Perunasosevuoka arrabbiata

arvosana5/5

(3)arviota
6 Annosta

60 min

Chilillä maustettu arrabbiatapesto on mainio makulisä perinteiseen perunasosevuokaan.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 kpl(à 350 g) pakasteperunamuusia (apetit)
3 dlvettä tai maitoa
1 rklvoita tai margariinia
2 kplkananmunan keltuaista
700 gjauhelihaa
2 tlöljyä
4 dlmaissia (pakaste)
4 - 5 rklpesto arrabbiataa
2 tloreganoa
1 tlsuolaa
1 dljuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Valmista muusi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää voi ja keltuaiset kuumaan muusiin.

    MääräAinesosa
    2 kpl(à 350 g) pakasteperunamuusia (apetit)
    1 rklvoita tai margariinia
    2 kplkananmunan keltuaista
  2. 2

    Paista jauheliha öljyssä kypsäksi. Lisää pesto ja maissi. Mausta oreganolla ja suolalla.

    MääräAinesosa
    700 gjauhelihaa
    2 tlöljyä
    4 - 5 rklpesto arrabbiataa
    4 dlmaissia (pakaste)
    2 tloreganoa
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Levitä puolet muusista uunivuoan tai annosvuokien (halkaisija n. 10 cm) pohjalle. Lisää päälle jauhelihaseos ja loput muusista. Ripottele juusto pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 dljuustoraastetta
  4. 4

    Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, annosvuokia 15–20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 dl Maissia (pakaste), 2 tl Oreganoa, 1 tl Suolaa, 1 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
24.7.2018
|
Päivitetty: 26.11.2025

Samankaltaisia reseptejä