Porsaan uunifilee, uunisipulit ja hunajainen kastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Porsaan uunifilee, uunisipulit ja hunajainen kastike

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

2 kpl
Sipulia
2 kpl
Punasipulia
3 kpl
Valkosipulia
2 rkl
Öljyä
1 rkl
Hunajaa
1 rkl
Sinappia
1 rkl
Balsamiviinietikkaa
1 kg
Maustettua porsaan ulkofileetä
4 kpl
Omenaa

hunajainen appelsiinikastike:

2 dl
Appelsiinimehua
2 dl
Kermaa
1 rkl
Soijakastiketta
1 rkl
Hunajaa
Suolaa
Mustapippuria
2 rkl
Suurustetta ruskeille kastikkeille

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuori punasipulit ja sipulit. Leikkaa ne neljään lohkoon. Halkaise valkosipulit. Sekoita kulhossa öljy, hunaja, sinappi, balsamiviinietikka ja sipulit. Työnnä paistomittari fileeseen. Kypsennä fileetä 125 asteessa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes lihan sisälämpö on 75-80 astetta. Nosta sipulit lihan kanssa uunivuokaan, kun paistoaikaa on jäljellä tunti. Pese omenat huolellisesti, poista siemenet ja leikkaa lohkoiksi. Lisää omenat uunivuokaan, kun paistoaikaa on jäljellä 20 minuuttia. Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset suurustetta lukuun ottamatta kattilassa. Kuumenna. Kun kastike kiehuu, lisää suuruste ja keitä hetki. Tarjoile uunifilee sipuleiden, omenoiden ja hunajaisen appelsiinikastikkeen kanssa.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 16.9.2013
Muokattu: 16.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1708

408

23,2 g

10,5 g

13,3 g

11,2 g

0,3 g

36,2 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulia,

4 kpl Omenaa,

Suolaa,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli