Peruna-sellerikakku | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Peruna-sellerikakku

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

6 kpl
Perunaa
300 g
Juuriselleriä
1 1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
2 dl
Ruokakermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa leivinpaperista suorakaiteen muotoisen (1,5 l) leipävuoan kokoiset kaistaleet ja vuoraa vuoka niillä.Kuori ja leikkaa perunat ja selleri ohuen ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä tai yleiskoneella. Asettele viipaleet kerroksittain vuokaan maustaen välit suolalla ja pippurilla. Kaada päälle puolet kermasta. Kypsennä 200 asteessa 30 minuuttia. Nosta vuoka uunista, painele pinta tasaiseksi ja kaada loppu kerma päälle. Jatka kypsentämistä vielä 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ja vetäytyä seuraavaan päivään. Kuumenna ja leikkaa annosviipaleiksi. .

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 25.1.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.