Peruna-tonnikalapannari
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Herkullinen peruna-tonnikalapannari valmistuu vähällä vaivalla yksinkertaisista aineksista. Tähän reseptiin voit hyödyntää edellisenä päivänä keitetyt perunat. Nauti sellaisenaan tai vaikka salaatin kanssa.
| 8 dl | maitoa |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 kpl | kalaliemikuutio |
| 1 tl | suolatonta pizzamaustetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 kpl | perunaa |
| 2 dl | juustoraastetta |
| 210 g | (2 prk, á 150/105 g) tonnikalapaloja |
| 1/2 kpl | ruukku ruohosipulia |
- 1.
Sekoita maito, munat ja jauhot. Lisää hienoksi murennettu kalaliemikuutio, pizzamauste ja suola. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
- 2.
Kaada taikina leivinpaperoidulle korkealaitaiselle uunipellille. Kuori ja raasta perunat. Hienonna ruohosipuli. Levitä peruna- ja juustoraaste taikinan päälle. Valuta tonnikalasta neste pois. Levitä tonnikala ja ruohosipuli pannarin pinnalle.
- 3.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Peruna-tonnikalapannari
Herkullinen peruna-tonnikalapannari valmistuu vähällä vaivalla yksinkertaisista aineksista. Tähän reseptiin voit hyödyntää edellisenä päivänä keitetyt perunat. Nauti sellaisenaan tai vaikka salaatin kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 dl | maitoa |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 kpl | kalaliemikuutio |
| 1 tl | suolatonta pizzamaustetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 kpl | perunaa |
| 2 dl | juustoraastetta |
| 210 g | (2 prk, á 150/105 g) tonnikalapaloja |
| 1/2 kpl | ruukku ruohosipulia |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sekoita maito, munat ja jauhot. Lisää hienoksi murennettu kalaliemikuutio, pizzamauste ja suola. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
Määrä Ainesosa 8 dl maitoa 4 kpl kananmunaa 4 dl vehnäjauhoja 1 kpl kalaliemikuutio 1 tl suolatonta pizzamaustetta 1/2 tl suolaa - 2
Kaada taikina leivinpaperoidulle korkealaitaiselle uunipellille. Kuori ja raasta perunat. Hienonna ruohosipuli. Levitä peruna- ja juustoraaste taikinan päälle. Valuta tonnikalasta neste pois. Levitä tonnikala ja ruohosipuli pannarin pinnalle.
Määrä Ainesosa 2 kpl perunaa 1/2 kpl ruukku ruohosipulia 2 dl juustoraastetta 210 g (2 prk, á 150/105 g) tonnikalapaloja - 3
Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Ravintosisältö
338
Energiaa kcal
1414
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,3 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
22,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
338
Energiaa kcal
1414
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,3 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
22,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























