Peruna-parsakaalisose | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Peruna-parsakaalisose

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 g
Jauhoisia perunoita, esim. rosamunda
1 kpl
Pakasteparsakaalia (200 g)
25 g
Voita
1 dl
Maitoa
Suolaa
1/2 dl
Kasvisten keitinlientä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Lisää keittämisen loppuvaiheessa joukkoon parsakaalit. Keitä kunnes parsakaalit pehmenevät. Säästä osa keitinliemestä ja kaada loppu pois. Soseuta ainekset sähkövatkaimella tai survimella. Sekoita joukkoon voi, lämmin maito ja ripaus suolaa. Ohenna tarvittaessa keitinliemellä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.1.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

592

142

5,8 g

3,5 g

18,3 g

2,5 g

1,3 g

3,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

0,5 dl Kasvisten keitinlientä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli