Porkkana-ananaskakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Porkkana-ananaskakku

Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Porkkana, kookos ja ananas tekevät kakusta mehevän. Porkkana-ananaskakun täytteessä on tuorejuustoa, appelsiinia ja saksanpähkinöitä.

Ainekset

3 kpl
Kananmunaa
1 dl
Rypsiöljyä
2 1/2 dl
Sokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kanelia
2 kpl
Porkkanaa (200 g)
1 dl
Kookoshiutaleita
1 kpl
Ananasmurskaa (227 /140 g)

kuorrutus

200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl
Tomusokeria
Yhden luomuappelsiinin hienoksi raastettu kuori
1 rkl
Appelsiinimehua
Saksanpähkinöitä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon öljy ja yhdistetyt kuivat aineet. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Sekoita raaste, kookoshiutaleet ja ananasmurska liemineen taikinaan. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli ja sekoita ne taikinaan. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20–22 cm) pohja leivinpaperilla. Paista kakku 200-asteisen uunin alaosassa noin tunnin ajan tai kunnes kakun reunat irtoavat vuoasta. Kumoa ja jäähdytä. Valmista kuorrutus. Yhdistä tuorejuusto, tomusokeri, appelsiininkuori ja -mehu. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele pähkinöillä.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2012
Muokattu: 30.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1351

323

15,9 g

5,8 g

39,3 g

27,3 g

1,4 g

4,5 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Kanelia,

Yhden luomuappelsiinin hienoksi raastettu kuori,

Saksanpähkinöitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli