Pomeranssilimput

Arvostele resepti
2 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
1/2 lkaljaa
1 kplhiivaa
1 tlsuolaa
1 dlfariinisokeria tai siirappia
2 tlpomeranssia
(1 tl anista tai fenkolia hienonnettuna)
1 kgsämpyläjauhoja
1/2 dlöljyä
1/2 kgvehnä- tai ruisjauhoja

Pinnalle

1/2 dlsiirappia
1 rklvettä
seesaminsiemeniä
(pakastettua paistostaikinaa)

Valmistus

  1. 1

    Murenna hiiva kädenlämpöiseen kaljaan. Lisää mausteet ja vähitellen sekoittaen sämpyläjauhot. Vatkaa taikina tasaiseksi ja lisää öljy ja vähitellen alustamalla vehnä- tai ruisjauhoja. Jatka alustamista, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.Kohota taikina kaksinkertaiseksi, kumoa leivinpöydälle ja jaa 2-3 palaan. Pyöritä palat limpuiksi ja kohota taas kaksinkertaisiksi liinan alla pellillä.Voitele leipien pinta siirappivedellä, koristele, pistele tikulla ja kypsennä uunin alaosassa noin 40 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025