Peruna-parsakaalisose

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gjauhoisia perunoita, esim. rosamunda
1 kplpakasteparsakaalia (200 g)
25 gvoita
1 dlmaitoa
suolaa
1/2 dlkasvisten keitinlientä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Lisää keittämisen loppuvaiheessa joukkoon parsakaalit. Keitä kunnes parsakaalit pehmenevät. Säästä osa keitinliemestä ja kaada loppu pois. Soseuta ainekset sähkövatkaimella tai survimella. Sekoita joukkoon voi, lämmin maito ja ripaus suolaa. Ohenna tarvittaessa keitinliemellä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, 0,5 dl Kasvisten keitinlientä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä