Pieni savujuustosalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pieni savujuustosalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Savujuustosalaatti tarjotaan aterialla ennen jälkiruokaa. Salaatin raikkaaseen makumaailmaan sopivat myös mustaleimainen emmental, sinihomejuusto ja lempeä leipäjuusto.

Ruokavaliot

Ainekset

1/2 - 1 kpl
Kerää jääsalaattia tai muuta salaattia
200 g
Juuriselleriä tai 1-2 sellerin vartta
125 g
Savujuustoa
20 g
Pähkinöitä
12 kpl
Viinirypäleitä
1 - 2 kpl
Omenaa

kastike

1/2 dl
Majoneesia
1 dl
Kermaviiliä
1 tl
Sinappia
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) pippuria
Hunajaa tai sokeria, halutessasi

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Revi salaatti suikaleiksi ja laita sivuun odottamaan.

Kuori ja suikaloi juuriselleri. Keitä suikaleita kevyesti suolalla maustetussa vedessä (1/4 tl suolaa/1 l vettä) 1–2 minuuttia, valuta hyvin. Leikkaa sellerinvarret hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi juusto, rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi, puolita rypäleet ja kuutioi omenat. Sekoita selleri, juusto, pähkinät, rypäleet ja omenat keskenään.

Sekoita majoneesi kermaviiliin. Mausta kastike sinapilla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi myös tilkka hunajaa tai ripaus sokeria. Kääntele kastike selleri-juustoseokseen.

Pane jääsalaattia annoskulhojen pohjalle. Lusikoi juustosalaatti päälle. Koristele salaatinlehdillä halutessasi.

2

Kuori ja suikaloi juuriselleri. Keitä suikaleita kevyesti suolalla maustetussa vedessä (1/4 tl suolaa/1 l vettä) 1–2 minuuttia, valuta hyvin. Leikkaa sellerinvarret hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi juusto, rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi, puolita rypäleet ja kuutioi omenat. Sekoita selleri, juusto, pähkinät, rypäleet ja omenat keskenään.

200 g
Juuriselleriä tai 1-2 sellerin vartta
125 g
Savujuustoa
20 g
Pähkinöitä
12 kpl
Viinirypäleitä
1 - 2 kpl
Omenaa
3

Sekoita majoneesi kermaviiliin. Mausta kastike sinapilla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi myös tilkka hunajaa tai ripaus sokeria. Kääntele kastike selleri-juustoseokseen.

1/2 dl
Majoneesia
1 dl
Kermaviiliä
1 tl
Sinappia
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) pippuria
Hunajaa tai sokeria, halutessasi
4

Pane jääsalaattia annoskulhojen pohjalle. Lusikoi juustosalaatti päälle. Koristele salaatinlehdillä halutessasi.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 16.11.2017
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

658

157

9,8 g

2,5 g

11,8 g

11,3 g

3,8 g

2,8 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

125 g Savujuustoa,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) pippuria,

Hunajaa tai sokeria, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli