Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perunasosevuoka arrabbiata

timer-icon60 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Chilillä maustettu arrabbiatapesto on mainio makulisä perinteiseen perunasosevuokaan.

Ainekset

2 kpl
(à 350 g) pakasteperunamuusia (apetit)
3 dl
Vettä tai maitoa
1 rkl
Voita tai margariinia
2 kpl
Kananmunan keltuaista
700 g
Jauhelihaa
2 tl
Öljyä
4 dl
Maissia (pakaste)
4 - 5 rkl
Pesto arrabbiataa
2 tl
Oreganoa
1 tl
Suolaa
1 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista muusi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää voi ja keltuaiset kuumaan muusiin.

2 kpl
(à 350 g) pakasteperunamuusia (apetit)
1 rkl
Voita tai margariinia
2 kpl
Kananmunan keltuaista
2

Paista jauheliha öljyssä kypsäksi. Lisää pesto ja maissi. Mausta oreganolla ja suolalla.

700 g
Jauhelihaa
2 tl
Öljyä
4 - 5 rkl
Pesto arrabbiataa
4 dl
Maissia (pakaste)
2 tl
Oreganoa
1 tl
Suolaa
3

Levitä puolet muusista uunivuoan tai annosvuokien (halkaisija n. 10 cm) pohjalle. Lisää päälle jauhelihaseos ja loput muusista. Ripottele juusto pinnalle.

1 dl
Juustoraastetta
4

Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, annosvuokia 15–20 minuuttia.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 26.9.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

485

2031

34,7 g

12,3 g

15,7 g

4,2 g

0,8 g

27,3 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 dl Maissia (pakaste),

2 tl Oreganoa,

1 tl Suolaa,

1 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli