Perunagalette
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Näyttävä ja helppo perunagalette syntyy edellispäivän perunoista. Lehtitaikinasta valmistettu perunapiirakka on täydellinen pieneksi suolapalaksi illanistujaisiin.
| Pohja | |
|---|---|
| 600 g | (1 pkt) iso lehtitaikinalevy |
| Täyte | |
| 150 g | pinaattia (pakaste) |
| 200 g | ranskankermaa |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3 kpl | perunaa keitettynä |
| 100 g | purjoa |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna (voiteluun) |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| (rosmariinia) | |
- 1.
Sulata lehtitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli sulanut taikina noin 25 cm x 35 cm:n kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta levy leivinpaperille.
- 2.
Sulata pinaatti mikrossa ja valuta siitä ylimääräinen neste siivilässä. Kumoa pinaatti kulhoon. Lisää ranskankerma, juustoraaste, muna ja suola. Sekoita tasaiseksi.
- 3.
Kuori perunat tarvittaessa ja leikkaa viipaleiksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Levitä pinaattitäytettä lehtitaikinalevylle. Lado perunaviipaleet ja purjot päälle. Taita taikinan reunoja hieman täytteen päälle.
- 4.
Voitele piirakan taikinareunat kananmunalla. Kypsennä piirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Rouhaise päälle mustapippuria. Koristele halutessasi rosmariinilla.
Perunagalette
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Näyttävä ja helppo perunagalette syntyy edellispäivän perunoista. Lehtitaikinasta valmistettu perunapiirakka on täydellinen pieneksi suolapalaksi illanistujaisiin.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 600 g | (1 pkt) iso lehtitaikinalevy |
Täyte | |
| 150 g | pinaattia (pakaste) |
| 200 g | ranskankermaa |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3 kpl | perunaa keitettynä |
| 100 g | purjoa |
Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna (voiteluun) |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| (rosmariinia) | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sulata lehtitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli sulanut taikina noin 25 cm x 35 cm:n kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta levy leivinpaperille.
Määrä Ainesosa 600 g (1 pkt) iso lehtitaikinalevy - 2
Sulata pinaatti mikrossa ja valuta siitä ylimääräinen neste siivilässä. Kumoa pinaatti kulhoon. Lisää ranskankerma, juustoraaste, muna ja suola. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 150 g pinaattia (pakaste) 200 g ranskankermaa 150 g (1 ps) juustoraastetta 1 kpl kananmuna 1/2 tl suolaa - 3
Kuori perunat tarvittaessa ja leikkaa viipaleiksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Levitä pinaattitäytettä lehtitaikinalevylle. Lado perunaviipaleet ja purjot päälle. Taita taikinan reunoja hieman täytteen päälle.
Määrä Ainesosa 3 kpl perunaa keitettynä 100 g purjoa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Voitele piirakan taikinareunat kananmunalla. Kypsennä piirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Rouhaise päälle mustapippuria. Koristele halutessasi rosmariinilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna (voiteluun) 1/4 tl mustapippuria rouhittuna (rosmariinia)
Vinkki! Jos valmistat galeten edellisenä päivänä, lämmitä se uunissa ennen tarjoamista.
Ravintosisältö
162
Energiaa kcal
680
Energiaa kj
12,0 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,6 g
Hiilihydraatteja
1,1 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
162
Energiaa kcal
680
Energiaa kj
12,0 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,6 g
Hiilihydraatteja
1,1 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 600 g (1 pkt) iso lehtitaikinalevy, (rosmariinia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























