Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perunagalette

Perunagalette

timer-icon45 min
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Näyttävä ja helppo perunagalette syntyy edellispäivän perunoista. Lehtitaikinasta valmistettu suolainen perunapiirakka on täydellinen pari glögin kanssa tarjottavaksi tai pieneksi suolapalaksi illanistujaisiin.

Ruokavaliot

Ainekset

Pohja

600 g
(1 pkt) iso lehtitaikinalevy

Täyte

150 g
(1 ps) pinaattia (pakaste)
200 g
(1 prk) ranskankermaa
150 g
(1 ps) juustoraastetta
1 kpl
Kananmuna
1/2 tl
Suolaa
2 - 3 kpl
perunaa keitettynä
100 g
purjoa

Lisäksi

1 kpl
Kananmuna (voiteluun)
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
(rosmariinia)

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Sulata lehtitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli sulanut taikina noin 25 cm x 35 cm:n kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta levy leivinpaperille.

600 g
(1 pkt) iso lehtitaikinalevy
2

Sulata pinaatti mikrossa ja valuta siitä ylimääräinen neste siivilässä. Kumoa pinaatti kulhoon. Lisää ranskankerma, juustoraaste, muna ja suola. Sekoita tasaiseksi.

150 g
(1 ps) pinaattia (pakaste)
200 g
(1 prk) ranskankermaa
150 g
(1 ps) juustoraastetta
1 kpl
Kananmuna
1/2 tl
Suolaa
3

Kuori perunat tarvittaessa ja leikkaa viipaleiksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Levitä pinaattitäytettä lehtitaikinalevylle. Lado perunaviipaleet ja purjot päälle. Taita taikinan reunoja hieman täytteen päälle.

2 - 3 kpl
perunaa keitettynä
100 g
purjoa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Voitele piirakan taikinareunat kananmunalla. Kypsennä piirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Rouhaise päälle mustapippuria. Koristele halutessasi rosmariinilla.

1 kpl
Kananmuna (voiteluun)
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
(rosmariinia)

Vinkki! Jos valmistat galeten edellisenä päivänä, lämmitä se uunissa ennen tarjoamista.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 25.2.2008
Muokattu: 15.11.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

81

340

4,4 g

2,5 g

3,8 g

0,4 g

0,5 g

5,9 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

600 g (1 pkt) iso lehtitaikinalevy,

150 g (1 ps) pinaattia (pakaste),

200 g (1 prk) ranskankermaa,

1 kpl Kananmuna (voiteluun),

(rosmariinia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli