Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perunapiirakat

timer-icon30 min
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta

Ainekset

5 dl
Kylmää vettä
1 tl
Suolaa
1 l
Ruisjauhoja
1 - 2 dl
Vehnäjauhoja tai6 dl ruisjauhoja ja 5-6 dl vehnäjauhoja

Täyte

10 kpl
Perunaa
Vettä, suolaa
2 dl
Maitoa
1 rkl
Voita
1 kpl
Muna

Voiteluun

50 g
Voita + 1 dl vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja lohko perunat kattilaan. Lisää sen verran vettä, että ne peittyvät ja 1/2 tl suolaa. Keitä perunat täysin kypsiksi, kaada vesi pois ja survo perunat hyvin. Lisää maito ja voi. Sekoita sose tasaiseksi ja mausta makusi mukaan suolalla. Jäähdytä perunasose haaleaksi ja lisää muna. Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot nopeasti tasaiseksi seokseksi. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja muovaa tangoksi. Jaa tanko 20-25 yhtä suureen palaan. Painele palat molemmin puolin litteiksi kakuiksi jauhoissa ja nosta päällekkäin odottamaan kaavilointia.Kaaviloi pala kerrallaan ohueksi pyöryläksi runsaassa jauhossa. Nosta valmiiksi kaaviloidut pyörylät päällekkäin. Ripota jauhoja väliin kiinni tarttumisen estämiseksi. Nosta 2-4 pyörylää kerrallaan pellille ja levitä niiden keskelle noin 1 cm:n vahvuinen kerros täytettä niin, että jätät reunasta noin 1 cm:n matkan tyhjäksi. Käännä reuna poimuille nipistäen täytteen päälle. Kypsennä piirakoita 250-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä ja pohjakin kypsä. Voitele kuumat piirakat sulatetun voin ja veden seoksella ja laita päällekkäin pehmenemään. Tarjoa perunapiirakat tuoreina voin ja maidon kanssa.

2

Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot nopeasti tasaiseksi seokseksi.

5 dl
Kylmää vettä
1 tl
Suolaa
1 l
Ruisjauhoja
1 - 2 dl
Vehnäjauhoja tai6 dl ruisjauhoja ja 5-6 dl vehnäjauhoja
3

Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja muovaa tangoksi. Jaa tanko 20-25 yhtä suureen palaan. Painele palat molemmin puolin litteiksi kakuiksi jauhoissa ja nosta päällekkäin odottamaan kaavilointia.Kaaviloi pala kerrallaan ohueksi pyöryläksi runsaassa jauhossa. Nosta valmiiksi kaaviloidut pyörylät päällekkäin. Ripota jauhoja väliin kiinni tarttumisen estämiseksi.

4

Nosta 2-4 pyörylää kerrallaan pellille ja levitä niiden keskelle noin 1 cm:n vahvuinen kerros täytettä niin, että jätät reunasta noin 1 cm:n matkan tyhjäksi. Käännä reuna poimuille nipistäen täytteen päälle.

5

Kypsennä piirakoita 250-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä ja pohjakin kypsä. Voitele kuumat piirakat sulatetun voin ja veden seoksella ja laita päällekkäin pehmenemään. Tarjoa perunapiirakat tuoreina voin ja maidon kanssa.

50 g
Voita + 1 dl vettä
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 17.1.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.