Porkkana-ananaskakku
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rakastettu porkkanakakku saa tässä reseptissä toverikseen kookoshiutaleita ja ananasmurskaa, jotka tekevät kakusta mehevän. Kakun päällystetään tietysti tuorejuustokuorrutteella!
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 200 g | porkkanaa |
| 1 dl | kookoshiutaleita |
| 140 g | (1 prk, á 227/140 g) ananasmurskaa |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 kpl | appelsiini |
| saksanpähkinöitä | |
- 1.
Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon öljy ja sokeri.
- 2.
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Sekoita raaste, kookoshiutaleet ja ananasmurska liemineen taikinaan.
- 3.
Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli ja sekoita ne taikinaan.
- 4.
Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20–22 cm) pohja leivinpaperilla. Paista kakku 200-asteisen uunin alaosassa noin tunnin ajan tai kunnes kakun reunat irtoavat vuoasta. Kumoa ja jäähdytä.
- 5.
Valmista kuorrutus. Pese ja kuori appelsiinin kuori. Purista appelsiinista 1 rkl mehua. Yhdistä tuorejuusto, tomusokeri, appelsiininkuori ja -mehu. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele pähkinöillä.
Porkkana-ananaskakku
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Rakastettu porkkanakakku saa tässä reseptissä toverikseen kookoshiutaleita ja ananasmurskaa, jotka tekevät kakusta mehevän. Kakun päällystetään tietysti tuorejuustokuorrutteella!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 200 g | porkkanaa |
| 1 dl | kookoshiutaleita |
| 140 g | (1 prk, á 227/140 g) ananasmurskaa |
Kuorrutus | |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 kpl | appelsiini |
| saksanpähkinöitä | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon öljy ja sokeri.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 1 dl rypsiöljyä 2 1/2 dl sokeria - 2
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Sekoita raaste, kookoshiutaleet ja ananasmurska liemineen taikinaan.
Määrä Ainesosa 200 g porkkanaa 1 dl kookoshiutaleita 140 g (1 prk, á 227/140 g) ananasmurskaa - 3
Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli ja sekoita ne taikinaan.
Määrä Ainesosa 3 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 tl kanelia - 4
Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20–22 cm) pohja leivinpaperilla. Paista kakku 200-asteisen uunin alaosassa noin tunnin ajan tai kunnes kakun reunat irtoavat vuoasta. Kumoa ja jäähdytä.
- 5
Valmista kuorrutus. Pese ja kuori appelsiinin kuori. Purista appelsiinista 1 rkl mehua. Yhdistä tuorejuusto, tomusokeri, appelsiininkuori ja -mehu. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele pähkinöillä.
Määrä Ainesosa 1 kpl appelsiini 200 g maustamatonta tuorejuustoa 1 1/2 dl tomusokeria saksanpähkinöitä
Ravintosisältö
336
Energiaa kcal
1404
Energiaa kj
15,9 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,6 g
Hiilihydraatteja
29,6 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
336
Energiaa kcal
1404
Energiaa kj
15,9 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,6 g
Hiilihydraatteja
29,6 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kanelia, Saksanpähkinöitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























