Pinaatti-juustoboston | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pinaatti-juustoboston

Fork and knife
20 Annosta
Fork and knife
20 Annosta
Suolainen boston sopii vieraillekin tarjottavaksi. Tarjoa suussa sulava pinaatti-juustoboston keiton kanssa tai iltapalalla.

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa
8 dl
Sämpyläjauhoja
75 g
Margariinia

täyte

200 g
Tuoretta pinaattia
1 dl
Pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
150 g
Mozzarellaraastetta
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

voiteluun

1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, suola ja osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhot. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kauli taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Poista pinaateista paksut lehtiruodit. Kiehauta pinaatit nopeasti vedessä ja huuhtele kylmällä vedellä. Puristele kuiviksi. Levitä pinaatinlehdet, tomaatinpalat ja juustoraaste taikinalevylle. Mausta. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta yhdeksän palaa. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 24–26 cm). Aseta palat väljästi leikkauspinta ylöspäin vuokaan. Peitä ja kohota 20 minuuttia. Voitele pinta munalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

450

108

2,8 g

1,3 g

14,8 g

1,9 g

1,4 g

4,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

1 tl Suolaa,

75 g Margariinia,

200 g Tuoretta pinaattia,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli