Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pomeranssilimput

Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta

Ainekset

1/2 l
Kaljaa
1 kpl
Hiivaa
1 tl
Suolaa
1 dl
Fariinisokeria tai siirappia
2 tl
Pomeranssia
(1 tl anista tai fenkolia hienonnettuna)
1 kg
Sämpyläjauhoja
1/2 dl
Öljyä
1/2 kg
Vehnä- tai ruisjauhoja

Pinnalle

1/2 dl
Siirappia
1 rkl
Vettä
Seesaminsiemeniä
(pakastettua paistostaikinaa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Murenna hiiva kädenlämpöiseen kaljaan. Lisää mausteet ja vähitellen sekoittaen sämpyläjauhot. Vatkaa taikina tasaiseksi ja lisää öljy ja vähitellen alustamalla vehnä- tai ruisjauhoja. Jatka alustamista, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.Kohota taikina kaksinkertaiseksi, kumoa leivinpöydälle ja jaa 2-3 palaan. Pyöritä palat limpuiksi ja kohota taas kaksinkertaisiksi liinan alla pellillä.Voitele leipien pinta siirappivedellä, koristele, pistele tikulla ja kypsennä uunin alaosassa noin 40 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 26.1.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.