Sulata lehtitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli sulanut taikina noin 25 cm x 35 cm:n kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta levy leivinpaperille.
Sulata pinaatti mikrossa ja valuta siitä ylimääräinen neste siivilässä. Kumoa pinaatti kulhoon. Lisää ranskankerma, juustoraaste, muna ja suola. Sekoita tasaiseksi.
Kuori perunat tarvittaessa ja leikkaa viipaleiksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Levitä pinaattitäytettä lehtitaikinalevylle. Lado perunaviipaleet ja purjot päälle. Taita taikinan reunoja hieman täytteen päälle.
Voitele piirakan taikinareunat kananmunalla. Kypsennä piirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Rouhaise päälle mustapippuria. Koristele halutessasi rosmariinilla.
Vinkki! Jos valmistat galeten edellisenä päivänä, lämmitä se uunissa ennen tarjoamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
81
340
4,4 g
2,5 g
3,8 g
0,4 g
0,5 g
5,9 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
600 g (1 pkt) iso lehtitaikinalevy,
150 g (1 ps) pinaattia (pakaste),
200 g (1 prk) ranskankermaa,
1 kpl Kananmuna (voiteluun),
(rosmariinia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli