Perunapannukakku
15 min

Nappaa talteen!
| 5 kpl | isoa perunaa |
| 4 kpl | munaa |
| 1/2 l | maitoa |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| Vuokaan | |
|---|---|
| 25 g | voita tai paistomargariinia |
- 1.
Voitele uunipannu rasvalla pohjasta ja reunoistaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori perunat. Sekoita kulhoon munat. Lisää vähitellen maito ja jauhot. Sekoita vatkaamatta, kunnes taikina on sileää ja paksuhkon vellin kaltaista. Lisää jauhoja, jos tarpeen. Lisää suola. Raasta perunat karkeaksi raasteeksi suoraan taikinaan. Sekoita taikina ja kaada uunipannuun. Tasoita perunat taikinassa uunipannulla. Kypsennä pannukakkua uunin keskiosassa noin 20 minuuttia tai hiukan pitempään. Tarjoa pannukakku kuumana.
Perunapannukakku
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 kpl | isoa perunaa |
| 4 kpl | munaa |
| 1/2 l | maitoa |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
Vuokaan | |
| 25 g | voita tai paistomargariinia |
Valmistus
- 1
Voitele uunipannu rasvalla pohjasta ja reunoistaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori perunat. Sekoita kulhoon munat. Lisää vähitellen maito ja jauhot. Sekoita vatkaamatta, kunnes taikina on sileää ja paksuhkon vellin kaltaista. Lisää jauhoja, jos tarpeen. Lisää suola. Raasta perunat karkeaksi raasteeksi suoraan taikinaan. Sekoita taikina ja kaada uunipannuun. Tasoita perunat taikinassa uunipannulla. Kypsennä pannukakkua uunin keskiosassa noin 20 minuuttia tai hiukan pitempään. Tarjoa pannukakku kuumana.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












