Pinaatti-juustoboston

Suolainen boston sopii vieraillekin tarjottavaksi. Tarjoa suussa sulava pinaatti-juustoboston keiton kanssa tai iltapalalla.

Ainekset (20 annosta)

MääräAinesosa
2 1/2 dlmaitoa
25 ghiivaa
1 rklsokeria
1 tlsuolaa
8 dlsämpyläjauhoja
75 gmargariinia

Täyte

200 gtuoretta pinaattia
1 dlpilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
150 gmozzarellaraastetta
suolaa
rouhittua mustapippuria

Voiteluun

1 kplkananmuna

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, suola ja osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhot. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kauli taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Poista pinaateista paksut lehtiruodit. Kiehauta pinaatit nopeasti vedessä ja huuhtele kylmällä vedellä. Puristele kuiviksi. Levitä pinaatinlehdet, tomaatinpalat ja juustoraaste taikinalevylle. Mausta. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta yhdeksän palaa. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 24–26 cm). Aseta palat väljästi leikkauspinta ylöspäin vuokaan. Peitä ja kohota 20 minuuttia. Voitele pinta munalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Hiivaa, 1 tl Suolaa, 75 g Margariinia, 200 g Tuoretta pinaattia, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä