Pieni savujuustosalaatti

Savujuustosalaatti tarjotaan aterialla ennen jälkiruokaa. Salaatin raikkaaseen makumaailmaan sopivat myös mustaleimainen emmental, sinihomejuusto ja lempeä leipäjuusto.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1/2 - 1 kplkerää jääsalaattia tai muuta salaattia
200 gjuuriselleriä tai 1-2 sellerin vartta
125 gsavujuustoa
20 gpähkinöitä
12 kplviinirypäleitä
1 - 2 kplomenaa

Kastike

1/2 dlmajoneesia
1 dlkermaviiliä
1 tlsinappia
1 rklsitruunamehua
1/2 tlsuolaa
1/4 tl(¼ tl) pippuria
hunajaa tai sokeria, halutessasi

Valmistus

  1. 1

    Revi salaatti suikaleiksi ja laita sivuun odottamaan.

    Kuori ja suikaloi juuriselleri. Keitä suikaleita kevyesti suolalla maustetussa vedessä (1/4 tl suolaa/1 l vettä) 1–2 minuuttia, valuta hyvin. Leikkaa sellerinvarret hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi juusto, rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi, puolita rypäleet ja kuutioi omenat. Sekoita selleri, juusto, pähkinät, rypäleet ja omenat keskenään.

    Sekoita majoneesi kermaviiliin. Mausta kastike sinapilla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi myös tilkka hunajaa tai ripaus sokeria. Kääntele kastike selleri-juustoseokseen.

    Pane jääsalaattia annoskulhojen pohjalle. Lusikoi juustosalaatti päälle. Koristele salaatinlehdillä halutessasi.

  2. 2

    Kuori ja suikaloi juuriselleri. Keitä suikaleita kevyesti suolalla maustetussa vedessä (1/4 tl suolaa/1 l vettä) 1–2 minuuttia, valuta hyvin. Leikkaa sellerinvarret hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi juusto, rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi, puolita rypäleet ja kuutioi omenat. Sekoita selleri, juusto, pähkinät, rypäleet ja omenat keskenään.

    MääräAinesosa
    200 gjuuriselleriä tai 1-2 sellerin vartta
    125 gsavujuustoa
    20 gpähkinöitä
    12 kplviinirypäleitä
    1 - 2 kplomenaa
  3. 3

    Sekoita majoneesi kermaviiliin. Mausta kastike sinapilla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi myös tilkka hunajaa tai ripaus sokeria. Kääntele kastike selleri-juustoseokseen.

    MääräAinesosa
    1/2 dlmajoneesia
    1 dlkermaviiliä
    1 tlsinappia
    1 rklsitruunamehua
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tl(¼ tl) pippuria
    hunajaa tai sokeria, halutessasi
  4. 4

    Pane jääsalaattia annoskulhojen pohjalle. Lusikoi juustosalaatti päälle. Koristele salaatinlehdillä halutessasi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 125 g Savujuustoa, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) pippuria, Hunajaa tai sokeria, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
24.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025