Peruspihvit Oscarin tapaan

Nappaa talteen!
| 2 kpl | naudan ulkofileepihviä |
| 1/2 rkl | öljyä paistamiseen |
| Maustamiseen: | |
|---|---|
| suolaa ja mustapippuria | |
| Koristeluun: | |
| tankoparsaa | |
| muutama katkarapu | |
| ketsupilla maustettua majoneesia | |
| pieni persiljanoksa | |
- 1.
Leikkaa 3-4 viikkoa raakakypsytetystä ulkofileestä kalvot pois. Leikkaa sitten pihvit poikittaissuunnassa lihan syitä vasten. Pihvin paksuuden tulee olla noin 2 cm ja paino noin 200 gr. Lämmitä pihvit huoneenlämpöisiksi. Silloin liha ruskistuu parhaiten ja pysyy mehukkaana. Sujauta pihvi kerrallaan pakastepussiin. Nuiji pihviä pussin läpi tasapäisellä puunuijalla. Älä hakkaa pihviä rikki!Sivele öljy mieluiten valurautaiseen paistinpannuun. Kuumenna pannu. Paista pihvit ensin toiselta ja sitten toiselta puolen. Käännä pihvit, kun lihamehu alkaa pisaroida pinnalla. Alenna samalla levyn lämpöä. Mausta pihvit vasta kypsinä suolalla ja pippurilla.Nosta pihvien päälle koristeeksi pari säilykeparsatankoa, jotka olet kuumentanut varoen kattilassa. Valuta päälle hiukan maustettua majoneesia, katkarapuja ja persiljaa. Tarjoa lisänä vaikkapa lohkoperunoita.
Peruspihvit Oscarin tapaan
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | naudan ulkofileepihviä |
| 1/2 rkl | öljyä paistamiseen |
Maustamiseen: | |
| suolaa ja mustapippuria | |
Koristeluun: | |
| tankoparsaa | |
| muutama katkarapu | |
| ketsupilla maustettua majoneesia | |
| pieni persiljanoksa | |
Valmistus
- 1
Leikkaa 3-4 viikkoa raakakypsytetystä ulkofileestä kalvot pois. Leikkaa sitten pihvit poikittaissuunnassa lihan syitä vasten. Pihvin paksuuden tulee olla noin 2 cm ja paino noin 200 gr. Lämmitä pihvit huoneenlämpöisiksi. Silloin liha ruskistuu parhaiten ja pysyy mehukkaana. Sujauta pihvi kerrallaan pakastepussiin. Nuiji pihviä pussin läpi tasapäisellä puunuijalla. Älä hakkaa pihviä rikki!Sivele öljy mieluiten valurautaiseen paistinpannuun. Kuumenna pannu. Paista pihvit ensin toiselta ja sitten toiselta puolen. Käännä pihvit, kun lihamehu alkaa pisaroida pinnalla. Alenna samalla levyn lämpöä. Mausta pihvit vasta kypsinä suolalla ja pippurilla.Nosta pihvien päälle koristeeksi pari säilykeparsatankoa, jotka olet kuumentanut varoen kattilassa. Valuta päälle hiukan maustettua majoneesia, katkarapuja ja persiljaa. Tarjoa lisänä vaikkapa lohkoperunoita.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












