Pomeranssilimput - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pomeranssilimput

???
Kappaleita
2
Jaa Somessa

Ainekset

1/2 l
Kaljaa
1 kpl
Hiivaa
1 tl
Suolaa
1 dl
Fariinisokeria tai siirappia
2 tl
Pomeranssia
(1 tl anista tai fenkolia hienonnettuna)
1 kg
Sämpyläjauhoja
1/2 dl
Öljyä
1/2 kg
Vehnä- tai ruisjauhoja

PINNALLE

1/2 dl
Siirappia
1 rkl
Vettä
Seesaminsiemeniä
(pakastettua paistostaikinaa)

Näin teet

1

Murenna hiiva kädenlämpöiseen kaljaan. Lisää mausteet ja vähitellen sekoittaen sämpyläjauhot. Vatkaa taikina tasaiseksi ja lisää öljy ja vähitellen alustamalla vehnä- tai ruisjauhoja. Jatka alustamista, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.Kohota taikina kaksinkertaiseksi, kumoa leivinpöydälle ja jaa 2-3 palaan. Pyöritä palat limpuiksi ja kohota taas kaksinkertaisiksi liinan alla pellillä.Voitele leipien pinta siirappivedellä, koristele, pistele tikulla ja kypsennä uunin alaosassa noin 40 minuuttia.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 26.1.2005
Muokattu: 15.5.2019