Perunakakku

Nappaa talteen!
| 600 g | kiinteitä perunoita |
| 300 g | bataattia |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 - 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | timjamia |
| 1 tl | hunajaa halutessasi |
| 3 dl | fetajuustokuutioita |
- 1.
Kuori ja viipaloi perunat ja bataatti ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota perunaviipaleet ja sipulit. Mausta ja lisää fetakuutiot joukkoon. Vuoraa uuni- tai kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaada perunaseos vuokaan. Painele viipaleet tiiviiksi vuokaan ja peitä pinta foliolla. Kypsennä perunakakkua 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoile vähän jäähtyneenä ruoan lisäkkeenä tai salaatin kanssa.
Perunakakku
Ainekset (7 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | kiinteitä perunoita |
| 300 g | bataattia |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 - 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | timjamia |
| 1 tl | hunajaa halutessasi |
| 3 dl | fetajuustokuutioita |
Valmistus
- 1
Kuori ja viipaloi perunat ja bataatti ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota perunaviipaleet ja sipulit. Mausta ja lisää fetakuutiot joukkoon. Vuoraa uuni- tai kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaada perunaseos vuokaan. Painele viipaleet tiiviiksi vuokaan ja peitä pinta foliolla. Kypsennä perunakakkua 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoile vähän jäähtyneenä ruoan lisäkkeenä tai salaatin kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












