Pesto

arvosana5/5

(3)arviota
2 Desilitraa

15 min (josta 15 min aktiivista)

Pesto on parasta itse tehtynä! Surauta basilikasta, pinjansiemenistä, parmesaanista ja oliiviöljystä monikäyttöinen vihreä pestokastike. Käytä vaikka pestopastaan tai levitä leivän päälle.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplruukku basilikaa
1 kplvalkosipulinkynsi
50 g(1 dl) parmesaanijuustoa
50 g(1 dl) pinjansiemeniä
1 dloliiviöljyä
ripaus mustapippuria rouhittuna
ripaus suolaa

Valmistus

  1. 1

    Irrota basilikasta lehdet (voit käyttää pestoon myös ohuet varret). Kuori valkosipuli. Raasta juusto. Soseuta peston ainekset tahnaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku basilikaa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    50 g(1 dl) parmesaanijuustoa
    50 g(1 dl) pinjansiemeniä
    1 dloliiviöljyä
    ripaus mustapippuria rouhittuna
    ripaus suolaa

Vinkki: Vaihda parmesaani mustaleima emmentaliin tai voimakkaaseen cheddarjuustoon.

Vinkki: Voit tehdä peston myös morttelissa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna, ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
31.5.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä