Porkkanarullapiiras

Korista suolainen piiras sateenkaarenvärisillä porkkanoilla. Valmispohjaa käyttämällä aikaa jää porkkanoiden rullailuun.

Ainekset (7 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(380 g) pakastepiirastaikina (suolainen)
400 gväriporkkanoita
1 kpl(250 g) rahkaa
1 kpl(200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 kplkananmunaa
1 tlsuolaa
1 tltimjamia
2 rklöljyä

Valmistus

  1. 1

    Sulata piirakkataikinaa huoneenlämmössä 30 minuuttia ja painele se voideltuun piirasvuokaan.

    MääräAinesosa
    1 kpl(380 g) pakastepiirastaikina (suolainen)
  2. 2

    Kuumenna uuni 200 asteeseen ja esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.

  3. 3

    Sekoita kulhossa rahka, tuorejuusto ja kananmunat. Mausta suolalla ja timjamilla.

    MääräAinesosa
    1 kpl(250 g) rahkaa
    1 kpl(200 g) maustamatonta tuorejuustoa
    2 kplkananmunaa
    1 tlsuolaa
    1 tltimjamia
  4. 4

    Kuori porkkanat ja siivuta ne hyvin ohuiksi, pitkiksi siivuiksi esim. kuorimaveitsellä. Laita siivut mikronkestävään vesikulhoon. Lämmitä mikrossa noin minuutti, jotta siivut pehmenevät hieman. Näin ne on helpompi kääriä rullalle. Valuta porkkanat vedestä.

    MääräAinesosa
    400 gväriporkkanoita
  5. 5

    Levitä rahkatäyte piiraspohjalle. Kieputa porkkanasiivuista rullia piiraan pinnalle. Voitele pinta kevyesti öljyllä ja paista uunissa 40–45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 rklöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 1 tl Timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
3.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä