Piimä-kanelivanukas ja karamellisoidut omenat

Nappaa talteen!
| 2 dl | kuohukermaa |
| 3 kpl | liivatelehteä |
| 2 kpl | kanelitankoa |
| 4 rkl | sokeria |
| 3 dl | piimää |
| Karamellisoidut omenat | |
|---|---|
| 2 kpl | omenaa |
| 3 rkl | ruokokidesokeria |
| 1/4 tl | kanelia |
| 2 rkl | margariinia |
- 1.
Nosta liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna kerma ja kanelitangot kiehumispisteeseen. Nosta kattila liedeltä ja anna kerman maustua 10 minuuttia kannen alla. Kuumenna kerma uudelleen kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään, poista kanelitangot ja mausta sokerilla.Liuota puristetut liivatelehdet kermaseokseen ja lisää piimä joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Jaa seos tarjoilulaseihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Kuori ja halkaise omenat. Poista kannat ja siemenkodat. Paloittele omenat ja sekoita sokerin ja kanelin kanssa. Ruskista margariini pannulla ja lisää joukkoon omenaseos. Kääntele hetken ja nosta pannu syrjään. Anna jäähtyä pannulla. Nosta maustettuja omenapaloja vanukkaiden päälle.
Piimä-kanelivanukas ja karamellisoidut omenat
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | kuohukermaa |
| 3 kpl | liivatelehteä |
| 2 kpl | kanelitankoa |
| 4 rkl | sokeria |
| 3 dl | piimää |
Karamellisoidut omenat | |
| 2 kpl | omenaa |
| 3 rkl | ruokokidesokeria |
| 1/4 tl | kanelia |
| 2 rkl | margariinia |
Valmistus
- 1
Nosta liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna kerma ja kanelitangot kiehumispisteeseen. Nosta kattila liedeltä ja anna kerman maustua 10 minuuttia kannen alla. Kuumenna kerma uudelleen kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään, poista kanelitangot ja mausta sokerilla.Liuota puristetut liivatelehdet kermaseokseen ja lisää piimä joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Jaa seos tarjoilulaseihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Kuori ja halkaise omenat. Poista kannat ja siemenkodat. Paloittele omenat ja sekoita sokerin ja kanelin kanssa. Ruskista margariini pannulla ja lisää joukkoon omenaseos. Kääntele hetken ja nosta pannu syrjään. Anna jäähtyä pannulla. Nosta maustettuja omenapaloja vanukkaiden päälle.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












