Perunapiirakat

Arvostele resepti
20 Kappaletta

30 min

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlkylmää vettä
1 tlsuolaa
1 lruisjauhoja
1 - 2 dlvehnäjauhoja

Täyte

10 kplperunaa
2 dlmaitoa
1 rklvoita
1 kplmuna
suolaa

Voiteluun

50 gvoita + 1 dl vettä

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Kuori ja lohko perunat kattilaan. Lisää sen verran vettä, että ne peittyvät ja 1/2 tl suolaa. Keitä perunat täysin kypsiksi, kaada vesi pois ja survo perunat hyvin. Lisää maito ja voi. Sekoita sose tasaiseksi ja mausta makusi mukaan suolalla. Jäähdytä perunasose haaleaksi ja lisää muna. Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot nopeasti tasaiseksi seokseksi. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja muovaa tangoksi. Jaa tanko 20-25 yhtä suureen palaan. Painele palat molemmin puolin litteiksi kakuiksi jauhoissa ja nosta päällekkäin odottamaan kaavilointia.Kaaviloi pala kerrallaan ohueksi pyöryläksi runsaassa jauhossa. Nosta valmiiksi kaaviloidut pyörylät päällekkäin. Ripota jauhoja väliin kiinni tarttumisen estämiseksi. Nosta 2-4 pyörylää kerrallaan pellille ja levitä niiden keskelle noin 1 cm:n vahvuinen kerros täytettä niin, että jätät reunasta noin 1 cm:n matkan tyhjäksi. Käännä reuna poimuille nipistäen täytteen päälle. Kypsennä piirakoita 250-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä ja pohjakin kypsä. Voitele kuumat piirakat sulatetun voin ja veden seoksella ja laita päällekkäin pehmenemään. Tarjoa perunapiirakat tuoreina voin ja maidon kanssa.

  2. 2

    Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot nopeasti tasaiseksi seokseksi.

    MääräAinesosa
    5 dlkylmää vettä
    1 tlsuolaa
    1 lruisjauhoja
    1 - 2 dlvehnäjauhoja
  3. 3

    Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja muovaa tangoksi. Jaa tanko 20-25 yhtä suureen palaan. Painele palat molemmin puolin litteiksi kakuiksi jauhoissa ja nosta päällekkäin odottamaan kaavilointia.Kaaviloi pala kerrallaan ohueksi pyöryläksi runsaassa jauhossa. Nosta valmiiksi kaaviloidut pyörylät päällekkäin. Ripota jauhoja väliin kiinni tarttumisen estämiseksi.

  4. 4

    Nosta 2-4 pyörylää kerrallaan pellille ja levitä niiden keskelle noin 1 cm:n vahvuinen kerros täytettä niin, että jätät reunasta noin 1 cm:n matkan tyhjäksi. Käännä reuna poimuille nipistäen täytteen päälle.

  5. 5

    Kypsennä piirakoita 250-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä ja pohjakin kypsä. Voitele kuumat piirakat sulatetun voin ja veden seoksella ja laita päällekkäin pehmenemään. Tarjoa perunapiirakat tuoreina voin ja maidon kanssa.

    MääräAinesosa
    50 gvoita + 1 dl vettä

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä