Peruna-tonnikalapannari

Arvostele resepti
6 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Herkullinen peruna-tonnikalapannari valmistuu vähällä vaivalla yksinkertaisista aineksista. Tähän reseptiin voit hyödyntää edellisenä päivänä keitetyt perunat. Nauti sellaisenaan tai vaikka salaatin kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
8 dlmaitoa
4 kplkananmunaa
4 dlvehnäjauhoja
1 kplkalaliemikuutio
1 tlsuolatonta pizzamaustetta
1/2 tlsuolaa
2 kplperunaa
2 dljuustoraastetta
210 g(2 prk, á 150/105 g) tonnikalapaloja
1/2 kplruukku ruohosipulia

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sekoita maito, munat ja jauhot. Lisää hienoksi murennettu kalaliemikuutio, pizzamauste ja suola. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.

    MääräAinesosa
    8 dlmaitoa
    4 kplkananmunaa
    4 dlvehnäjauhoja
    1 kplkalaliemikuutio
    1 tlsuolatonta pizzamaustetta
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Kaada taikina leivinpaperoidulle korkealaitaiselle uunipellille. Kuori ja raasta perunat. Hienonna ruohosipuli. Levitä peruna- ja juustoraaste taikinan päälle. Valuta tonnikalasta neste pois. Levitä tonnikala ja ruohosipuli pannarin pinnalle.

    MääräAinesosa
    2 kplperunaa
    1/2 kplruukku ruohosipulia
    2 dljuustoraastetta
    210 g(2 prk, á 150/105 g) tonnikalapaloja
  3. 3

    Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä