Pesto
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pesto on parasta itse tehtynä! Surauta basilikasta, pinjansiemenistä, parmesaanista ja oliiviöljystä monikäyttöinen vihreä pestokastike. Käytä vaikka pestopastaan tai levitä leivän päälle.
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 50 g | (1 dl) parmesaanijuustoa |
| 50 g | (1 dl) pinjansiemeniä |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| ripaus suolaa |
- 1.
Irrota basilikasta lehdet (voit käyttää pestoon myös ohuet varret). Kuori valkosipuli. Raasta juusto. Soseuta peston ainekset tahnaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Pesto on parasta itse tehtynä! Surauta basilikasta, pinjansiemenistä, parmesaanista ja oliiviöljystä monikäyttöinen vihreä pestokastike. Käytä vaikka pestopastaan tai levitä leivän päälle.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 50 g | (1 dl) parmesaanijuustoa |
| 50 g | (1 dl) pinjansiemeniä |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| ripaus suolaa |
Valmistus
- 1
Irrota basilikasta lehdet (voit käyttää pestoon myös ohuet varret). Kuori valkosipuli. Raasta juusto. Soseuta peston ainekset tahnaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku basilikaa 1 kpl valkosipulinkynsi 50 g (1 dl) parmesaanijuustoa 50 g (1 dl) pinjansiemeniä 1 dl oliiviöljyä ripaus mustapippuria rouhittuna ripaus suolaa
Vinkki: Vaihda parmesaani mustaleima emmentaliin tai voimakkaaseen cheddarjuustoon.
Vinkki: Voit tehdä peston myös morttelissa.
Ravintosisältö
676
Energiaa kcal
2829
Energiaa kj
70,5 g
Rasvaa
12,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,0 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
10,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
676
Energiaa kcal
2829
Energiaa kj
70,5 g
Rasvaa
12,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,0 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
10,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna, ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























