Sulata piirakkataikinaa huoneenlämmössä 30 minuuttia ja painele se voideltuun piirasvuokaan.
Kuumenna uuni 200 asteeseen ja esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
Sekoita kulhossa rahka, tuorejuusto ja kananmunat. Mausta suolalla ja timjamilla.
Kuori porkkanat ja siivuta ne hyvin ohuiksi, pitkiksi siivuiksi esim. kuorimaveitsellä. Laita siivut mikronkestävään vesikulhoon. Lämmitä mikrossa noin minuutti, jotta siivut pehmenevät hieman. Näin ne on helpompi kääriä rullalle. Valuta porkkanat vedestä.
Levitä rahkatäyte piiraspohjalle. Kieputa porkkanasiivuista rullia piiraan pinnalle. Voitele pinta kevyesti öljyllä ja paista uunissa 40–45 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
605
145
8,9 g
2,4 g
9,1 g
4,1 g
2,0 g
6,3 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
1 tl Timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli