Peruna-parsakaalisose

Nappaa talteen!
| 500 g | jauhoisia perunoita, esim. rosamunda |
| 1 kpl | pakasteparsakaalia (200 g) |
| 25 g | voita |
| 1 dl | maitoa |
| suolaa | |
| 1/2 dl | kasvisten keitinlientä |
- 1.
Kuori ja keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Lisää keittämisen loppuvaiheessa joukkoon parsakaalit. Keitä kunnes parsakaalit pehmenevät. Säästä osa keitinliemestä ja kaada loppu pois. Soseuta ainekset sähkövatkaimella tai survimella. Sekoita joukkoon voi, lämmin maito ja ripaus suolaa. Ohenna tarvittaessa keitinliemellä.
Peruna-parsakaalisose
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | jauhoisia perunoita, esim. rosamunda |
| 1 kpl | pakasteparsakaalia (200 g) |
| 25 g | voita |
| 1 dl | maitoa |
| suolaa | |
| 1/2 dl | kasvisten keitinlientä |
Valmistus
- 1
Kuori ja keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Lisää keittämisen loppuvaiheessa joukkoon parsakaalit. Keitä kunnes parsakaalit pehmenevät. Säästä osa keitinliemestä ja kaada loppu pois. Soseuta ainekset sähkövatkaimella tai survimella. Sekoita joukkoon voi, lämmin maito ja ripaus suolaa. Ohenna tarvittaessa keitinliemellä.
Ravintosisältö
142
Energiaa kcal
592
Energiaa kj
5,8 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,3 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
142
Energiaa kcal
592
Energiaa kj
5,8 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,3 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, 0,5 dl Kasvisten keitinlientä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





