Pinaatti-basilikakeitto
Pinaatti-basilikakeitto
Yhteistyössä

Pinaatti-basilikakeitto

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplruukku basilikaa
160 gpinaattia
1 kplsipuli
2 kplkesäkurpitsaa
5 dlkana- tai kasvislientä
2 dlruokakermaa
4 kplkovaksi keitettyä kananmunaa
öljyä paistamiseen
valkopippuria, suolaa
tuoretta leipää

Valmistus

  1. 1

    Silppua sipuli ja kuullota kattilassa, kunnes sipuli on pehmennyt.

  2. 2

    Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, kuullota hetken.

  3. 3

    Lisää pinaatit ja liemi. Anna hautua, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. 4

    Lisää kerma ja basilikan lehdet. Aja keitto sileäksi sauvasekoittimella.

  5. 5

    Mausta suolalla ja pippurilla.

  6. 6

    Aseta kananmunat kattilaan. Täytä vedellä niin, että kananmunat peittyvät. Kiehauta kananmunia minuutin. Käännä lämpö pois ja anna kananmunien olla kuumassa vedessä vielä 10 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja kuori.

  7. 7

    Tarjoile keitto kananmunien ja tuoreen leivän kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025