Peruna-mifulaatikko | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mifu-perunalaatikko

Peruna-mifulaatikko

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mausta perunalaatikko halutessasi ohjetta reippaammin esim chilillä ja juustokuminalla.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
(250 g) paistettavaa ruokaraetta (mifu)
8 - 10 kpl
Keitettyä perunaa
3 kpl
Tomaattia
1 kpl
Iso sipuli
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 tl
Öljyä
3 kpl
Munaa
2 dl
Kermamaitoa tai kasvislientä
1 tl
Oreganoa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
Seesamin- ja/tai kurpitsan siemeniä, halutessasi

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja viipaloi jäähtyneet perunat. Viipaloi tomaatit. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna sipulit pehmeiksi öljyssä. Sekoita munat liemeen, lisää mausteet. Lado perunat, ruokarae, tomaattiviipaleet ja sipulit kerroksittain uunivuokaan. Kaada päälle liemi. Lisää pinnalle halutessasi siemeniä. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.8.2016
Muokattu: 23.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

792

189

4,5 g

1,3 g

25,8 g

3,3 g

2,5 g

8,5 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rasia (250 g) paistettavaa ruokaraetta (mifu),

Valkosipulinkynttä,

1 tl Öljyä,

1 tl Oreganoa,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

Seesamin- ja/tai kurpitsan siemeniä, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli