Piimä-kanelivanukas ja karamellisoidut omenat - Yhteishyvä

Piimä-kanelivanukas ja karamellisoidut omenat

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

2 dl
Kuohukermaa
3 kpl
Liivatelehteä
2 kpl
Kanelitankoa
4 rkl
Sokeria
3 dl
Piimää

KARAMELLISOIDUT OMENAT

2 kpl
Omenaa
3 rkl
Ruokokidesokeria
1/4 tl
Kanelia
2 rkl
Margariinia

Näin teet

1

Nosta liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna kerma ja kanelitangot kiehumispisteeseen. Nosta kattila liedeltä ja anna kerman maustua 10 minuuttia kannen alla. Kuumenna kerma uudelleen kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään, poista kanelitangot ja mausta sokerilla.Liuota puristetut liivatelehdet kermaseokseen ja lisää piimä joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Jaa seos tarjoilulaseihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Kuori ja halkaise omenat. Poista kannat ja siemenkodat. Paloittele omenat ja sekoita sokerin ja kanelin kanssa. Ruskista margariini pannulla ja lisää joukkoon omenaseos. Kääntele hetken ja nosta pannu syrjään. Anna jäähtyä pannulla. Nosta maustettuja omenapaloja vanukkaiden päälle.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.9.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa