Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porsaan uunifilee, uunisipulit ja hunajainen kastike

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

2 kpl
Sipulia
2 kpl
Punasipulia
3 kpl
Valkosipulia
2 rkl
Öljyä
1 rkl
Hunajaa
1 rkl
Sinappia
1 rkl
Balsamiviinietikkaa
1 kg
Maustettua porsaan ulkofileetä
4 kpl
Omenaa

Hunajainen appelsiinikastike:

2 dl
Appelsiinimehua
2 dl
Kermaa
1 rkl
Soijakastiketta
1 rkl
Hunajaa
Suolaa
Mustapippuria
2 rkl
Suurustetta ruskeille kastikkeille

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori punasipulit ja sipulit. Leikkaa ne neljään lohkoon. Halkaise valkosipulit. Sekoita kulhossa öljy, hunaja, sinappi, balsamiviinietikka ja sipulit. Työnnä paistomittari fileeseen. Kypsennä fileetä 125 asteessa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes lihan sisälämpö on 75-80 astetta. Nosta sipulit lihan kanssa uunivuokaan, kun paistoaikaa on jäljellä tunti. Pese omenat huolellisesti, poista siemenet ja leikkaa lohkoiksi. Lisää omenat uunivuokaan, kun paistoaikaa on jäljellä 20 minuuttia. Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset suurustetta lukuun ottamatta kattilassa. Kuumenna. Kun kastike kiehuu, lisää suuruste ja keitä hetki. Tarjoile uunifilee sipuleiden, omenoiden ja hunajaisen appelsiinikastikkeen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 16.9.2013
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

408

1708

23,2 g

10,5 g

13,3 g

11,2 g

0,3 g

36,2 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulia,

4 kpl Omenaa,

Suolaa,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli