Perunagalette

arvosana5/5

(3)arviota
8 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Näyttävä ja helppo perunagalette syntyy edellispäivän perunoista. Lehtitaikinasta valmistettu perunapiirakka on täydellinen pieneksi suolapalaksi illanistujaisiin.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

600 g(1 pkt) iso lehtitaikinalevy

Täyte

150 gpinaattia (pakaste)
200 granskankermaa
150 g(1 ps) juustoraastetta
1 kplkananmuna
1/2 tlsuolaa
3 kplperunaa keitettynä
100 gpurjoa

Lisäksi

1 kplkananmuna (voiteluun)
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
(rosmariinia)

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sulata lehtitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli sulanut taikina noin 25 cm x 35 cm:n kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta levy leivinpaperille.

    MääräAinesosa
    600 g(1 pkt) iso lehtitaikinalevy
  2. 2

    Sulata pinaatti mikrossa ja valuta siitä ylimääräinen neste siivilässä. Kumoa pinaatti kulhoon. Lisää ranskankerma, juustoraaste, muna ja suola. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    150 gpinaattia (pakaste)
    200 granskankermaa
    150 g(1 ps) juustoraastetta
    1 kplkananmuna
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Kuori perunat tarvittaessa ja leikkaa viipaleiksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Levitä pinaattitäytettä lehtitaikinalevylle. Lado perunaviipaleet ja purjot päälle. Taita taikinan reunoja hieman täytteen päälle.

    MääräAinesosa
    3 kplperunaa keitettynä
    100 gpurjoa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Voitele piirakan taikinareunat kananmunalla. Kypsennä piirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Rouhaise päälle mustapippuria. Koristele halutessasi rosmariinilla.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna (voiteluun)
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    (rosmariinia)

Vinkki! Jos valmistat galeten edellisenä päivänä, lämmitä se uunissa ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 600 g (1 pkt) iso lehtitaikinalevy, (rosmariinia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Mikko Hannula
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä