Porsaan uunifilee, uunisipulit ja hunajainen kastike

Nappaa talteen!
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | punasipulia |
| 3 kpl | valkosipulia |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 kg | maustettua porsaan ulkofileetä |
| 4 kpl | omenaa |
| Hunajainen appelsiinikastike: | |
|---|---|
| 2 dl | appelsiinimehua |
| 2 dl | kermaa |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | hunajaa |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| 2 rkl | suurustetta ruskeille kastikkeille |
- 1.
Kuori punasipulit ja sipulit. Leikkaa ne neljään lohkoon. Halkaise valkosipulit. Sekoita kulhossa öljy, hunaja, sinappi, balsamiviinietikka ja sipulit. Työnnä paistomittari fileeseen. Kypsennä fileetä 125 asteessa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes lihan sisälämpö on 75-80 astetta. Nosta sipulit lihan kanssa uunivuokaan, kun paistoaikaa on jäljellä tunti. Pese omenat huolellisesti, poista siemenet ja leikkaa lohkoiksi. Lisää omenat uunivuokaan, kun paistoaikaa on jäljellä 20 minuuttia. Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset suurustetta lukuun ottamatta kattilassa. Kuumenna. Kun kastike kiehuu, lisää suuruste ja keitä hetki. Tarjoile uunifilee sipuleiden, omenoiden ja hunajaisen appelsiinikastikkeen kanssa.
Porsaan uunifilee, uunisipulit ja hunajainen kastike
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | punasipulia |
| 3 kpl | valkosipulia |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 kg | maustettua porsaan ulkofileetä |
| 4 kpl | omenaa |
Hunajainen appelsiinikastike: | |
| 2 dl | appelsiinimehua |
| 2 dl | kermaa |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | hunajaa |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| 2 rkl | suurustetta ruskeille kastikkeille |
Valmistus
- 1
Kuori punasipulit ja sipulit. Leikkaa ne neljään lohkoon. Halkaise valkosipulit. Sekoita kulhossa öljy, hunaja, sinappi, balsamiviinietikka ja sipulit. Työnnä paistomittari fileeseen. Kypsennä fileetä 125 asteessa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes lihan sisälämpö on 75-80 astetta. Nosta sipulit lihan kanssa uunivuokaan, kun paistoaikaa on jäljellä tunti. Pese omenat huolellisesti, poista siemenet ja leikkaa lohkoiksi. Lisää omenat uunivuokaan, kun paistoaikaa on jäljellä 20 minuuttia. Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset suurustetta lukuun ottamatta kattilassa. Kuumenna. Kun kastike kiehuu, lisää suuruste ja keitä hetki. Tarjoile uunifilee sipuleiden, omenoiden ja hunajaisen appelsiinikastikkeen kanssa.
Ravintosisältö
415
Energiaa kcal
1739
Energiaa kj
23,2 g
Rasvaa
10,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,7 g
Hiilihydraatteja
11,5 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
36,5 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
415
Energiaa kcal
1739
Energiaa kj
23,2 g
Rasvaa
10,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,7 g
Hiilihydraatteja
11,5 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
36,5 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulia, 4 kpl Omenaa, Suolaa, Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























