Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Peruna-vuohenjuustopatee

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

800 g
Jauhoisia perunoita, esim. rosamundaa
2 kpl
Valkosipulin kynttä
3 rkl
Silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
2 dl
Emmentalraastetta
1 kpl
Pehmeää vuohenjuustoa
2 dl
Ruokakermaa
2 kpl
Kananmunaa
2 rkl
Vehnäjauhoja tarvittaessa
1 tl
Suolaa
Mustapippuria
5 - 6 kpl
Isoa jäävuorisalaatin lehteä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voit tarjota pateen vuoassa tai kumota sen. Jos haluat kumota pateen, siitä tulee koristeellisempi, kun vuoraat vuoan salaatinlehdillä. Kumottavasta pateesta tulee myös hiukan kiinteämpi, jos lisäät munaseokseen hiukan vehnäjauhoja. Kuori perunat ja hienonna valkosipuli. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Kasta isot salaatinlehdet muutamaksi sekunniksi kiehuvaan veteen ja valuta ne sitten hyvin. Voitele noin kahden litran vetoinen pitkänomainen vuoka öljyllä. Vuoraa vuoka lehdillä niin, että osa lehdistä jää vuoan yli. Ei haittaa vaikka lehdet rikkoutuisivat, voit paikkailla aukkoja pienemmillä paloilla. Notkista vuohenjuusto ja vatkaa joukkoon kerma, munat ja mausteet sekä vehnäjauhot. Levitä vuorattuun vuokaa monta ohutta kerrosta perunoita ja juustoraastetta ja sirottele aina väliin tomaattikuutioita ja valuta kermaseosta. Levitä päällimmäiseksi perunakerros ja käännä salaatinlehdet päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Jos haluat kumota ruoan, anna sen vetäytyä vuoassa viitisentoista minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.12.2008
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.