Piimäjäätelö, mustikkakastike ja kauramuru - Yhteishyvä

Piimäjäätelö, mustikkakastike ja kauramuru

???
Annokset
4
Raikas vaniljapiimäjäätelö herkutellaan mustikkakastikkeen ja kardemummalla maustetun kauramurun kanssa. Ja mikä parasta: jäätelön tekeminen onnistuu ilman jäätelökonetta!
Jaa Somessa

Ainekset

PIIMÄJÄÄTELÖ

3 dl
Kuohukermaa
1 dl
Maitoa
1 kpl
Vaniljatanko
3 kpl
Kananmunankeltuaista
1 1/4 dl
(1 ¼ dl) sokeria
3 dl
Piimää (2,5 % rasvaa)

MUSTIKKAKASTIKE

3 dl
Pakastemustikoita
1 dl
Vettä
1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Sitruunamehua
1/2 rkl
Perunajauhoja
1 rkl
Vettä

KAURA-KARDEMUMMAMURU

1/2 dl
Manteleita
1 dl
(isoja) kaurahiutaleita
2 rkl
Fariinisokeria
2 rkl
Voita
1/4 tl
(¼ tl) kardemummaa

Näin teet

1

Kaada kerma ja maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet joukkoon. Lisää myös vaniljatangon palat seokseen. Keitä seosta hiljalleen 5 minuuttia. Poista vaniljatanko ja anna seoksen jäähtyä hetki.

Sekoita keltuaiset ja sokeri kulhossa. Sekoita ensin 2–3 rkl kermaseosta keltuaisseokseen ja valuta sitten keltuaisseos koko ajan sekoittaen lämpimään kermamaitoon. Kuumenna seos hiljalleen koko ajan sekoittaen lähelle kiehumispistettä, jolloin seos sakenee. Älä päästä seosta kiehumaan.

Jäähdytä seos vesihauteessa kylmäksi. Sekoita piimä joukkoon ja kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään kulhoon. Peitä kannella tai foliolla ja pane pakastimeen. Vatkaa jäätelömassaa 30–45 minuutin välein sähkövatkaimella, kunnes se muuttuu jähmeäksi. Tähän menee noin 3 tuntia. Anna jäätelön vielä kovettua kunnolla ennen tarjoamista.

Tee kastike noin puoli tuntia ennen tarjoamista. Pane mustikat, vesi, sokeri ja sitruunamehu kattilaan. Anna seoksen kiehua noin 3 minuuttia. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana kuumaan kastikkeeseen samalla sekoittaen. Anna kastikkeen pulpahtaa kerran ja nosta se heti pois levyltä.

Rouhi mantelit muruseosta varten. Pane ainekset paistinpannulle ja kuumenna samalla sekoittaen, kunnes kaurahiutaleet ovat karamellisoituneet kauniin ruskeiksi. Levitä muruseos leivinpaperille jäähtymään.

Ota jäätelö jääkaappiin pehmenemään vähintään puoli tuntia ennen tarjoamista. Kokoa jäätelöannokset laseihin.

Vinkki: Huuhtele ja kuivaa vaniljatangon puolikkaat. Voit käyttää ne esimerkiksi glögin, teen tai kaakaon maustamisessa.

2

Sekoita keltuaiset ja sokeri kulhossa. Sekoita ensin 2–3 rkl kermaseosta keltuaisseokseen ja valuta sitten keltuaisseos koko ajan sekoittaen lämpimään kermamaitoon. Kuumenna seos hiljalleen koko ajan sekoittaen lähelle kiehumispistettä, jolloin seos sakenee. Älä päästä seosta kiehumaan.

3 kpl
Kananmunankeltuaista
1 1/4 dl
(1 ¼ dl) sokeria
3

Jäähdytä seos vesihauteessa kylmäksi. Sekoita piimä joukkoon ja kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään kulhoon. Peitä kannella tai foliolla ja pane pakastimeen. Vatkaa jäätelömassaa 30–45 minuutin välein sähkövatkaimella, kunnes se muuttuu jähmeäksi. Tähän menee noin 3 tuntia. Anna jäätelön vielä kovettua kunnolla ennen tarjoamista.

3 dl
Piimää (2,5 % rasvaa)
4

Tee kastike noin puoli tuntia ennen tarjoamista. Pane mustikat, vesi, sokeri ja sitruunamehu kattilaan. Anna seoksen kiehua noin 3 minuuttia. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana kuumaan kastikkeeseen samalla sekoittaen. Anna kastikkeen pulpahtaa kerran ja nosta se heti pois levyltä.

3 dl
Pakastemustikoita
1 dl
Vettä
1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Sitruunamehua
1/2 rkl
Perunajauhoja
1 rkl
Vettä
5

Rouhi mantelit muruseosta varten. Pane ainekset paistinpannulle ja kuumenna samalla sekoittaen, kunnes kaurahiutaleet ovat karamellisoituneet kauniin ruskeiksi. Levitä muruseos leivinpaperille jäähtymään.

1/2 dl
Manteleita
1 dl
(isoja) kaurahiutaleita
2 rkl
Fariinisokeria
2 rkl
Voita
1/4 tl
(¼ tl) kardemummaa
6

Ota jäätelö jääkaappiin pehmenemään vähintään puoli tuntia ennen tarjoamista. Kokoa jäätelöannokset laseihin.

7

Vinkki: Huuhtele ja kuivaa vaniljatangon puolikkaat. Voit käyttää ne esimerkiksi glögin, teen tai kaakaon maustamisessa.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Päivi Ristell
Julkaistu: 16.11.2017
Muokattu: 27.10.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja55 g221 g
Proteiinia13 g50 g
Rasvaa49 g196 g
Kuituja4 g14 g
Energiaa kj3019 12074
Energiaa kcal721 2883

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Vaniljatanko

  • 1 dl Vettä

  • 1 rkl Vettä

  • 2 rkl Fariinisokeria

  • 0,25 tl (¼ tl) kardemummaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja55 g221 g
Proteiinia13 g50 g
Rasvaa49 g196 g
Kuituja4 g14 g
Energiaa kj3019 12074
Energiaa kcal721 2883

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Vaniljatanko

  • 1 dl Vettä

  • 1 rkl Vettä

  • 2 rkl Fariinisokeria

  • 0,25 tl (¼ tl) kardemummaa

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.