaa vuokiin. Sekoita kulhossa kerma, munat ja sinappi. Valuta seos vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia vuoan koosta riippuen.
Anna jäähtyä hetki ennen vuoista irrottamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
221
927
14,5 g
6,1 g
15,4 g
1,3 g
0,9 g
6,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
Suolaa,
Valkosipulinkynsi,
1 tl Timjamia,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli