Porsaan uunifilee, uunisipulit ja hunajainen kastike

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 kplsipulia
2 kplpunasipulia
3 kplvalkosipulia
2 rklöljyä
1 rklhunajaa
1 rklsinappia
1 rklbalsamiviinietikkaa
1 kgmaustettua porsaan ulkofileetä
4 kplomenaa

Hunajainen appelsiinikastike:

2 dlappelsiinimehua
2 dlkermaa
1 rklsoijakastiketta
1 rklhunajaa
suolaa
mustapippuria
2 rklsuurustetta ruskeille kastikkeille

Valmistus

  1. 1

    Kuori punasipulit ja sipulit. Leikkaa ne neljään lohkoon. Halkaise valkosipulit. Sekoita kulhossa öljy, hunaja, sinappi, balsamiviinietikka ja sipulit. Työnnä paistomittari fileeseen. Kypsennä fileetä 125 asteessa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes lihan sisälämpö on 75-80 astetta. Nosta sipulit lihan kanssa uunivuokaan, kun paistoaikaa on jäljellä tunti. Pese omenat huolellisesti, poista siemenet ja leikkaa lohkoiksi. Lisää omenat uunivuokaan, kun paistoaikaa on jäljellä 20 minuuttia. Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset suurustetta lukuun ottamatta kattilassa. Kuumenna. Kun kastike kiehuu, lisää suuruste ja keitä hetki. Tarjoile uunifilee sipuleiden, omenoiden ja hunajaisen appelsiinikastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulia, 4 kpl Omenaa, Suolaa, Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
SOK
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä