Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pesto

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
2 Desilitraa
Fork and knife
2 Desilitraa
Pesto on parasta itse tehtynä! Surauta basilikasta, pinjansiemenistä, parmesaanista ja oliiviöljystä monikäyttöinen vihreä pestokastike. Käytä vaikka pestopastaan tai levitä leivän päälle.

Ainekset

1 kpl
ruukku basilikaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
50 g
(1 dl) parmesaanijuustoa
50 g
(1 dl) pinjansiemeniä
1 dl
oliiviöljyä
ripaus mustapippuria rouhittuna
ripaus suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Irrota basilikasta lehdet (voit käyttää pestoon myös ohuet varret). Kuori valkosipuli. Raasta juusto. Soseuta peston ainekset tahnaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

1 kpl
ruukku basilikaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
50 g
(1 dl) parmesaanijuustoa
50 g
(1 dl) pinjansiemeniä
1 dl
oliiviöljyä
ripaus mustapippuria rouhittuna
ripaus suolaa

Vinkki: Vaihda parmesaani mustaleima emmentaliin tai voimakkaaseen cheddarjuustoon.

Vinkki: Voit tehdä peston myös morttelissa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 31.5.2021
|
Muokattu: 7.8.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

676

2829

70,5 g

12,5 g

2,0 g

1,0 g

1,0 g

10,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus mustapippuria rouhittuna,

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli